Färgade skärmdumpar på Windows 10? Så här fixar du tonade skärmbilder

Spread the love

Windows 10 tillåter appar att lägga till alla typer av överlägg till den. Överläggen kan täcka hela skärmen eller så täcker de bara en del av den. En överlagring kan inkluderas eller inte när du skärmdumpar ditt skrivbord eller en app. Det beror på skärmdumpsverktyget eller på vilken typ av överlagring du har lagt till.

Fixa tonade skärmdumpar på Windows 10

Om du tar skärmdumpar och de verkar vara tonade i en viss färg, t.ex. blå, orange eller sepia, kan det vara ett problem med skärmdumpsverktyget du använder eller med en app som har lagt till ett filter eller en överlagring på din skärm .

  PC-skärmen kommer inte att vila automatiskt (Windows 10)

1. Använd skärmdumpsverktyget för Windows 10

Innan du söker efter överlagringar bör du först kontrollera om skärmdumpsverktyget lägger till ett färgfilter på skärmen eller skärmdumpen. Det bästa sättet att göra detta är att använda Windows 10-skärmdumpsverktyget.

Gå till skrivbordet.
Minimera alla appar.
Tryck på tangentbordsgenvägen Win+Print Screen.
Öppna File Explorer.
Gå till mappen Skärmbilder i bildbiblioteket.
Öppna den senaste skärmdumpen du tog och undersök den för en nyans.

Om färgtonen är frånvarande, är det möjligt att ditt skärmdumpverktyg lägger till nyansen. Kontrollera inställningarna för verktyget och inaktivera eventuella förbättringar som det tillämpar.

2. Kontrollera överläggsappar

Inaktivera appar som lägger till en överlagring på skärmen. Dessa kan vara appar som färgar skärmen. Flux är en app som är tänkt att färga skärmen så om den är igång, inaktivera den.

  Lägg till anpassningsbara widgets till startskärmen för Windows 8

Kontrollera andra överläggsappar; detta kan vara allt som täcker skärmen helt eller delvis. Om du har en app installerad för att minska ljusstyrkan kan det orsaka problem.

3. Inaktivera nattljus

Windows 10 har en funktion som heter Nightshift som färgar skärmen. Du kanske har aktiverat den för att slå på automatiskt enligt ett schema.

Öppna appen Inställningar med kortkommandot Win+I.
Gå till gruppen Systeminställningar.
Välj fliken Display.
Stäng av nattljusströmbrytaren.

4. Lenovo bärbara datorer

Om du äger en bärbar Lenovo-dator är det troligt att Eye Care-verktyget orsakar nyansen och visas på skärmdumpen. Stäng av den och problemet försvinner.

Öppna Lenovo Vantage-appen.
Klicka på Enhet uppe till höger.
Välj Bildskärm och kamera.
Välj Eye Care och inaktivera den.

  Fixa Bluetooth-drivrutinsfel i Windows 10

5. Rulla tillbaka drivrutinen för displayen

Om problemet är nytt och du nyligen har uppdaterat bildskärmsdrivrutinen bör du återställa det. Föraren kan orsaka problem med dislayen.

Öppna Enhetshanteraren.
Expandera skärmadaptrar.
Högerklicka på det inbyggda grafikkortet och välj egenskaper.
Gå till fliken Driver.
Klicka på Återställ drivrutinen.
När drivrutinen har avinstallerats, starta om systemet.

Slutsats

Väldigt få appar kan lägga till en nyans på skärmen som kan fångas av ett skärmdumpsverktyg. De finns men chansen att du har installerat en är sällsynt. Om du inte har en överläggsapp installerad, prova att använda ett annat skärmdumpsverktyg. Standardverktyget för skärmdumpar i Windows 10 är ett bra alternativ, eller så kan du använda klippverktyget.