En laddare och dockningsstation i ett

Viktiga takeaways

  • Baseus GaN5 4-i-1 Laddningsstation är ett kompakt nav och snabbladdare som kan driva tre USB-enheter samtidigt.
  • Den har två USB-C-portar, en USB-A-port och en HDMI-port, vilket gör den mångsidig för anslutning av bärbara datorer, bildskärmar och annan kringutrustning.
  • Laddstationen har en maximal uteffekt på 67W, vilket gör den lämplig för genomsnittliga användare med enheter som MacBook Air eller bas MacBook Pros.

Du behöver förmodligen en laddare för din bärbara dator, telefon och öronsnäckor när du kommer till kontoret. Och om du har en permanent arbetsstation, ansluter du förmodligen din dator till en bildskärm innan du börjar arbeta. Detta kan leda till att många kablar, donglar, nav och andra tillbehör stör ditt skrivbord. Baseus GaN5 4-i-1 Charging Hub hjälper till att rensa upp din arbetsstation.

Baseus GaN5 Pro 4-i-1 Laddningsstation

Baseus GaN5 4-i-1 Laddningsstation är en snabbladdare som kan driva tre enheter som också fungerar som ett nav och dockningsstation. Du kan också ansluta en HDMI-skärm till den som kan mata ut 4K@30.

Märke Baseus

Modell GaN5 Pro Desktop Snabbladdare

Utgång 2x USB-C (endast en kan användas för data), 1x USB-A, 1x HDMI

Uteffekt 67W

Svart färg

Vikt 309g / 11oz

Mått 9,9 x 3,9 x 3,9 cm

Sladdlängd 1,5 m / 5 fot

Fördelar

  • Bekväm nav och laddningsfunktion
  • Du kan ansluta en bildskärm till HDMI-porten för 4K30-utgång

Nackdelar

  • En av USB-C-portarna är endast för ström
  • Som ett nav skulle portarna vara bättre placerade på baksidan
  • Måste strömförsörjas? Kan inte fungera som ett USB-C-nav utan ström

En liten svart tegelsten på ditt skrivbord

Jowi Morales / MakeUseOf

Baseus GaN5 4-i-1 Laddningsstation är mer än bara en snabbladdare. Istället kan det också vara ett litet nav för din PC (eller någon annan enhet som stöds), som levererar ström och överför data till anslutna enheter.

Den väger 309 gram (10,9 oz) och mäter 9,9 x 4,9 x 3,9 cm, så den kommer inte att vara en börda att ha i din laptopväska. Men eftersom den är avsedd att ligga på skrivbordet har den en 1,5 m (5 fot) växelströmskabel för att anslutas till ett uttag. Du får också en 110 cm (3,6 fot) USB-C till USB-C-datakabel för att ansluta din enhet till hubben.

Trots att den är designad för arbetsstationsanvändning har den inte en enorm uteffekt. Den kan bara leverera 67 watt över alla portar, så den är inte avsedd för användare med kraftfulla enheter som M3 Pro-drivna MacBook Pros. Men om du är den genomsnittliga användaren med en MacBook Air eller basen M3 MacBook Pro borde detta vara mer än tillräckligt för dina behov.

Mindre som en docka, mer som en laddare

Jowi Morales / MakeUseOf

GaN5 4-i-1 har två USB-C-portar, en USB-A-port och en HDMI-port; alltså 4-i-1-monikern. Den har också en enda blå indikatorlampa som talar om för dig om navet är strömsatt. Men även om den marknadsförs som en kombination av ett nav och en laddare, fungerar den mer som den senare. Det beror på att även om den har en HDMI-port som kan rymma 4K@30, kan bara två av USB-portarna överföra och ta emot data.

Så om du ansluter din bärbara dator till Type-C 2-dataporten kommer den bara att kunna ta emot data från USB-A-porten. Typ-C 1-porten är enbart strömförsörjd och kommunicerar inte med de andra portarna på hubben. Och eftersom alla portar är placerade på framsidan av laddaren, måste du fortfarande ta itu med lite kabelspagetti. Det hade varit bättre om Baseus hade placerat HDMI- och USB-A-dataportarna på baksidan, eftersom du sannolikt kommer att hålla din bildskärm och tangentbord anslutna till navet konstant.

Dessutom, eftersom den här enheten främst är en laddare, fungerar den inte utan ström. Så även om du har en USB-C-driven bildskärm och en bärbar dator med full laddning, kan du inte använda Baseus GaN5 4-i-1 för att ansluta de två enheterna via HDMI.

Ström för din bärbara dator och telefon, anslutning för din bildskärm och tangentbord

Jowi Morales / MakeUseOf

Liksom de flesta laddare kommer dess maximala 67-watts uteffekt att delas när du ansluter flera enheter. Så det är så här Baseus GaN5 4-i-1 delar upp de watt den levererar.

Typ-C 1

67W

20W

Typ-C 2 Data

67W

45W

Tyvärr har vi ingen data för USB/Data-porten, så vi vet inte hur många watt den kan leverera och hur den påverkar de andra enheterna när du använder den för att ladda en enhet. Trots det, när jag använde den på min arbetsstation, levererade Baseus GaN5 4-i-1 tillräckligt med kraft till min utrustning.

Jag kopplade in min MacBook Air till Type-C 2-dataporten, mitt mekaniska tangentbord till USB-/dataporten, min 4K-TV till HDMI-porten och min smartphone till Type-C 1-porten. Och eftersom jag bara behövde en USB-C-port för ström-, video- och tangentbordsdataöverföring, fick min MacBook en ledig USB-C-port istället för att använda MagSafe-porten för ström, en USB-C-port för min HDMI-dongel, och den andra för mitt tangentbord, och lämnar inga lediga portar.

En effektiv plastlåda

Jowi Morales / MakeUseOf

En av de saker jag tittar på när jag granskar laddare är deras effektivitet – eller hur mycket kraft de levererar till din enhet jämfört med hur mycket energi de slösar som värme. Så jag testade först laddaren genom att koppla in min 15-tums MacBook Air på cirka 60 % batterinivå.

Överraskande nog drog min bärbara dator till en början 71 watt från Type-C 2-porten, medan laddaren drar 78,1 watt från min uttagstestare. Så småningom stannade min dator på 67 watt, och min testare rapporterade 76,4 watt från väggen. Detta motsvarar i genomsnitt 90 % effektivitet, vilket är ganska bra för laddare av denna storlek.

När jag hade fyra enheter inkopplade i navet kändes det lite varmt vid beröring. Men efter att jag kontrollerat det med min infraröda kamera, registrerades yttemperaturen till bara runt 50 grader Celsius – vilket är genomsnittet för laddningshubbar av denna storlek.

Jowi Morales / MakeUseOf

Ditt första steg för att få den där rena arbetsstationen

Baseus GaN5 4-i-1 Laddningsstation är en lämplig enhet för att komma igång med att rensa din arbetsstation. Det är inte perfekt, men det är en bra utgångspunkt för att rensa bort extra kablar och få öppna portar på din bärbara dator.

Ja, det är inte lämpligt för användare som har kraftfulla enheter, flera skärmar och många kringutrustning. Men för de flesta av oss som bara använder en bildskärm och lämnar ett snyggt mekaniskt tangentbord på kontoret, duger Baseus GaN5 4-i-1 Charging Station.

Baseus GaN5 Pro 4-i-1 Laddningsstation

Baseus GaN5 4-i-1 Laddningsstation är en snabbladdare som kan driva tre enheter som också fungerar som ett nav och dockningsstation. Du kan också ansluta en HDMI-skärm till den som kan mata ut 4K@30.