Discord ”Kommandon” – En komplett lista och guide

Det råder ingen tvekan om det – för närvarande är Discord den bästa spelkommunikationsappen på marknaden. Den har servrar med tonvikt på integritet, lättanvända kommandon och en massa andra saker som du kanske tycker är bekväma. Faktum är att även om det fortfarande främst används av spelare, använder många människor Discord utanför spel.

Mest användbart av allt, Discord ger många coola kommandon till bordet. Om du skriver ett kommando korrekt i en server kan du få många olika saker att hända.

Hur används Discord-kommandon

Discord-kommandon är enkla och okomplicerade att använda. De skrivs alla in i serverchattrutor.

De flesta av dem är mycket användbara i en mängd olika situationer, medan andra är helt enkelt roliga. Nedan hittar du några grundläggande Discord-kommandon för att komma igång.

En omfattande lista över Discord-kommandon

Den här listan omfattar inte alla kommandon som är tillgängliga på Discord. Dessa är bara några av de mest använda alternativen. Du kan också skapa dina egna anpassade kommandon att använda på Discord, men mer om detta senare.

Den mest grundläggande regeln bakom vart och ett av dessa kommandon, och det som skiljer ett kommando från en vanlig chatttext, är ”/”-tangenten. Varje enskilt kommando börjar med ”/”-tangenten och utan mellanslag efter det.

Kommandona vi nämner nedan kommer att ha hakparenteser, men du behöver inte använda hakparenteserna när du använder kommandon på Discord.

Hitta en GIF snabbt

Den senaste Discord-iterationen erbjuder GIF-ikonen som låter dig välja en gif att skicka till en server eller en chatt. Men du kan också skicka GIF-filer från Giphy med hjälp av ”/giphy [something]” kommando. Vissa människor har inget emot att flytta sina händer från tangentbordet och klicka på GIF-ikonen bredvid chattrutan. Andra föredrar att hålla händerna på tangentbordet hela tiden. Om du är en av de senare kan kommandot ”giphy” vara perfekt för dig.

Ändra smeknamnet

Vissa chattkanaler kan tilldela dig ett smeknamn när du anger dem. Alternativt kan du ändra ditt handtag på en viss kanal. Se det som Messenger-chatten – i varje konversation kan du ha ett annat smeknamn. Nu kan du ändra ditt smeknamn genom att navigera till den specifika servern, utöka alternativen och navigera till posten Ändra smeknamn, men var är det roliga med det?

Nu kan du ändra ditt smeknamn genom att navigera till den specifika servern, utöka alternativen och navigera till posten Ändra smeknamn, men var är det roliga med det?

Genom att skriva ”/nick [enter new nickname here]”, kommer du att ändra ditt nick på den specifika server du har skrivit kommandot på mycket, mycket snabbare. Dessutom ser och känns det mycket elegantare att skriva in kommandon än att använda musen för sådana saker.

För att kunna använda den här funktionen måste behörigheterna vara aktiverade. Under fliken Roller i serverinställningarna kan en administratör ställa in behörigheten ”Ändra smeknamn”. Det finns också ett ”Hantera smeknamn”-alternativ som låter användare ändra varandras namn.

Instruera Discord att läsa ditt meddelande

Nu är det här en stor en. Låt oss säga att din mikrofon slutar fungera under en röstkanalchatt. Kanske arbetar du på en annan dator, eller så har mikrofonen inte fungerat. Hur kan du låta alla veta? Ja, du kan skriva en förklaring, men vad hjälper det? Det är inte som att någon som gör röstchatten kommer att titta på röstkanalens textchatt.

Lyckligtvis finns det ett snabbt kommando som kan läsa upp det du skriver in. Dessutom kommer det att berätta för alla på röstchatten vem meddelandet kom ifrån. Åh, och det kommer att lämna standardtextmeddelandet på röstkanalen.

För att använda det här kommandot, skriv ”tts [your message to everyone].” Den automatiska rösten läser ditt meddelande högt så att alla kan höra det. Det kommer inte att låta särskilt sofistikerat och naturligt, men det här är fantastiskt för att delta i diskussioner när du inte har en mikrofon, eller för att informera alla om att du inte kan prata eftersom din mikrofon inte fungerar.

Detta är ytterligare en som kräver korrekt tillstånd innan det kommer att fungera. Kontrollera med serveradministratören för att aktivera funktionen.

Låt alla veta när du är AFK

Oavsett anledningen till att du kliver ur din spelstol är vi säkra på att det är en nödsituation. Dina lagkamrater kanske inte är lika förstående som vi. Oavsett om du är i stridens hetta eller pratar om något viktigt, kanske du vill låta andra se varför du inte är tillgänglig just nu.

För att ställa in din AFK-status (Away From Keyboard, för icke-spelare) skriver du in ”afk set [desired status].” Den anpassade statusen som du har angett bör visas när någon nämner ditt smeknamn på kanalen.

Hur många personer

Oavsett om du är en administratör eller en vanlig medlem, kanske du vill veta hur många personer som är på servern vid ett visst tillfälle. Visst, menyn till höger på skärmen kommer att lista online- och offlinemedlemmarna, men om en server har många anpassade medlemsgrupper måste du ta till matematik för att ta reda på hur många personer som finns på en specifik server.

Tja, inte med kommandot ”/membercount”! Med det här kommandot kan en administratör, och till och med en vanlig medlem, lära sig hur många personer som är anslutna till servern för tillfället.

Andra kommandon

Det finns flera andra kommandon du kan använda i Discord. När du skriver ’/’ kommer en användbar lista till och med att dyka upp. Här är några fler som bara är användbara eller roliga:

”/Me” – När du skriver det här kommandot framhäver det all text du infogar efteråt.

”/Spoiler” – Detta döljer innehållet du skriver efter kommandot. För de gånger du vill skicka känslig information utan att förstöra slutet för alla andra.

”/Tableflip” – För när du verkligen behöver uttrycka din upprördhet och vända en tabell i Komani-kod. Löst problemet? Skriv bara ”/Unflip” för att ställa upp bordet igen.

”/Shrug” – Dra på axlarna i Konami-kod.

Bortsett från dessa finns det många fler kommandon tillgängliga med bots.

Hur man skapar anpassade Discord-kommandon

Tyvärr kan det vara lite för komplicerat att skapa anpassade Discord-kommandon på egen hand. Det involverar kodning, och det kanske inte är något du vill fördjupa dig i just nu. Metoden för kodning av anpassade kommandon kommer inte att förklaras här, eftersom den är ganska komplex. Men med engagemang och grundlig forskning kan du kanske klara det.

Hur man använder botkommandon

Discord-bots är en mycket användbar funktion på plattformen, särskilt för att automatisera saker. Du kan programmera dem att göra saker baserat på olika händelser. Till exempel kan en bot programmeras för att automatiskt ta bort vem som helst från servern som använder ett visst ord eller en viss fras.

Det finns några grundläggande bots som följer med Discord. Det finns dock inte så mycket nytta av dem, eftersom de mestadels är till för att hjälpa dig lära dig Discord-repen.

För att få tillgång till mer användbara Discord-botkommandon måste du gå utanför Discord. Kanske letar du efter en modereringsbot. Kanske letar du efter en för att ge servern mer stil, en bot för musik? Konst?

Det finns ett brett utbud av Discord-bots tillgängliga där ute, och de är vanligtvis mycket enkla att lägga till. Jo, så länge du har hittat en länk till det, vill säga. Det är därför du alltid bör lägga till en användbar bot direkt när du stöter på den. Och du kommer att stöta på mycket, gör inga misstag.

Varje bot har en dedikerad sida som också ger dig en detaljerad guide om hur du lägger till den på en Discord-server. Vanligtvis behöver du bara logga in på botens webbplats med dina Discord-uppgifter, välja servern, och det är allt. Till exempel låter DYNO Bot dig automatiskt moderera dina servrar och ställa in nya kommandon direkt från inställningarna.

Varje bot kommer att presentera sig själv och visa dig en lista med kommandon som den ger till bordet. Memorera dem och njut av dem.

Hur man gör en Discord Bot

Återigen fördjupar vi oss i programmeringsvärlden här. Om du inte har en kodningsbakgrund eller inte är villig att sitta i timmar i sträck tills du har skapat något, föreslår vi att du undviker att göra dina egna Discord-bots. Men om detta väcker ditt intresse, uppmuntrar vi dig att gå vidare och ge det ett försök – det kan vara en mycket bra introduktion till programmering.

Hur som helst, för att komma igång, navigera till Discord Developer Portal, logga in med dina Discordcredentials och välj alternativet för att skapa en ny applikation. Därifrån kan du följa riktlinjerna för olika onlinehandledningar. Att skapa bots är en liten bedrift för att koda nybörjare.

Ytterligare FAQ

Om du har fler frågor om Discord-kommandon har du tur. Fortsätt läsa för att lära dig mer.

Är Discord verkligen säkert?

Ja, Discord är säkert. Mycket säkrare än många andra appar för chatt och röstkommunikation. Du har kontroll över alla aspekter av meddelandebegränsningar. Det finns NSFW-säkerhetsnivåer som ska ställas in, du kan programmera olika botar för att ta bort personer som använder vissa oönskade ord, och du kan hitta bots där ute som är specialiserade på att ta bort spamkonton.

Ändå måste du vara försiktig med Discord, precis som du gör på internet i allmänhet. Det finns en hel del skadligt innehåll som lurar runt på webben – du måste vara försiktig.

Hur kan jag hitta fler kommandon?

Ett av de enklare sätten att avgränsa kommandon är att helt enkelt skriva ’/’ i Discords textruta. En lista kommer upp och du kan klicka på den som intresserar dig. Vissa kommandon är inbyggda i Discord medan andra kan användas genom att lägga till bots.

Mina kommandon fungerar inte. Vad är fel?

Om du har skrivit ett kommando exakt som visas ovan och det visas i chatboxen som det är skrivet så är antingen boten inte konfigurerad, behörigheterna är inte aktiverade för den åtgärden, eller så har du gjort något slags stavfel.

Efter att ha kontrollerat inställningarna och behörigheterna för både Discord och boten du använder gå tillbaka och se till att du faktiskt har skrivit det korrekt.

Slutsats

Discord-kommandon är mycket användbara funktioner som gör din Discord-upplevelse mycket smidigare och enklare. Du är inte skyldig att använda dem, men de kommer att göra plattformen mycket lätt. Detsamma gäller för Discord-bots – du behöver inte använda dem, men de kommer att automatisera en hel del saker åt dig.

Vilka av de nämnda Discord-kommandona har du använt tidigare? Vilka från listan planerar du att använda längre fram? Har du hittat en cool bot som du vill dela med oss? Låt oss veta om allt som är relaterat till Discord i kommentarsfältet nedan.