Din iPhone och Apple Watch behöver denna laddare

Viktiga takeaways

  • The Twelve South Butterfly är idealisk för jet-settare med en MagSafe iPhone och Apple Watch.
  • Laddaren kommer med en 30W strömadapter, USB-C-kabel och fyra internationella adaptrar.
  • Butterfly är inte lika tunn som MagSafe Duo, men den är mer premium och kraftfullare än de flesta 2-i-1 trådlösa laddare.

MagSafe-laddare gjorda för nattduksbord och skrivbord kostar ett dussin, men det finns inte många premium, resevänliga alternativ, särskilt efter Apple lade ner MagSafe Duo. Tack och lov, den Tolv södra fjäril är den perfekta trådlösa laddaren för jetset-iPhone- och Apple Watch-ägare som vill snabbladda sina enheter.

Twelve South Butterfly 2-i-1 USB-C MagSafe trådlös laddare

The Twelve South Butterfly är byggd för att vara en kompakt två-i-1 trådlös laddare för din MagSafe-kompatibla iPhone och Apple Watch. Den är inte lika tunn som MagSafe Duo men kommer med fyra reseadaptrar, en USB-C-kabel och en strömadapter.

Fördelar

  • Laddare med dubbla enheter perfekt för resor
  • 15W MagSafe för iPhone och snabb trådlös laddare för Apple Watch
  • Levereras med 30W strömadapter, USB-C-kabel och fyra internationella stickadaptrar

Nackdelar

  • Kan inte stödja större iPhones
  • Är inte lika kompakt som (utgående) Apple MagSafe Duo

Pris och tillgänglighet

Butterfly-laddaren säljs för $129,99 och finns att köpa direkt från Twelve South och Apple (både online och i butik). Den finns bara i en färg: silver.

Specifikationer

Speed ​​MagSafe (15W) och Apple Watch Snabbladdare (5W)

Mått 0,9 x 2,4 x 2,4 tum (2,35 x 6 x 6 mm)

Vikt 4,2 oz./119 g

Adapter medföljer 30W (med fyra internationella stickadaptrar)

Kommer med allt du behöver

Hannah Stryker / MakeUseOf

2020 slutade Apple att leverera strömadaptrar med iPhone. Fyra år senare, allt från Samsungs senaste flaggskepp till laddstationer från Nomad har följt efter. Tack och lov fortsatte inte Twelve South den trenden.

När du packar upp Butterfly och går bortom själva laddaren hittar du en USB-C till C-kabel och 30W strömadapter. Tegelstenen är inget att skriva hem om, men det faktum att den kommer med fyra internationella kontaktadaptrar (för USA, Storbritannien, EU och AU) betyder att den kan användas nästan var som helst på planeten. Det finns också en åkpåse som jag använder för att förvara oanvända adaptrar.

Personligen slutade jag inte med att använda den medföljande strömadaptern under resan. Jag har Nomad 65W Slim i min väska, som är mindre och ger dubbelt så mycket juice, men det är ändå ett välkommet tillskott för den som vill ha en internationell adapter.

Premium hårdvara, bra prestanda

Hannah Stryker / MakeUseOf

Fjärilen, som Twelve South annonserar som storleken på en AirPods Pro-fodral (även om den faktiskt är en smula större än så), är en silverpuck i aluminium som kan delas i två och kopplas ihop med en bit svart veganskt läder. Detta mjuka läderliknande material täcker även insidan av laddaren för att säkerställa att din telefon och klocka inte repas. Magneter håller laddaren stängd – både när den är ihopvikt stängd med metallhöljet exponerat och när det är uppvikt med det veganska lädret på utsidan.

Genom att separera de två halvorna ser du att Apple Watch-laddaren kan lutas vertikalt. Detta gör att du kan använda din klocka i nattbordsläge och undvika besvärliga laddningssituationer om ditt klockband inte går isär. Dessutom hittar du USB-C-porten på baksidan av Apple Watch-halvan av laddaren.

Sammantaget är Twelve South Butterflys byggkvalitet ganska utmärkt. Den är robust och tät utan att tynga ner någon åkpåse den är placerad i. Den levererar också den maximala mängden ström som din iPhone och Apple Watch kan ta emot. Telefonsidan är helt MagSafe-kompatibel, avger 15W effekt, och den andra halvan är en Apple Watch-snabbladdare som ger 5W.

Hannah Stryker / MakeUseOf

Min största frustration med Butterfly kom när jag försökte använda den som ett displayställ. Twelve South annonserar detta som en kärnfunktion, men i mina tester fungerade det bara på mindre iPhones, som den vanliga iPhone 15. När jag försökte stötta upp min iPhone 15 Pro Max (med och utan en Peak Design Everyday fodral), den magnetiska kopplingen mellan puckarna höll inte ihop, och min telefon föll platt på ansiktet.

I slutändan var den här funktionen inte bra för mig. 99,9 % av tiden använde jag laddaren med båda halvorna liggande för att ladda min iPhone och Apple Watch. Men de få gånger jag försökte lägga upp min telefon och titta på något på YouTube, fungerade det inte.

Ska du köpa den tolv södra fjärilen?

Hannah Stryker / MakeUseOf

Som någon som fortfarande äger Apple MagSafe Duo har jag svårt att släppa den extremt tunna laddaren. Men jag gjorde det till slut eftersom Tolv södra fjäril inkluderar en Apple Watch snabbladdare och den drivs av USB-C. Efter att ha uppgraderat till iPhone 15 Pro Max slutade jag bära runt på Lightning-kablar och var tvungen att köpa en USB-C till Lightning-adapter för att fortsätta använda Apples laddare. Det var för mycket krångel när det universella alternativet satt precis framför mig.

Om du inte är en MagSafe Duo holdout och vill ha en bekväm laddare för din nästa resa, har jag inga svårigheter att rekommendera Butterfly. Den kommer till ett premiumpris ($129,99), men det kommer troligen att vara den sista bärbara trådlösa laddaren du behöver köpa under det kommande decenniet, särskilt eftersom den också kommer att fungera med Qi2-telefoner.

När jag reser vill jag ha den minsta laddaren jag kan packa i min resväska, men om du vill ha en tredje laddningsplatta för dina AirPods (eller andra Qi-kompatibla öronsnäckor) rekommenderar jag att du kollar in Infinacore T3. Den är lite tjockare och har ingen Apple Watch-snabbladdare, men du kan ladda alla dina enheter samtidigt.

Twelve South Butterfly 2-i-1 USB-C MagSafe trådlös laddare

The Twelve South Butterfly är byggd för att vara en kompakt två-i-1 trådlös laddare för din MagSafe-kompatibla iPhone och Apple Watch. Den är inte lika tunn som MagSafe Duo men kommer med fyra reseadaptrar, en USB-C-kabel och en strömadapter.