Den bästa sömnappen 2021 (inklusive sömnspårningsappar)

Spread the love

Många människor har svårt att somna vid rätt tidpunkt och vänder sig till sömnappar för att få hjälp. De kan omöjligt ersätta hälsosamma sömnvanor, som att stänga av alla enheter i en halvtimme före sänggåendet och istället läsa en bra bok.

Ändå är en dedikerad app ett bra ställe att börja. Du kan använda den för att lyssna på vitt brus eller lugnande ljud som hjälper dig att somna lättare. Eller så kan du övervaka ditt sömnmönster och lära dig hur du kan förbättra det.

Bästa sömnappen: Android och iOS

Vi testade noggrant många sömnappar och valde de bästa valen samtidigt som vi tog hänsyn till Android- och iOS-användare.

1. Lugn

Tillgänglig för Android och iOS, Lugn kan hjälpa dig att inte bara sova utan också meditera, fokusera på jobbet eller bara koppla av genom att lyssna på lugnande ljud. Den har ett superintuitivt gränssnitt och många funktioner, inklusive sömnhistorier, andningsövningar och guidade meditationssessioner av olika längd.

  Hur du delar din Macs skärm med en annan Mac

2. Sömnljud av sömnkudde

Sleep Sounds by Sleep Pillow är en enkel sömnapp designad för Android och iOS. Den har ett brett utbud av förmastrade och högkvalitativa omgivande ljud som du kan lyssna på för att förbli avslappnad och somna snabbare. Den körs i bakgrunden och låter dig markera favoritljud.

3. Headspace

Headspace är en app som liknar Calm, som du kan installera på Android och iOS. Den är insvept i ett intuitivt gränssnitt och främjar en hälsosam livsstil genom att förbättra din sömn. Du kan använda den för att utöva yoga, meditera, lyssna på berättelser och spela ljud för att glida av. Den har en daglig videoserie och till och med guidade meditationskurser för barn.

4. Sömnmonitor

Sleep Monitor är lite annorlunda. Förutom att spela avslappnande ljud kan den övervaka hela din sömncykel och låta dig nu om du snarkade eller pratade medan du drömde. Det ger en sömnpoäng med grafer och ger dig rekommendationer, som att träna eller dricka mindre koffein. Dessutom väcker appen dig försiktigt och påminner dig om att gå och lägga dig tidigt. Du kan också göra anteckningar. Den är endast tillgänglig för Android.

  Hur man tar bort en kontakt i WeChat

5. Kudde

Pillow är en sömncykelspårare gjord för iOS. Den spelar lugnande ljud, håller reda på ditt sömnmönster och registrerar till och med din snarkning, apné eller sömnsamtal. Appen hjälper dig att vakna naturligt genom att ta hänsyn till den lättaste sömnfasen. Den kan också installeras på Apple Watch för att övervaka din puls och analysera din puls.

6. Sov som Android

Sleep as Android är en av de bästa sömnapparna för Android och Android Wear OS. Den innehåller spellistor med naturljud och vaggvisor, spårar dina sömncykler och väcker dig mjukt på morgonen. Dessutom använder appen ett ekolod för sömnspårning, så att du inte behöver sova med din smartphone i sängen längre. Den stöder smart glödlampskontroll och integreras med hälsoappar som Google Fit.

7. Sömncykel

Sleep Cycle är en annan app gjord för Android och iOS, som innehåller sömnljud och godnattsagor. Det kan väcka dig försiktigt, upptäcka ditt snarkmönster, mäta din sömnkvalitet och generera statistik. Dessutom kan du föra en dagbok, göra anteckningar, få rekommendationer för att förbättra din sömn och exportera sömndata till Excel.

  Hur man lägger till radnummer i ett Microsoft Word-dokument

8. Slumra

Gjord för Android och iOS, Slumber är en lugnande app som innehåller en samling berättelser som hjälper dig att somna lättare. Den har också loop-läge, ASMR-ljudlandskap och godnattsagor för barn. Du kan hålla dig till bakgrundsmusik eller gå med naturljud som regn. Dessutom kan du ställa in ett bakgrundsljud som ska spelas upp när en berättelse är klar.

9. Tidvatten

Tide är en enkel och elegant sömnapp byggd för Android och iOS, som erbjuder lugnande ljud som hjälper dig att sova, ta en tupplur, fokusera eller bara andas för att träna mindfulness. Den har meditationsserier och naturljud, påminnelser, en favoritsektion, tillsammans med användbar statistik om sömncykeln.

Sov bättre med de bästa apparna för Android och iOS

Sammanfattningsvis, om du lider av sömnlöshet eller bara har svårt att somna då och då, bör dessa mobilappar hjälpa genom att spela lugnande ljud och övervaka dina sömncykler för att ge mer djupgående information om dina vanor.