De bästa mini-LED-skärmarna 2024

Mini-LED-skärmar kan uppgradera din tittarupplevelse med fängslande bilder och HDR. Mini-LED överträffar gränserna för traditionella LCD-skärmar och levererar hög ljusstyrka, fantastiska färger, bläckfärgade svärta och exakt nedtoning, en dröm som går i uppfyllelse för spelare och kreatörer.

SOM OSS

ROG Swift PG32UQXR utökar ASUS imponerande sortiment av mini-LED-skärmar och erbjuder ett övertygande alternativ till den dyrare PG32UQX. Även om den har något färre dimningszoner (576) än föregångarens 1 152, levererar den fortfarande enastående detaljerad bildkvalitet och HDR-prestanda som överglänser vanliga IPS- och VA-skärmar.

För spelare ger PG32UQXR en mängd uppgraderingar, inklusive en blixtsnabb 160Hz uppdateringsfrekvens för silkeslen bild, HDMI 2.1 för smidigt 4K 120Hz-spel på de senaste konsolerna och framtidssäker DisplayPort 2.1-anslutning. Även om det fortfarande är ett premiumerbjudande, är PG32UQXR en stjäl jämfört med PG32UQX. Och med 96 procent DCI-P3 färgtäckning är den här skärmen inte bara en mästare i spel; det är också en utmanare för att skapa innehåll.

ASUS ROG Swift PG32UQXR

Bäst överlag

$1299 $1499 Spara $200

ASUS ROG Swift PG32UQXR förpackar fantastisk mini-LED HDR och en blixtsnabb 160Hz uppdateringsfrekvens i ett 32-tums 4K-paket, vilket gör den till en drömmonitor för både krävande spelare och innehållsskapare.

Fördelar

 • Strålande bildkvalitet och kontrast
 • Korrekt lokalt dimningsstöd
 • Spelfunktioner på toppnivå, inklusive 160Hz och FreeSync Premium Pro
 • HDMI 2.1- och DisplayPort 2.1-anslutning

Cooler Master

Medan mini-LED-skärmar ofta bär en rejäl prislapp, levererar Cooler Master Tempest GP27Q fantastiska mini-LED-bilder utan att bryta banken. Dess 576 lokala dimningszoner och 1200 nits toppljusstyrka lyfter HDR-prestandan till nya höjder, och överträffar till och med vissa dyrare LCD-modeller i vissa fall. Även om mindre blomningar fortfarande kan förekomma i komplexa HDR-scener, kommer du att bli svårt att hitta ett mer övertygande alternativ till den här prisklassen.

Tempest GP27Q är laddad med förstklassiga funktioner som en jämn 165Hz uppdateringsfrekvens och en blixtsnabb svarstid på 1 ms, vilket garanterar klarhet utan fördröjning i högoktaniga spel. Dess 1440p-upplösning ger också den perfekta balansen mellan bildkvalitet och prestanda, vilket håller din GPU glad samtidigt som du imponerar med skarpa bilder. Och med 98 procent DCI-P3-täckning utmärker sig denna bildskärm inte bara när det gäller spel, utan även när det gäller att skapa innehåll.

Cooler Master Tempest GP27Q

Bästa budgeten

$470 $550 Spara $80

Cooler Master Tempest GP27Q har en av de mest prisvärda prislapparna bland mini-LED-monitorer och slår långt över sin vikt. Dess 27-tums 1440p, 165Hz-skärm ger en verkligt fantastisk HDR-upplevelse tack vare dess imponerande 576 lokala dimningszoner och 1200 nits toppljusstyrka.

Fördelar

 • Konkurrenskraftigt pris
 • Fantastisk HDR och färgnoggrannhet
 • Utmärkt spelprestanda
 • Rik funktionsuppsättning, inklusive USB-C-port med 90W PD

Nackdelar

 • Liten blomning
 • Inte G-Sync eller FreeSync-certifierad

Hannah Stryker / MakeUseOf

Om du vill ha en mer uppslukande tittarupplevelse är ultrawide vägen att gå. Även om alternativen är begränsade, kan Samsung Odyssey Neo G9 vara den enda mini-LED ultrawide du någonsin vill ha. Den här besten har en uppdateringsfrekvens på 240 Hz med en svarstid på 1 ms för mjukt spel, 92 procent Adobe RGB och 95 procent DCI-P3-täckning, vilket gör det till en dröm för både spelare och innehållsskapare.

Men den sanna showstoppern är den kvantprickiga mini-LED-panelen. Med häpnadsväckande 2 048 lokala dimningszoner och otroliga 2 000 nits toppljusstyrka tänjer den på gränserna för HDR och levererar djupa svärta och bländande höjdpunkter som ger ditt innehåll liv. Men om du har en budget och vill ha något överkomligt, ger ViewSonic XG341C-2K, med 1 152 dimningszoner och 1 400 nits ljusstyrka, en respektabel HDR-upplevelse i en mindre 34-tumsstorlek.

Samsung Odyssey Neo G9

Bästa Ultrawide

Från den gigantiska 49-tumsskärmen med ett superbrett bildförhållande på 32:9 till den briljanta quantum dot mini-LED-panelen med en bländande 2 000 nit ljusstyrka och 2 048 lokala dimningszoner, är Samsung Odyssey Neo G9 den obestridliga mästaren för uppslukande spel och filmtittande.

Fördelar

 • Oöverträffad HDR-prestanda
 • Banbrytande specifikationer
 • Superbred och böjd för nedsänkning
 • Skarp 1440p upplösning

Nackdelar

 • Premium pris
 • Tar upp mer skrivbordsutrymme

Samsung

Samsung erbjuder två otroliga böjda mini-LED-skärmar i form av Odyssey Neo G7 och Odyssey Neo G8. Båda skärmarna producerar imponerande bildkvalitet och HDR med en ljusstyrka på 2 000 nit som gör att höjdpunkterna poppar upp för en bländande HDR-upplevelse och 1 196 mini-LED-dimningszoner för djupare svärta och minimal blomning.

Även om båda bildskärmarna är imponerande, rekommenderar vi Odyssey Neo G7 för de flesta eftersom den är mer prisvärd och har en uppdateringsfrekvens på 165 Hz som kan vara mindre krävande på ditt grafikkort än 240 Hz i Odyssey Neo G8. Den har utmärkt rörelsetydlighet och har inbyggt FreeSync-stöd för smörigt spel. Du kan också ansluta din PS5 eller Xbox Series för 4K vid 120Hz-spel.

Men om du har en avancerad speldator eller vill ha ett mer framtidssäkert alternativ rekommenderar vi att du spenderar mer på Odyssey Neo G8.

Samsung Odyssey Neo G7

Bäst böjd

$900 $1300 Spara $400

Letar du efter en böjd bildskärm med mini-LED-bakgrundsbelysning? Samsung Odyssey Neo G7 levererar utan tvekan den mest uppslukande tittarupplevelsen. 32-tums 4K-skärmen har en extrem 1000R-kurva och otrolig HDR som drar dig in i varje scen.

Fördelar

 • Utmärkt HDR
 • Stor och uppslukande 32-tumsskärm
 • 165Hz uppdateringsfrekvens och låg ingångsfördröjning
 • HDMI 2.1 bandbredd

Nackdelar

 • Fortfarande på den dyrare sidan
 • Inga högtalare

AOC

AOC Agon PRO AG274QZM byter ut 4K-upplösning för en blixtsnabb 1440p-upplevelse, vilket säkerställer fantastiska detaljer och ultraresponsivt spel utan att överbelasta din GPU. Till skillnad från 4K kan du enkelt nå dess maximala uppdateringsfrekvens på 240Hz utan att behöva en PC i toppskiktet, vilket gör den idealisk för att riva igenom snabba titlar där varje millisekund räknas.

Men Agon PRO AG274QZM är mer än bara hastighet. Dess mini-LED-panel har 576 lokala dimningszoner och 750 nits toppljusstyrka, vilket resulterar i enastående bildkvalitet. Levande färger, djupa svärta och imponerande HDR-prestanda ger liv åt varje scen och fördjupar dig helt i handlingen. Även utan HDR förbättrar den lokala nedbländningen kontrasten avsevärt jämfört med traditionella LCD-skärmar, vilket gör att varje detalj syns.

AOC Agon Pro AG274QZM

Bäst för spel

$1000 $1050 Spara $50

Med en upplösning på 1440p och en blixtsnabb 240Hz uppdateringsfrekvens, är AOC Agon PRO AG274QZM den bästa platsen för konkurrenskraftigt spel. Dessutom förbättrar dess briljanta mini-LED-panel kontrast och HDR-prestanda och blåser liv i dina spel och filmer.

Fördelar

 • Snabbt och lyhört 240Hz-spel
 • Bra HDR-prestanda
 • Skarp bilder med 1440p på 27 tum
 • USB-C-port med 65W strömförsörjning

Nackdelar

 • Dyrare än liknande 1440p 240Hz-skärmar

FAQ

F: Vad är Mini-LED?

Mini-LED är en revolutionerande teknik som förbättrar tittarupplevelsen på LCD-skärmar till nästan OLED-nivåer. Till skillnad från vanliga LED-TV-apparater med hundratals lysdioder i bakgrundsbelysningen, innehåller mini-LED tusentals små lysdioder, vilket möjliggör oöverträffad ljusstyrka och exakt kontroll av bakgrundsbelysningen, vilket resulterar i fantastiska kontrastförhållanden och bläckfärger.

F: Vad är skillnaden mellan mini-LED-skärmar och OLED-skärmar?

Medan både OLED- och mini-LED-skärmar erbjuder fantastiska bilder, överträffar OLED i kontrast och erbjuder perfekta svarta nyanser och livfulla färger, medan mini-LED ger explosiv HDR-ljusstyrka. Dessutom undviker mini-LED den potentiella inbränningsrisken förknippad med OLED, vilket ger dig sinnesfrid medan du njuter av livfulla bilder.

F: Är mini-LED-skärmar bra för spel?

Ja, mini-LED-skärmar kan vara utmärkta för spel och erbjuder en mer uppslukande och realistisk tittarupplevelse än traditionella LCD-skärmar. Den förbättrade kontrasten, högre ljusstyrkan och djupare svärtan förbättrar fördjupningen och detaljerna i spelvärlden.