De bästa minidrönarna 2024

Minidrönare faller vanligtvis under gränsen på 250 gram som fastställts av FAA för drönarregistrering. De bästa kompromissar inte heller med kvaliteten med sina imponerande kameror, långa överföringsräckvidder och säkerhetsfunktioner.

DJI

Så länge du är okej utan den absolut bästa bildkvaliteten en DJI minidrönare kan erbjuda är DJI Mini 2 SE ett gediget val. Den ger en utmärkt balans mellan kvalitet och värde, och den slår kostnadsekvivalenta icke-DJI-minidrönare för prestanda med sin överlägsna kamera och funktioner.

Objektivet är en vidvinkel 24 mm fullformatsmotsvarighet med f/2,8 bländare, och kameran levererar bilder och video som kommer att tillfredsställa de flesta som letar efter en drönare i den här prisklassen.

Förutom att den väger mindre än 250g, har den mått i fickstorlek när den är nedfälld. Det är också en utmärkt minidrönare för nybörjare med sina suveräna automatiserade flygbanor, vindmotstånd på nivå 5 och Return-to-Home-funktionen.

DJI Mini 2 SE

Bäst överlag

$299 $339 Spara $40

DJI tillverkar de bästa fickdrönarna. Även om DJI Mini 2 SE inte riktigt matchar bildkvaliteten som fler premium DJI erbjuder, ger den en utmärkt balans mellan prisvärdhet och kvalitet. 2,7K-videon och 12MP-stillbilderna är tillräckligt bra för de flesta, samtidigt som de slår FAA-viktströskeln, fälls ner till fickstorlek och har utmärkt batteritid.

Fördelar

 • Nivå-5 (38kph) vindmotstånd
 • 3-axlig kardan
 • Smidig 2,7K-video
 • Utmärkta automatiserade flygvägar
 • Bra batteritid

FIMI

Om du letar efter en minidrönare som är mer prisvärd än DJI-modeller, eller om bristen på 4K-video på Mini 2 SE inte flyter din båt, överväg FIMI X8 Mini V2. Du kan spela in ljus och jämn 4K-video med bildhastigheter på upp till 30 fps, och den kan också göra anständiga 12MP-stillbilder.

Den 3-axliga gimbalen stabiliserar video väl, och drönaren har ett vindmotstånd på nivå 5 (38 km/h). Och, om det blir för blåsigt, är retur-till-hem-funktionen korrekt. Videoöverföringen är upp till 9 km, men det finns inget system för att undvika hinder, så det kan vara bättre att flyga i vidöppna utrymmen tills du piloterar med mer självförtroende.

FIMI X8 Mini V2

Bästa budgeten

Ett alternativ till DJI Mini 2 SE är X8 mini V2 från FIMI. Dess största försäljningsargument till detta pris är dess 4K-videokapacitet. Du kan spela in tillfredsställande detaljerade videor och stillbilder av god kvalitet utan att bryta banken. Dessutom gör den 3-axliga gimbalen och nivå 5 vindmotstånd den till ett bra val för att spela in video under blåsiga förhållanden.

Fördelar

 • Bra standardbatteritid och snabb USB-C-laddning
 • Utmärkta intelligenta flyglägen
 • Bra räckvidd för videoöverföring
 • Nivå-5 vindmotstånd
 • 3-axlig kardan

Nackdelar

 • Inget system för att undvika hinder
 • Tillvalet Intelligent Flight Battery Plus väger över 250 g

Bästa minidrönare för nybörjare: Ryze Tech Tello

DJI

Den lilla Ryze Tech Tello är ett samarbete mellan Ryze och DJI. Den väger bara 80g med batteriet och fälls ner till fickmått. Den är perfekt för resor, och dess budgetpris och den lättflygbara naturen gör den till det perfekta valet för barn och nybörjare.

Du kan utveckla dina flygfärdigheter utan rädsla för att skada dyr utrustning, och du kan också öva på dina fotograferings- och videofärdigheter. Det är osannolikt att du har bilder på omslaget till tidningar, men bildkvaliteten är acceptabel för en drönare i den här prisklassen. Du får de bästa bilderna under väl upplysta förhållanden och när du använder EIS för att kompensera för bristen på en kardan.

Ryze Tech Tello

Bästa minidrönare för nybörjare

Ett idealiskt val för nybörjare i världen av drönarflygning är Ryze Tech Tello. Det är ett bra rop för att öva vändningar, tricks och navigering, och dessutom tillräckligt överkomligt för att minska skaderelaterad ångest. Kameran kommer inte att leverera prisbelönta bilder, men den hjälper dig att öva på dina foto- och videofångstfärdigheter.

Fördelar

 • Propellerskydd för säker användning inomhus
 • Utmärkt val för att utveckla flygfärdigheter
 • Budgetvänligt
 • Fickstorlek och fjäderlätt
 • Boost Combo-paketet innehåller tre batterier

Nackdelar

 • Inte mycket användning i blåsiga förhållanden
 • 100 meters flygräckvidd
 • Kort batteritid

Minidrönare med den bästa kameran: DJI Mini 4 Pro

Hannah Stryker / MakeUseOf

DJI Mini 4 Pro är en förbättring av den redan utmärkta Mini 3 Pro. Medan stillbildskvaliteten förblir densamma kan du nu spela in 4K-video i upp till 100 fps (60 fps i HDR) för bättre slowmotion-videor.

Systemet för att undvika hinder har också uppgraderats till ett ActiveTrack 360 rundstrålande system. Den här uppdateringen är kanske den viktigaste uppgraderingen och är en bra anledning till varför nybörjare inte ska dra sig undan från att skvätta på denna premium minidrönare.

Flygtiden är bra på 34 minuter, eller så kan du köpa Fly More Combo-paketet med DJI RC2 och två extra batterier eller Fly More Combo Plus för totalt två timmar och 15 minuters flygtid.

DJI Mini 4 Pro

Bästa kameran

DJI Mini 4 Pro efterträder Mini 3 Pro och ersätter den som kungen av kameror på minidrönarmarknaden. Det är fortfarande ett utmärkt val för både nybörjar- och erfarna piloter tack vare betydande uppgraderingar, som dess rundstrålande hinderundvikande och 4K vid 100fps (60fps i HDR) videoinspelningar.

Fördelar

 • 4K vid upp till 100 fps för slomo-bilder och 60 fps i HDR
 • 10-bitars D-Log M för avancerad färggradering
 • 360-graders undvikande av hinder
 • Priser som liknar Mini 3 Pro
 • Utmärkta Combo Pack-alternativ

Nackdelar

 • Kanske inte är värt uppgraderingen om du redan äger en Mini 3 Pro

EMAX

Denna lilla quadcopter är bra för alla som letar efter en prisvärd FPV-racingdrönare på ingångsnivå. Den har den utmärkta RunCam Nano 2-kameran som överför en klar och skarp bild tillbaka till de medföljande FPV-glasögonen för en rolig flygupplevelse.

Tillsammans med en kraftfull 16 000KV-motor är EMAX Tinyhawk 2 en betydande förbättring jämfört med sin populära föregångare. Gasresponsens LED-system lägger till ytterligare ett lager till det roliga; ljusstyrkan ökar när du trycker på gasen, vilket ger mer energi till dina drönartävlingar.

EMAX Tinyhawk 2

Bästa Racing Mini Drone

För spännande FPV-racing med en minidrönare har EMAX Tinyhawk 2 en kraftfull motor och starka LED-ljus som ökar i belysning ju snabbare det går. Det är en rolig racingdrönare för alla nivåer och åldrar, och du kan flyga den inomhus och utomhus.

Fördelar

 • Plug-and-play kul
 • Snabb med en kraftfull motor
 • Gasrespons LED-system
 • Lämplig för utomhus- och inomhusbruk

Nackdelar

 • Inte lämplig för blåsigt väder
 • Dålig batteritid

FAQ

F: Behöver jag en licens när jag flyger en drönare?

Drönarreglerna varierar från land till land. Du måste dock registrera din drönare i USA om den väger 250g (0,55lbs) eller mer. Detsamma kan sägas om de flesta andra länder. Det är dock tillrådligt att kontrollera lokala bestämmelser innan du reser.

Det finns dock restriktioner för drönarflygning. Om du är i USA och funderar på att flyga en drönare på över 250 g för kommersiella, statliga eller andra icke-rekreationsändamål, behöver du en licens från FAA.

F: Är små drönare svårare att flyga än normalstora drönare?

Små drönare kan vara lite mer utmanande att kontrollera. Detta gäller särskilt när man flyger i blåsiga förhållanden. Större drönare ger inte bara mer stabilitet utan har också fler funktioner, som sofistikerade system för undvikande av hinder, som kan göra dem lättare att kontrollera.

F: Hur länge kan minidrönare vanligtvis flyga?

Detta beror till stor del på drönartillverkaren. Mer välrenommerade varumärken, som DJI, erbjuder effektivare och mer hållbara batterier. Du får vanligtvis runt 30 minuter, men du kan förlänga detta när du köper kombopaket, som vanligtvis innehåller fler batterier.

Mindre drönare, som drönare avsedda för barn, har mindre batterier; därför är flygtiderna vanligtvis kortare.

F: Vad är skillnaden mellan en minidrönare och en mikrodrönare?

Minidrönare och mikrodrönare beskriver drönare som väger under 250g (0,55lbs). Även om det tenderar att finnas motstridiga åsikter om vad som är en mini och vad som är en mikro, används de två termerna ofta omväxlande.

F: Vad är 1:1-regeln för drönare?

1:1-regeln är en säkerhetsåtgärd. När du flyger din drönare måste du se till att människor runt omkring dig är säkra. För varje meter som drönaren stiger måste den också vara en meter i sidled från någon person. Detta säkerställer att ingen skadas av din drönare och är en särskilt viktig regel att följa när du flyger i trånga och urbana områden.