De bästa smarta brandvarnarna

De flesta hem har idag brandvarnare installerade. De är otroligt viktiga för att hålla oss säkra i våra hem, och det är ingen överdrift att säga att de verkligen kan rädda liv.

Men hur många av oss kan ärligt säga att vi regelbundet kontrollerar våra brandvarnare – testar att batterierna fortfarande fungerar och att larmet låter högt och tydligt om det skulle behövas? Kan vi lägga huvudet ner på natten tryggt i vetskapen om att vår brandvarnare skyddar oss medan vi sover?

Smarta brandvarnare kan förändra allt detta. De skickar meddelanden och varningar till dig om det finns någon form av problem eller om batterierna börjar ta slut. Många av dem självtestar och kan ge dig ett helt klart ljud för att låta dig veta att allt är i perfekt skick innan du lämnar in för natten.

Här är de bästa smarta brandvarnarna som finns just nu.

De bästa smarta brandvarnarna 2023

Google Nest Protect kolmonoxiddetektor

Bäst överlag

Håll ditt hem säkert med Nest Protect

$100 $119 Spara
19 USD

Google Nest Protect Brandvarnare och kolmonoxiddetektor ger ett omfattande smart skydd för dig och din familj. Den här smarta brandvarnaren håller dig uppdaterad via Nest-appen oavsett var du är. Dessutom kan du sätta ett munkorg på larmet från din telefon om det skulle byggas upp lite rök medan du lagar mat.

Fördelar

 • Omfattande varningssystem
 • Sensorer håller i uppskattningsvis 10 år
 • Omedelbara textvarningar
 • Isolerar och identifierar nödområde

Nackdelar

 • Priset per enhet kan vara oöverkomligt för vissa

En av de mer populära smarta brandvarnarna på marknaden just nu är Google Nest Protect, en rök- och kolmonoxiddetektor med ett imponerande utbud av smarta funktioner.

Anslut din Google Nest Protect till Wi-Fi så övervakar den ditt hem efter eventuell rök eller kolmonoxid och berättar exakt var problemet är – så att du kan agera snabbt som svar.

Röstaviseringar ges för att uppmärksamma dig på mindre problem, såsom rök från bränd toast till exempel. Skulle du vara borta från hemmet skickas även varningar direkt till din telefon; för att meddela dig att larmet ringer, för att meddela dig om andra problem eller helt enkelt för att berätta att batterierna börjar ta slut.

En säkerhetskontroll gör att du kan testa din brandvarnare med en knapptryckning och ger dig en fullständig rapport när den är klar.

Knappen i mitten lyser i en annan färg, beroende på enhetens aktuella status. Blått betyder att Nest Protect är aktivt och att allt är bra. Den gröna lampan tänds när lamporna släcks, för att låta dig veta att självkontroller har genomförts och att din smarta brandvarnare kommer att fungera perfekt över natten.

Gult ljus bekräftar en ”heads-up”-varning – en varning för en liten mängd rök. Detta kommer också att förstärkas av röstaviseringar och/eller textvarningar så att inget missas. Ett rött ljus kommer att lysa om det skulle uppstå en nödsituation när rök eller koldioxid i rummet har nått farliga nivåer.

Slutligen finns det en Pathlight-funktion. Om du går under din Nest Protect på natten kommer den att tända en nattlampa, så att du säkert kan passera rummet utan att välta något eller stöta tån mot stolsbenet! En praktisk extrafunktion för att stoppa eventuella stötar på natten.

Det bästa av allt Google Nest Protect innehåller sensorer som har en livslängd på 10 år, vilket innebär att när den väl har installerats kan din smarta brandvarnare hålla dig och din familj säkra i upp till 10 år.

För heltäckande täckning av ditt hem kan denna smarta brandvarnare ge dig total sinnesfrid med en lång livslängd att starta.

Onelink Safe & Sound av First Alert

Bäst för Alexa

Smart skydd för hemmet med extra beats

219 $ 278 $ Spara
59 USD

Onelink Safe & Sound från First Alert erbjuder alla säkerhetsfunktioner du förväntar dig av en smart rökdetektor, med alla funktioner hos Alexa för att starta. Oavsett om du vill lyssna på musik, komma ikapp med din favoritpodcast eller bara vill ha omedelbara varningar om potentiell rök- och koldioxidfara i ditt hem, har Onelink dig täckt.

Fördelar

 • Omedelbara aviseringar
 • Ansluts till andra fasta larm
 • Inbyggd smart högtalare kan tilltala vissa köpare

Nackdelar

 • Kan ses som något av en nyhet för ett seriöst syfte

First Alert Onelink Safe and Sound erbjuder något lite annorlunda än andra smarta brandvarnare där ute, inklusive allt du rimligen kan förvänta dig av ett smart rök- och kolmonoxidlarm, plus en inbyggd smart högtalare som fungerar med Alexa.

Använd denna smarta brandvarnare för att prata med Alexa, spela musik eller poddsändningar från dina favoritstreamingsidor eller lyssna på nästa kapitel i din ljudbok medan du lagar mat. Den inbyggda rundstrålande smarta högtalarfunktionen skiljer denna enhet från andra smarta brandvarnare där ute.

Om denna extra funktionalitet är något du skulle vilja ha från den här typen av enhet är helt upp till dig.

Nu när ljudaspekten har täckts, hur är det med säkerhetsbiten? Tja, det här är också ett smart rök- och kolmonoxidlarm som du kan spåra från din smartphone.

Textvarningar och fjärraviseringar kommer att skickas till din telefon om någon fara upptäcks som utlöser larmet. Du kan använda appen för att granska de aktuella kolmonoxidnivåerna i ditt hem och anpassa nattlampor, samt alla vanliga funktioner som batteritid, självkontrollresultat och så vidare.

Röstvarningar tillhandahålls också i händelse av mindre (och större) nödsituationer, vilket hjälper dig att identifiera riskzoner och vidta korrekta och lämpliga åtgärder.

First Alerts Onelink Safe and Sound smarta brandvarnare har också sin förmåga att ansluta till andra fasta larm i ditt hem – inklusive andra märkesenheter. Detta gör att meddelanden kan skickas till din telefon för någon av dessa anslutna enheter.

Du kanske hävdar att en smart högtalarfunktion inbyggd i en smart brandvarnare är en bagatell onödig, med tanke på huvudsyftet med en rökdetektor. Men för alla som har längtat efter att denna extra funktion ska inkluderas är sökningen över!

Aegislink trådlöst smart brandvarnare

Bästa värde

Smart funktionalitet utan den rejäla prislappen

Aegislink trådlösa smarta brandvarnare är ett prisvärt alternativ för att skydda ditt hem mot rök och kolmonoxid. Med hjälp av sin inbyggda fotoelektriska sensor utför denna smarta brandvarnare rutinunderhållskontroller för att säkerställa korrekt skydd dygnet runt.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Har alla viktiga funktioner du kan förvänta dig av en smart rökdetektor
 • Självkontrollfunktion

I budgetänden för den bästa smarta brandvarnaren är Aegislink trådlösa smarta brand- och brandvarnare. Med de viktigaste funktionerna som krävs av en smart brandvarnare för en bråkdel av priset, är detta ett mycket prisvärt alternativ för människor som försöker skydda sina hem på en budget.

Den här enheten är kompatibel med antingen TuyaSmart- eller Smart Life-apparna och skickar alla fjärraviseringar du vill att den ska göra – direkt till din smartphone. Använd appen för att tysta alla oönskade larmljud också.

Som med många andra modeller kommer denna Aegislink-enhet att självkontrollera sig själv regelbundet för att säkerställa att den fungerar som den ska. Sensorer, elektronik och batterilivslängd kommer att testas ungefär var 60:e sekund som en felsäker.

Designad med avancerad fotoelektrisk teknologi, kan den upptäcka alla typer av pyrande brand på några sekunder och varnar dig direkt vid upptäckt. Aegislink rekommenderar att en av dessa enheter effektivt kan täcka en yta på 215-430 kvadratfot – vilket ger dig en bra indikation på om en eller flera skulle behövas för ditt eget hem.

Relativt enkel att installera och med alla viktiga funktioner hos en smart brandvarnare är Aegislink smart brand- och brandvarnare väl värd att överväga för alla som är intresserade av att hålla säker, men till en rimlig kostnad.

Onelink rökdetektor och kolmonoxiddetektor

Bäst för HomeKit

Smart skydd och enkel installation för Apples hushåll

Onelink rökdetektor och kolmonoxiddetektor är en Apple HomeKit-aktiverad och batteridriven smart rökdetektor. Mobil- och röstvarningar håller dig uppdaterad om faror var som helst, när som helst.

Fördelar

 • Fungerar bra med Apple HomeKit
 • Kompatibel med Alexa för uppdateringar av enhetsstatus
 • Röstvarningar lokaliserar hotets källa och natur
 • Enkel installation

Nackdelar

 • Dyrt för en enhet

Onelink Smart Smoke Detector är en två-i-ett rök- och kolmonoxidlarm som varnar dig för båda typerna av fara i ditt hem. Med en fotoelektrisk röksensor och en elektrokemisk monooxidsensor får du smartphoneaviseringar om ett hot upptäcks, och röstvarningar för att bekräfta var faran är.

Detta är en batteridriven enhet som inte kräver någon fast ledning för att installera. Du behöver Wi-Fi med 2,4 GHz och tillgång till Onelink Home-appen för att använda enheten. När den väl har installerats kan den trådlöst ansluta till alla andra fastanslutna larm som du kan ha installerat och kan integreras som en del av ett smart hemnätverk utan behov av omkoppling.

Onelink är kompatibel med både iOS- och Android-enheter och är också något kompatibel med Alexa. Det vill säga, du kan när som helst be Alexa att kolla in statusen för ditt larm. Onelink är dock bättre ihopkopplad med Apple HomeKit, som erbjuder bredare funktionalitet som en del av ett smart nätverk.

Själva larmet ljuder på mer än hörbara 85 decibel, så om du inte är hemifrån behöver du inte oroa dig för att kunna höra det. Med Onelink-appen kan du stänga av larmet på distans, eller meddela räddningstjänsten, beroende på orsaken till larmet. Den kommer att meddela dig när batterierna börjar ta slut, och en lättåtkomlig lucka gör bytet snyggt och enkelt.

Siterwell WiFi rökdetektor

Bästa smarta assistentalternativet

Fristående smart skydd för hemmet

Även om den inte är kompatibel med röstassistenter för smarta hem som Alexa och Google Home, erbjuder Siterwell WiFi rökdetektor realtidsaviseringar och röstvarningar för nödsituationer.

Fördelar

 • Lätt att spåra enheten via smartphone
 • Realtidsmeddelanden
 • Sensorer upptäcker om hotet är rök- eller CO-relaterat
 • Röstvarningar
 • Två larm ingår

Nackdelar

 • Färre smarta funktioner än några lite billigare alternativ

Få aviseringar i realtid var du än är med denna Siterwell WiFi smarta brandvarnare. En enkel installation ansluter din enhet till Tuya Smart-appen, och du kommer aldrig vara mer än en knapptryckning borta från att hålla koll på rök- och kolmonoxidnivåerna i ditt hem.

Förutom att den här smarta brandvarnaren skickar de vanliga textvarningsmeddelandena till dig har den också unika röstvarningar. Kraftfulla sensorer hjälper enheten att skilja mellan hot om rök eller kolmonoxid, och röstvarningarna kommer att ljuda därefter. Du kommer att meddelas om larmet ljuder för rök eller brand, eller om larmet är för CO istället.

Tanken bakom den här funktionen är att den i en nödsituation hjälper till att minska paniken genom att ge en tydlig varning om problemets natur.

En solid Wi-Fi-anslutning möjliggör enkel smartphonespårning av denna smarta brandvarnare. Övervaka din enhets kontrolldetektor via appen, för att hålla koll på CO-larmet, brandvarnaren, batteritid, spänningsnivåer, testlarm eller för att kontrollera när enheten närmar sig slutet av sin livslängd och behöver bytas ut.

Olägenhetslarm kan också minimeras med denna smarta brandvarnare, eftersom dess fotoelektriska rökavkännande teknik kan upptäcka långsamma pyrande bränder snabbt. Så du behöver inte oroa dig för att ditt larm ska utlösas varje gång det kommer lite rök från matlagning i köket, till exempel.

Den här smarta brandvarnaren kan också testa sig själv och meddela dig om det är någon av dess funktioner som inte fungerar.

Det finns mycket att tänka på med denna Siterwell Wi-Fi-rökdetektor om du letar efter en smart brandvarnare för att skydda ditt hem.

Kidde Smart rökdetektor

Bästa Dual-Pack-alternativet

Två-för-en smart rökdetektorskydd för hemmet

För dem som vill installera flera smarta rökdetektorer i hela hemmet erbjuder Kidde Smart Smoke Detector dubbla pack ett utmärkt värde. Med röstvarningar och LED-färgkodning är det enkelt att se vad din Kidde brandvarnare varnar dig om.

Fördelar

 • Kompatibel med Alexa och Google Home
 • Ta emot smarta aviseringar och röstvarningar
 • Stäng av larmet på distans med Kidde-appen
 • Paketet innehåller två smarta rökdetektorer

Nackdelar

 • Ingen kolmonoxiddetektor

Det finns ingen kolmonoxiddetektor inbyggd i denna Kidde Smart rökdetektor, men låt inte detta avskräcka dig. Denna Wi-Fi-aktiverade smarta rökdetektor har mycket att erbjuda. Den är kompatibel med Alexa och Google Home, och Kidde-appen gör att du kan ställa in båda.

När den är installerad skickar Kidde-appen realtidsmeddelanden om larmet utlöses och den kan också användas för att testa larmets funktionalitet. Aviseringar kan också skickas till flera hushållsmedlemmar, som en extra säkerhet, och ett röstlarm kommer att ljuda för att meddela vilken typ av fara. Detta utöver själva 85-decibellarmet.

Den använder fotoelektrisk sensorteknik för att upptäcka synliga brandpartiklar associerade med pyrande bränder och har LED-varningsindikatorer som ger en enkel visuell referens till aktuell larmstatus.

Detta är ett kabelanslutet larm, så köpare akta sig för att det blir en längre installation med detta. Men på plussidan är det förseglade reservbatteriet garanterat i 10 år och skyddar vid strömavbrott. Och med två smarta rökdetektorer som ingår i detta paket är du redan på god väg mot ett integrerat nätverk för hemmet.

Ringlarm Rök- och CO-lyssnare

Bästa alternativa alternativet

En mycket bra lyssnare

Ring Alarm Smoke and CO Listener är en smart enhet som övervakar din befintliga brandvarnare och skickar dig realtidsmeddelanden om larmet utlöses.

Fördelar

 • Billigare än vissa smarta brandvarnare
 • Kräver ingen total översyn av larminstallationen hemma
 • Ger omedelbara textvarningar

Nackdelar

 • Kan inte självständigt detektera rök eller CO
 • Beroende av en fullt fungerande separat brandvarnare för att fungera

Inte en smart brandvarnare i sig, utan snarare en medföljande enhet avsedd att fungera tillsammans med din befintliga (icke-smarta) brandvarnare.

Du kanske redan har brandvarnare installerade i hela ditt hem och kanske inte vill lägga värdefull tid och pengar på att byta ut dem alla.

Men om det här är du kanske du också vill överväga Ring Alarm rök- och CO-lyssnaren istället – eftersom den effektivt ger dig tillgång till några av de funktioner som är förknippade med smarta brandvarnare, utan att du behöver drastiskt ändra inställningarna i ditt hem .

Den här enheten sitter bredvid din befintliga brandvarnare eller kolmonoxiddetektor och varnar dig via din smartphone om larmet utlöses.

Den kan inte upptäcka rök eller stigande CO-nivåer själv, men kommer att ”lyssna” på alla larm den är installerad bredvid.

Det uppenbara problemet med den här enheten är att dess effektivitet helt beror på underhåll och underhåll av de redan installerade larmen. Om de är defekta på något sätt kan Ringlyssnaren inte göra sitt jobb ordentligt.

Ändå kanske du känner att det här är en mer kostnadseffektiv lösning för att stärka säkerheten i ditt hem utan att bryta banken.

Att välja rätt smart brandvarnare för dig

Att välja rätt typ av smart rökdetektor beror naturligtvis på några faktorer. Vill du att din smarta rökdetektor ska fungera som en kolmonoxiddetektor? Hur många vill du installera i hela hemmet och var? Är du intresserad av ett fast eller batteridrivet alternativ? Och vill du att den ska fungera tillsammans med eventuella befintliga brandvarnare som du kanske redan har installerat?

Dessutom, vilken typ av smart funktion vill du få ut av det? Kanske vill du bara ha ett enkelt sätt att tysta brandvarnaren medan du lagar mat, eller så kanske du vill integrera den som en del av ett smart hemnätverk som fungerar med din röstassistent. Att överväga var och en av dessa faktorer kommer att informera ditt val av rökdetektor.

För en röstassistent-aktiverad smart rökdetektor med massor av extra funktionalitet är First Alert Onelink Safe & Sound ett utmärkt val. En kraftfull smart rök- och kolmonoxiddetektor som ger aviseringar i realtid, fungerar med iOS eller Android och gör att larmet kan stängas av på distans i händelse av ett falskt larm. Den har också en integrerad Alexa-aktiverad Bluetooth-högtalare för extra känsla.

Om du vill spara några dollar utan att behöva kompromissa för mycket på funktionaliteten, kommer något som Aegislink Wireless Smart Fire Smoke Alarm att tjäna dig väl. Den erbjuder ett rimligt täckningsområde per larm och ger fjärraviseringar i händelse av en nödsituation. Den är relativt enkel att installera och erbjuder ett pålitligt skydd mot rök och kolmonoxid till ett överkomligt pris. Dessutom, om du funderar på att installera smarta rökdetektorer i hela hemmet, är det ett av de mest kostnadseffektiva alternativen.

Men om du letar efter det bästa som pengar kan köpa är Google Nest Protects kolmonoxidskydd fortfarande bekvämt högst upp i högen. Voice Assistant-kompatibel, den kan integreras som en del av ett komplett smart hemnätverk. I händelse av rök- eller kolmonoxiddetektering kommer den att identifiera området och källan till problemet och skicka omedelbara varningar till din telefon. Den genomför automatiska säkerhetskontroller och ger rapporter direkt till din smartphone när den har slutfört sin diagnostik. LED-indikatorer ger en snabb uppdatering av deras aktuella status, och låter dig veta om allt är bra eller om det finns ett problem. Dessutom har den en livslängd på 10 år, vilket gör den till en bra investering för att skydda ditt hem på lång sikt.

Google Nest Protect kolmonoxiddetektor

Bäst överlag

Skydda boet med Nest Protect

$100 $119 Spara
19 USD

Google Nest Protect kolmonoxiddetektor ger ett omfattande smart skydd för dig och din familj.

Fördelar

 • Omfattande varningssystem
 • Sensorer håller i uppskattningsvis 10 år
 • Omedelbara textvarningar
 • Isolerar och identifierar nödområde

Nackdelar

 • Priset per enhet kan vara oöverkomligt för vissa