De bästa trådlösa mekaniska tangentborden

Det tillfredsställande klicket på ett mekaniskt tangentbord är en prioritet för ett stort antal människor. Medan vissa tycker att ljuden är irriterande, njuter andra av den utmärkta feedback den ger, och är ofta ett tangentbords största försäljningsargument, särskilt för spel.

Men vad händer om du vill klippa sladden och bli trådlös? Trådlös prestanda har kommit väldigt långt, och det går praktiskt taget inte att skilja från trådbundna tangentbord. Det du slutar med är prestandan hos ett kabelanslutet tangentbord utan skräp.

Här är de bästa trådlösa mekaniska tangentborden som finns tillgängliga just nu.

Våra favorit trådlösa mekaniska tangentbord 2023

SteelSeries Apex Pro TKL trådlöst speltangentbord

Bäst överlag

Gör allt!

Tack vare sina hypermagnetiska omkopplare har SteelSeries Apex Pro TKL snabba svarstider och justerbar aktivering. Det är förutom ett handledsstöd, inbyggd smart display och 2-i-1 åtgärdstangenter.

Fördelar

 • Justerbar manövrering
 • En båtlast med funktioner
 • Utmärkt hållbarhet
 • Avtagbart magnetiskt handledsstöd

Nackdelar

 • Keycaps är utbytbara, men inte switcharna

”Allt, utom diskbänken” är det bästa sättet att beskriva SteelSeries Apex Pro TKL, med tanke på tvättlistan med funktioner packad i dess tenkeyless formfaktor.

När det kommer till prestanda, använder SteelSeries Apex Pro TKL vad som i huvudsak är röda, linjära switchar. SteelSeries kallar dem OmniPoint 2.0 hypermagnetiska switchar, och de är något speciellt. Istället för att hålla sig till en specifik aktiveringspunkt – som traditionella mekaniska nycklar – har du 40 nivåer av justerbarhet, från 0,1 mm till 4,0 mm.

Det betyder att du inte kan ändra omkopplarna, men knapparna är upp till dig. Emellertid har själva lagerknapparna en lätt konkav och struktur för grepp och bättre köp, så du behöver inte byta ut dem om du inte letar efter något specifikt.

Dessutom kommer SteelSeries Apex Pro TKL med flera funktioner som är ganska användbara för spel. Du kan programmera två åtgärder till en enda knapp – att trycka på knappen är en åtgärd, och om du håller knappen nedtryckt aktiveras en annan. För att anpassa makron kan du vända dig till OLED-skärmen i det övre högra hörnet, som också låter dig byta profiler, justera tangentbordsinställningar och visa systeminformation.

Kredit: Amazon

Redragon K530 Draconic

Bästa värde

Att spela på en budget har aldrig känts så bra

$60 $73 Spara
$13

Redragon K530 Draconic ger utmärkt prestanda till ett maffigt pris. Den är lätt, liten och kan till och med anslutas till flera enheter och låter dig växla mellan dem med en knapptryckning.

Fördelar

 • Välj mellan blå, bruna och röda strömbrytare
 • Kan växla mellan tre enheter i farten
 • Bärbarhet
 • USB-C-port för laddning

Nackdelar

 • 15 timmars batteritid är lite svag

För dem som arbetar med flera enheter är Redragon K530 Draconic ett utmärkt alternativ – speciellt om din budget är knapp. För det första har Redragon K530 Draconic en formfaktor på 60 procent, vilket är ännu mindre och mer kompakt än en tenkeyless design. Det är det perfekta alternativet om ditt skrivbordsutrymme är begränsat eller om du helt enkelt föredrar att maximera mängden yta du arbetar med.

Trots sin lilla storlek trimmar K530 inte bort användbara funktioner. Den vänstra sidan har en dedikerad knapp för att växla mellan tre separata enheter i farten. Det är ganska praktiskt om du har en bärbar dator och speldator. Det finns även stöd för handhållna enheter som smartphones och surfplattor.

Batteriet kan hålla i upp till 15 timmar, förutsatt att du använder RGB klokt. Ännu viktigare är att de mekaniska omkopplarna är förvånansvärt lyhörda och kan ersättas med dina föredragna omkopplare. För långa arbetsdagar och spelsessioner kommer Redragon K530 Draconic inte att göra dig besviken.

Kredit: Amazon

Logitech G915 tangentbord

Bästa batteriet

Ett långvarigt batteri som fortsätter och går

$220 $250 Spara
30 USD

Om du alltid har haft problem med att ladda enheter är Logitech G915 en gudagåva för glömska sinnen. Den är inte bara perfekt för spel, den har en batteritid som varar nästan två veckor.

Fördelar

 • Kan välja mellan Clicky, Linear och Taktil switchar
 • Tenkeyless modell tillgänglig
 • Perfekt för att skriva och spela
 • Programvaran är användarvänlig

Nackdelar

 • Vissa kanske inte gillar lågprofilsbrytare

Även för en spelrigg på toppnivå kan du komma undan med att välja ett billigare men stabilt speltangentbord. Logitech G915 är dock inte det; det är vad du önskar att du hade från början. Logitech G915, vid första anblicken, verkar tunn, men du skulle ha fel. Längs toppen av dess hårdplastkropp finns en aluminiumplatta, vilket ger den lång livslängd, fenomenal hållbarhet och styvhet som du kan förvänta dig av ett mer förstklassigt speltangentbord.

Logitech G915 presterar lika bra. Till att börja med har den extra tangenter, mediakontroller och programmerbara makroknappar. Och eftersom programvaran är användarvänlig kan även en nybörjare utforska dess spelpotential. Det viktigaste är att det finns tre mekaniska omkopplare att välja mellan – klickiga, linjära eller taktila. Det är tillräckligt varierat för att tillgodose olika preferenser.

Medan du skriver iväg eller spelar, kommer du snart att märka att det har gått dagar sedan du senast laddade tangentbordet. Det beror på att Logitech G915:s batteri kan hålla i upp till 12 dagar på en enda laddning.

Kredit: Amazon

Razer Turret

Bästa paketet

Spel var som helst när som helst

Oavsett om du sitter vid ditt skrivbord eller i soffan, ger Razer Turret dig möjligheten att spela var som helst när som helst. Den kombineras till och med med Razer DeathAdder, en förstklassig spelmus med 16 000 DPI.

Fördelar

 • Varar upp till 43 timmar (utan RGB)
 • Buntar med en Razer DeathAdder-mus
 • Bra för spel i soffan
 • Infällbar musmatta

Nackdelar

 • Kan inte ha någon användning för musen om du redan har en

Under de lågprofilerade tangenterna på Razer Turret finns Razers gröna mekaniska brytare som ger taktil och klickig feedback och är en välsignelse för både skrivande och spelande. Det inbyggda handledsstödet är lika användbart vid ett skrivbord som det är på soffan. Och det finns tillräckligt med tjocklek för att tangentbordet aldrig hotar att böjas.

Razer Turret fungerar som ditt one-stop-tangentbord med den infällbara musmattan, en medföljande Razer-mus och ytterligare enhetsstöd. Musen liknar Razer Mamba, utrustad med 16 000 DPI och upp till 50 timmars batteritid. Det lämnar en mängd olika profiler öppna oavsett om du spelar på din PC, Xbox One, Xbox Series S eller Series X.

Razer Turret är bäst i händerna på en mångsidig användare, med tanke på hur bra den presterar med både maskinskrivning och spel. För att inte tala om dess enhetsstöd och Razer-mus medföljande inuti. Om både ditt tangentbord och din mus är i behov av ett byte är det här rätt väg att gå.

Kredit: Amazon

Razer BlackWidow V3

Mest bärbara

Varför binda dig till en enda plats?

$102 $180 Spara
78 USD

Razer BlackWidow V3 Mini har förutsättningarna för den perfekta resesällskapet. Den har en layout på 65 %, ett 200-timmars batteri och tre anslutningsalternativ—Bluetooth, Wi-Fi och USB-C.

Fördelar

 • Doubleshot ABS keycaps för förbättrad hållbarhet
 • Mycket låg latens för ett trådlöst tangentbord
 • Fenomenal batteritid
 • Bluetooth och USB-C-anslutning

Nackdelar

 • Batteritiden sjunker med bakgrundsbelysning på

Precis som trådlösa datormöss har trådlösa tangentbord kommit långt. Även ett prisvärt trådlöst tangentbord är inte långt ifrån ett trådbundet tangentbord när det gäller prestanda. Och Razer BlackWidow V3 Mini, även om den är trådlös, tar bort den skillnaden. BlackWidow V3 Mini syftar till att uppnå ett mål – att vara ett högpresterande trådlöst speltangentbord.

Till att börja med ger de mekaniska strömbrytarna suverän feedback, oavsett om det är de gröna eller gula strömbrytarna. Den fjäderbelastade mekanismen är den idealiska funktionen för att ställa in nyckeln för nästa kommando tills dess sista timmes batteritid har förbrukats.

Lika viktigt är hur snabbt BlackWidow V3 Mini svarar. Dess HyperSpeed-teknik sänker tangentbordets latens till strax under 1 ms. Det kommer inte ens att kännas som att du använder ett trådlöst tangentbord. Så om du behöver ett högpresterande, kompakt mekaniskt tangentbord, överväg Razer BlackWidow V3 Mini.

Corsair K70 Pro Mini

Bästa säkerheten

Lycka till med att bryta igenom den krypteringen

$139 $180 Spara
41 USD

När du går trådlöst kan du använda lite extra skydd, och det är precis vad Corsair K70 Pro Mini erbjuder. Naturligtvis är det också ett ganska bra speltangentbord med hot-swappable switchar.

Fördelar

 • Inkluderar 128-bitars AES-kryptering
 • Kompakt 60% formfaktor
 • Kompatibel med PC, Mac, Xbox, PlayStation och mobila enheter
 • Robust konstruktion

Skulle du inte hata det om någon illvillig skådespelare kunde övervaka dina tangenttryckningar? Hoppet till trådlöst betyder inte att du är immun mot det, med tanke på att trådlösa signaler kan kapas. Med Corsair K70 Pro Mini kan du koppla av eftersom folk kommer att ha väldigt svårt att knäcka tangentbordets 128-bitars AES-kryptering.

Det är inte allt Corsair K70 Pro Mini är bra för. Om du är en tangentbordsentusiast och älskar tanken på att anpassa dina knappsatser och växlar, kan du skapa den perfekta spelupplevelsen. Om inte, är det okej eftersom de vanliga Cherry MX Red-omkopplarna är linjära, vilket är perfekt för snabba spel på grund av deras låga aktiveringskraft.

Dessutom kommer Corsair K70 Pro Mini packad med en riktigt hög pollingfrekvens på 8000Hz. Det är visserligen överdrivet eftersom en pollingfrekvens på 125 Hz fungerar bra, men om du spelar professionellt (eller bara är konkurrenskraftig) kommer en högre pollingfrekvens att ytterligare raka latensen mellan dina tangenttryckningar och handlingar.

Kredit: Amazon

keychron K8 Tenkeyless trådlös

Bästa anpassning

En spelupplevelse perfekt skräddarsydd för dig

Varför prova olika tangentbord när du bara kunde skräddarsy upplevelsen efter din smak med Keychron K8? Den har en underbart liten formfaktor, tillsammans med möjligheten att hot-swap de switchar du önskar.

Fördelar

 • OEM profil böjda nyckelkapslar
 • Användare kan hot-swap switchar
 • Buntar med Windows- och Mac-tangenter
 • Kan ansluta upp till 3 enheter

Nackdelar

 • Brist på färg kanske inte passar alla

Om enkelhet, anpassning och kompatibilitet är vad du är ute efter, är Keychron K8 utan tvekan det mest mångsidiga trådlösa mekaniska tangentbordet. Detta gäller särskilt om du gillar att experimentera med olika mekaniska brytare.

Direkt ur förpackningen är Keychron K8 redo att hot-swap. Inte ett fan av röda strömbrytare? Prova sedan brunt eller blått. Keychron K8 stöder även LK optiska switchar, vilket ytterligare minskar trådlös latens. Dessutom är K8 kompatibel med både Mac och Windows och har till och med respektive knappsats inuti.

Om det inte räckte så har Keychron K8 ett suveränt batteri. På en enda laddning kan den hålla i upp till 240 timmar (10 dagar). Medan Keychron K8 fungerar bra som ett speltangentbord, kan dess latens kännas för hög om den inte är kopplad. Den utmärker sig dock i att vara en maskinskrivares dröm på grund av alla dess anpassningar.

Välj rätt trådlöst mekaniskt tangentbord för dig

Att välja det bästa trådlösa mekaniska tangentbordet är förvånansvärt enkelt. Halva arbetet är gjort med tanke på att varje tangentbord på den här listan är mekaniskt, så det handlar om svarstid och vilken typ av tangentbrytare du föredrar.

Med det sagt är röda switchar bland de mest populära, och det råkar vara så att SteelSeries Apex Pro TKL:s OmniPoint 2.0 hypermagnetiska switchar är i huvudsak det men med en twist. Du har en hel del kontroll över aktiveringskraften, vilket är praktiskt om du till exempel spelar en FPS och vill att dina tangenttryckningar ska registreras snabbare. Du får också en snygg OLED-skärm för att visa systeminformation och aviseringar och snabb åtkomst till tangentbordsinställningar.

Men Apex Pro är dyr, och du behöver inte bryta banken för att hitta rätt trådlöst mekaniskt tangentbord. Om det är knappt med pengar, eller om du bara letar efter ett instegsalternativ, är Redragon K530 den perfekta lösningen för nykomlingar och tangentbordsentusiaster. Den är kompakt, har otroligt låg latens och har till och med hot-swappable switchar för att ytterligare anpassa din spelupplevelse.

SteelSeries Apex Pro TKL trådlöst speltangentbord

Bäst överlag

Gör allt!

Tack vare sina hypermagnetiska omkopplare har SteelSeries Apex Pro TKL snabba svarstider och justerbar aktivering. Det är förutom ett handledsstöd, inbyggd smart display och 2-i-1 åtgärdstangenter.

Fördelar

 • Justerbar manövrering
 • Båtlast med funktioner
 • Utmärkt hållbarhet
 • Löstagbart magnetiskt handledsstöd

Nackdelar

 • Keycaps är utbytbara, men inte switcharna