Ett produktivitetsverktyg för kodare

Kodezi är ett produktivitetsverktyg för programmerare för att förbättra sitt arbetsflöde genom att automatiskt korrigera, automatiskt generera, omstrukturera och översätta koden till andra språk.

Det eliminerar timmar av felsökning utförd av utvecklare och ökar avsevärt tiden det tar att fokusera på att skriva kod. Om du har fastnat någonstans kan du fråga Kodezi om en viss implementering av kod och snabbt få svar.

Kodezi tillhandahåller också en koddokumentationsfunktion, som fungerar genom att lägga till kommentarer för varje rad i din kod eller generera en sammanfattning av vad koden gör.

Låt oss titta på några av funktionerna i Kodezi och diskutera dess användningsfall.

Funktioner hos Kodezi

Kodezi är ett funktionsspäckat produktivitetsverktyg. Varje funktion förbättrar utvecklarupplevelsen genom att tillåta utvecklare att bara fokusera på att skriva kod. Några av funktionerna inkluderar:

#1. Kodöversättning

Den här funktionen låter utvecklare översätta kod skriven på ett språk till ett annat med bara ett klick. Den bevarar kodstrukturen, logiken och kommentarerna. Språk som stöds inkluderar Python, Ruby, Java, JavaScript och C.

#2. KodeziChat

Med hjälp av en chatbot kan du söka i din kodbas och fråga om kodimplementering. Det kan hjälpa utvecklare att söka efter en specifik funktion i sin kodbas och var och hur de använder den.

#3. Felsökning

Felsökning med Kodezi

Detta är en av de mest tidskrävande uppgifterna för en mjukvaruutvecklare, men Kodezi gör det enkelt för utvecklare att felsöka sin kod med detaljerade förklaringar om buggar och hur man undviker dem.

#4. Kodgenerering

Den låter dig generera kod från uppmaningar eller instruktioner och löser även programmeringsfrågor åt dig. Här är ett exempel på att generera en funktion för att beräkna ett tals faktor.

#5. Dokumenterande kod

Utvecklare kan generera kommentarer och dokumentera sin kod snabbt med hjälp av Kodezi. Den kan dokumentera koden rad för rad, generera en sammanfattning av vad den gör och även generera dokumentsträngar för funktioner, metoder och klasser.

Dokumentkod – rad för radKodsammanfattningDocstring-generering av Kodezi

Användningsfall

Allt från studenter, utvecklare och team som arbetar med en produkt, nästan alla som kodar kan dra nytta av att använda Kodezi.

För studenter

Studenter som bara är nybörjare i kodning kan dra fördel av felsökningsfunktionerna i Kodezi. Felsökning är det svåraste som utvecklare måste hantera när de utvecklar programvara.

En annan bra funktion är buggförklaringsfunktionen som berättar varför felet uppstod från första början och vad du bör göra för att undvika det.

Studenter kan också ställa programmeringsfrågor till KodeziChat och förbättra sina kunskaper.

För utvecklare

Professionella utvecklare kan utnyttja kodöversättningsfunktionen i Kodezi, vilket kan vara till hjälp när man migrerar från en teknisk stack till en annan.

Vad de flesta utvecklare missar är faktiskt att dokumentera sin kod. Kodezi löser detta problem genom att generera kodkommentarer rad för rad eller i form av en sammanfattning, vilket sätt du vill.

Inte bara det, utan det tillåter också utvecklare att generera docstrings för funktioner, vilket är otroligt användbart när man använder en funktion och vet vad den gör.

För lag

Kodezi planerar att tillhandahålla funktioner som CI/CD-automatisering, kodgranskning och automatiserad PR-hantering för utvecklingsteam. Dessa funktioner är ännu inte tillgängliga för slutanvändare, men enligt Kodezi kommer de snart.

IDE & integrationer

Kodezi har sin webbaserade IDE, där du kan prova nästan alla funktioner i Kodezi genom att klistra in din kod. Funktioner inkluderar felsökning, optimering, kodöversättning, kodgenerering med KodeziChat och dokumentering av kod.

Visual Studio Code Extension

VS Code-tillägget från Kodezi ger alla funktioner du kan använda utan att flytta kod från din editor. Det ökar effektiviteten i ditt arbetsflöde genom att sömlöst integrera det med ditt befintliga arbetsflöde.

Kodezis VS Code Extension

Författarens åsikt

Produktivitetsverktyg för utvecklare kan avsevärt förbättra effektiviteten i det befintliga arbetsflödet för utvecklare. Kodezi är ett sådant verktyg som tillhandahåller olika funktioner för att öka utvecklarens produktivitet.

Enligt min mening är de mest användbara funktionerna i Kodezi kodgenerering och KodeziChat. Att integrera det med VS Code är det bästa du kan göra.

Men när du använder sådana verktyg, kom ihåg att du måste dubbelkolla utdata eftersom det är AI-genererat och kan innehålla inkonsekvenser eller anomalier.

Kolla sedan in Visual Studio 2019 – nya funktioner och förbättringar.