De bästa onlinekurserna i etisk hacking för nybörjare

Att lära sig etisk hacking är ganska knepigt, men du kan göra resan enklare genom att ta någon av de bästa kurserna i etisk hacking. Oavsett om du vill lära dig gratis eller ta betalkurser som kommer med certifieringar, finns det ett alternativ för dig.

Om du vill ha kunskaper i att hacka datorsystem är denna hackingkurs för dig. Undervisad av Zaid Sabih, en erfaren etisk hackare och datavetare, ger den här kursen ett praktiskt och praktiskt tillvägagångssätt för att lära sig etisk hackning.

I kursen får du lära dig hur du hackar system genom att koda exekveringssårbarheter och utnyttja buffertspill. Vad mer? Du kommer också att lära dig hur du backdoor alla typer av filer. Om du inte är bekant med dessa områden behöver du inte oroa dig, eftersom den här kursen prioriterar att börja med grunderna.

Det börjar från grunden och täcker grunderna för etisk hacking, inklusive terminologi och koncept, utan att anta några förkunskaper. Utan baskunskap lovar Zaid Sabih att du kommer att kunna hacka system etiskt och skickligt på nolltid.

Bortsett från dessa täcker kursen mer intrikata hackingfält och erbjuder ett erkänt certifikat om slutförande i slutet av kursen.

Är du fascinerad av idén att hitta och åtgärda säkerhetsproblem på webbplatser? Denna kurs i etisk hackning av programvara är idealisk för dig.

Här är lite av vad det innebär:

  • SQL Injection: Det är ett lömskt trick som hackare använder på webbplatser. När en webbplats inte kontrollerar informationen som användarna skriver in ordentligt, kan en hackare skriva in någon kod som krånglar med webbplatsens databas. Detta kan låta dem se, ändra eller ta bort saker de inte ska. Även om det är ett sätt att hacka sig in på en webbplats, kommer du också att lära dig hur du förhindrar att det händer.
  • Hur man skyddar datornätverk: Den här kursen kommer att lära dig hur du skyddar datornätverk genom att identifiera sårbarheter och svagheter i nätverkets säkerhet och åtgärda dem. För att upptäcka en webbplatss sårbarhet kommer du att använda verktyg som Nmap och mer.

Utöver dessa kommer du att lära dig om webbapplikationssårbarhetsskanning och cross-site scripting.

Etisk hacking, ofta kallad white-hat-hacking, behandlas utförligt i denna kostnadsfria Edx-kurs. I den här kursen får du lära dig steg för steg hur etiska hackare stoppar hackare. Från att lära dig grunderna i etisk hacking till en avancerad nivå, kommer du att lära dig hur du simulerar verkliga säkerhetsintrång och cyberattacker för att förbereda dig för mothackning när som helst.

För att förbereda dig för etiskt hacking lär dig Edx hackningskurs den välrenommerade cyberkill-kedjans metodik. Sakta ner; det är inte så komplicerat som det låter. Det är helt enkelt en sjustegsprocedur som etiska hackare och cybersäkerhetsspecialister använder för att identifiera, analysera, förebygga och åtgärda hack. Som du kan gissa fördubblas det också när det gäller att hjälpa etiska hackare att attackera system.

Med en gratis introduktionskurs i etisk hacking och en betalkurs för avancerad etisk hacking ger Master of Project dig en möjlighet att bli en etisk hackare. Om du inte är säker på om etisk hacking är något för dig och du skulle älska att testa vattnet innan du går in i det, bör du prova den kostnadsfria introduktionskursen för etisk hackning.

Introduktionskursen innehåller en 30-minuters föreläsning som du kan titta på i vilken takt och tid som helst som du vill ha det hela livet. Du får också ett slutbevis när du är klar med kursen.

Låt oss gå vidare till den betalda kursen. Först och främst heter den betalda kursen Ethical Hacker from Zero to Hero Training. Precis som gratiskursen kan du titta på kurserna när som helst, bara att de är mycket längre.

Med upp till 17+ timmars visningstid uppdelad i 80 föreläsningar, är den avancerade kursen mycket mer lämpad för personer som har bestämt sig för att bli etiska hackare. Nu, här är draget. Avgiften du betalar beror på hur lång tid det tar att genomföra kursen.

Från och med november 2023 erbjuder de tre betalningsalternativ. En månadsavgift på $67, en årlig avgift på $427 och en livstidsåtkomstplan för $670. När du gör ditt val om betalning bör du komma ihåg att endast livstidsåtkomstplanen ger dig livstidsåtkomst till materialet.

Den betalda kursen ger mycket till bordet, men introduktionskursen är ett startpaket som vi rekommenderar till dig om du precis har börjat.

Denna introduktionskurs utvecklad av Coventry University på FutureLearn ger interaktiva inlärningssessioner om etisk hackning. Att lära sig etisk hackning kan vara mycket lättare när du ansluter till andra elever på den här typen av plattform.

Det ger ett globalt klassrum för praktikanter som vill bli etiska hackare. I varje steg av kursen får du engagera andra elever, studsa idéer från dem och delta i aktiva diskussioner om etisk hackning.

Den här kursen är bra för dig om du vill ha sund konkurrens och utmaningar medan du lär dig. Låt oss nu gå in på en del av innehållet i den här introduktionskursen. Den här introduktionskursen sätter dig igång för att förstå grunden för metoder för etisk hackning och penetrationstestning.

När det gäller kursens längd tar det två veckor att genomföra den, med föreläsningar på tre timmar per vecka.

Oavsett om du älskar idén att bedöma en organisations cybersäkerhetsnivå eller testa svårighetsgraden för att hacka system etiskt, är den här kursen för dig. Förutom att lära dig grunderna och avancerade nivåer av etisk hacking, kommer den här kursen att lära dig avancerade hackattackertekniker, inklusive sessionskapning, DDoS och social ingenjörskonst.

Att titta på YouTube-kanaler om cybersäkerhet är inte alltid tillräckligt för att göra dig till en professionell etisk hackare. Du måste gå ett steg längre genom att ta en professionell kurs som Cybrary’s Penetration Testing and Ethical Hacking-kurs.

Här är två viktiga saker du kommer att lära dig i de 10+ modulerna i kursen:

  • Footprinting: Footprinting är ett av de första stegen som etiska hackare och cybersäkerhetsproffs tar för att samla information om ett målsystem, nätverk eller organisation. Tänk på fotavtryck som det första steget i en detektivs undersökning. Precis som detektiver samlar in ledtrådar om ett fall, samlar hackare och cybersäkerhetsexperter information om ett mål.
  • Spaning: Efter fotspår är nästa steg spaning. Spaning innebär att aktivt skanna målets system för att upptäcka sårbarheter och svagheter.

Du kommer också att lära dig om att skanna nätverk, analysera sårbarheter och hot mot skadlig programvara. Dessutom behandlar kursen viktiga skillnader mellan cybersäkerhet och etisk hacking.

Starta din etiska hackingresa

En värld av etisk hacking erbjuder ett spännande och ständigt föränderligt landskap för dem som är ivriga att skydda den digitala sfären mot hot. För att förbereda dig för att ta dig an cyberhot, ger dessa kurser för nybörjare en stark grund, och utrustar individer med de kunskaper och färdigheter som behövs för att ge sig ut på denna ädla resa.