De bästa DJ-mixarna 2024

En anständig mixer är en viktig utrustning om du är en DJ. Även om det inte är exklusivt för genren, används DJ-mixers huvudsakligen med elektronisk musik. Om du älskar techno, hiphop, house eller EDM är harmonisk mixning nyckeln till DJ:ns set.

Allen & Heath

Om du precis har börjat din DJ-resa är en 2-kanals mixer det bästa valet. Förståeligt nog kan du känna att det är bättre att köpa en budgetvänlig mixer från början. Men om du är säker på att DJ-ing inte är en modefluga är det klokt att investera i en kvalitetsmodell som Allen & Heath XONE:23.

Det är ett utmärkt val på instegsnivå, tack vare dess överlägsna konstruktion och ljudkvalitet, trots dess jämförelsevis låga pris. Erfarna DJ:s som vill ta bort extramaterialet och fokusera på grunderna samtidigt som de fortfarande har tillgång till funktioner som går utöver grunderna kommer också att uppskatta denna solida mixer.

Den har en mycket användbar 3-bands total-kill EQ för att ta bort oönskade frekvenser från dina mixar. Och det finns ytterligare två kanaler för att ansluta externa effektprocessorer när du vill bli mer kreativ.

Allen & Heath XONE:23

Bäst överlag

$401 $449 Spara $48

Allen & Heath XONE:23-mixern är ett bra val för DJ:s på ingångsnivå till avancerad nivå. Nybörjare kan lära sig grunderna, samtidigt som det finns tillräckligt med funktioner för att experimentera med mer avancerade tekniker, speciellt om du börjar bli kreativ och lägger till externa effektprocessorer. Ljud och byggkvalitet håller den standard som Allen & Heath förväntar sig, samtidigt som priset också är ganska iögonfallande för en så fantastisk mixer.

Fördelar

 • Mini Innofader crossfader kompatibel
 • Liten men robust konstruktion kan ta massor av missbruk
 • Mångsidiga funktioner
 • Utmärkt värde
 • Överlägsen ljudkvalitet

Nackdelar

 • Inte det bästa valet för scratch-DJ:s eftersom linefaders är lite långt ifrån varandra
 • Inga kurvor eller reverser på linjefaders
 • På den tunga sidan

Tvillingarna

Gemini Sound MM1 är en solid och prisvärd start för nybörjare. Dess 2-kanals gränssnitt och crossfader låter dig bemästra de nödvändiga grunderna utan distraktioner av avancerade inställningar och funktioner.

Ljudkvaliteten är bra, och varje kanal har en 2-bands equalizer för att experimentera med höga och låga ljudjusteringar under dina mixningar. Dess dedikerade cue-funktion låter dig förhandsgranska dina mixar, så att du kan säkerställa att beats och baslinjer inte krockar.

MM1 har också en crossfader omvänd switch och justerbara kurvor, vilket ger dig en plattform för att våga dig på grundläggande repor om du har några turntablist-ambitioner.

Gemini Sound MM1

Mest prisvärd

Ett bra alternativ som är prisvärt och lämpligt för nybörjare är Gemini Sound MM1. Det är en enkel 2-kanals mixer som du kan använda med vinyl och CDJ för att bemästra konsten att mixa. Med sin 2-bands EQ på varje kanal, förstärkningskontroll, en robust crossfader och en 1/4-tums mikrofoningång har du allt du behöver för att kickstarta din nya hobby.

Fördelar

 • Lätt och bärbar
 • Backbrytare och justerbar kurva
 • Bra lärplattform
 • Bra ljudkvalitet
 • Robust metallkonstruktion

Nackdelar

 • 2-bands equalizer
 • Ingen inbyggd MIDI för DJ-programvara

Behringer

Behringer DDM4000 har fantastiska funktioner för en så rimligt prissatt maskin. Vid första anblicken kan layouten vara överväldigande för nybörjare, och absoluta nybörjare kommer att känna sig bekväma med något mer grundläggande. Men med tiden blir allt uppenbart och lätt att använda.

Mixern har fyra phono/line-kanaler och två mikrofoningångar. Den har också många avancerade funktioner, inklusive en beat-synkroniserad sampler, fyra multi-FX-sektioner, två BPM-räknare, en digital crossfader och en MIDI-kontroller.

Du får också en 3-bands EQ kill-knapp på varje sida av mixern och justerbar kurvkänslighet på crossfadern, bland otaliga andra funktioner som DJ:s kan använda för att låsa upp kreativa möjligheter.

Behringer DDM4000

Bästa mellanregistret

Ett kvalitetsalternativ i mellanklassen är DDM4000 från Behringer. Denna mixer är full av funktioner och lätt att använda för en till ett så bra pris. Du kommer att ha oändligt roligt med beat-synkroniserad sampling och multi-FX-sektioner, samtidigt som du också kan döda frekvenser för smidig mixning. Nybörjare kommer inte att kämpa heller, och det är lätt att få kläm på.

Fördelar

 • EQ kill switchar
 • Kurvkontroller på faders
 • Utmärkta crossfader-funktioner
 • Kan lagra inställningar för upp till åtta DJ:s
 • Beat-synkroniserade samplers och multi-FX-sektioner

Bästa DJ-mixer för nybörjare: Numark M2

Numark

Med över femtio års erfarenhet kan du vara säker på att det är ett bra val att köpa Numark-utrustning. Om du är en nybörjare som söker en pålitlig, robust och enkel mixer som inte kostar en liten förmögenhet, är Numark M2 ett säkert kort.

Numark marknadsför den som en 2-kanals scratchmixer, men du kan använda denna enkla mixer för alla stilar och genrer. Det är ett idealiskt val för nybörjare eftersom det i stort sett gör vad det säger; det finns ingen brant inlärningskurva, och du kan i princip plug and play.

Alternativt, om du är en gammaldags, två-skivspelare-och-en-mikrofon-typ, kan du inte gå fel med denna mixer, och 3-kanals och 4-kanals modeller finns också tillgängliga för den mer erfarna DJ:n.

Numark M2

Bäst för nybörjare

$78 $119 Spara $41

Nybörjare behöver en enkel 2-kanals mixer för att starta sin DJ-resa, och Numark M2 är bland de bästa. Det är en robust och pålitlig men ändå lättanvänd mixer som alla blivande mixmaster snabbt kan ta tag i. Men det är också ett bra alternativ för gammaldags DJ:s med en vinylsamling och ett par skivspelare.

Fördelar

 • Crossfader-reverse och slope-kontroller
 • Prisvärt och lätt att använda för nybörjare
 • 3-bands EQ på varje kanal
 • 1/4-tums mikrofoningång

Nackdelar

 • Behöver en separat MIDI-kontroller för DJ-programvara

Allen & Heath

För proffs och avancerade hobbyister som vill ta saker till nästa nivå, är Allen & Heath XONE:96 den att få. Denna best är en sex-plus-två-kanals mixer med två fyrbandsreturkanaler för anslutning av externa effektprocessorer och två returkanaler med gain och cue för övervakning av dem.

Mixerns inbyggda ljudgränssnitt är banbrytande. Den är Traktor Scratch-certifierad och du kan använda den med de flesta datorer eller bärbara datorer utan att behöva ytterligare drivrutiner. Dessutom förstärker de högförstärkande phono-förförstärkarna och de mjuka analoga kretsarna signalen och minskar brus och distorsion från analoga källor. Du kan också manipulera ljudutgången med de dubbla VCF:erna med crunch distorsion för extra grus och textur.

Allen & Heath XONE:96

Bäst för proffs

Om du är en professionell DJ vet du säkert om Allen & Heath XONE:96. Denna mixer är också ett utmärkt val för avancerade sovrums-DJ:s eller till och med självsäkra mellanprodukter som har tålamod och tycker om en inlärningskurva. Det är en funktionsspäckad, förstklassig maskin som får dig att tänja på gränser med digitala och analoga ljudkällor.

Fördelar

 • Idealisk för DJ-duos med flera ljudkällor
 • Dubbla USB-portar möjliggör anslutning av två bärbara datorer
 • 4-bands EQ
 • Innofader crossfader
 • Vinylljudkvaliteten är orörd

Nackdelar

 • Ingen FX ombord
 • Överväldigande för nybörjare

FAQ

F: Vad gör mixers för DJ:s?

En mixer är ett verktyg för DJ:s att mixa musik. De kan sträcka sig från grundläggande 2-kanals mixers till avancerade flerkanaliga, funktionsladdade monster för erfarna DJ:s. En grundläggande mixer låter DJ:n höra två låtar tillsammans i sina hörlurar. Dessutom hjälper enkla cue-funktioner dem att sampla hur deras lagerlåtar låter innan de mixar live.

När du mixar elektronisk musik hjälper en mixer DJ:n att blanda låtar harmoniskt. Detta uppnås genom fysiska kontroller som volymjustering, EQ-kontroll och crossfaders, vilket skapar sammanhängande och energiska mixar. Hela tiden kan DJ:n justera tempot för enskilda spår vid källan för synkroniserad mixning.

DJ:s som använder avancerade mixare med digitala ljudkällor kan synkronisera beats med en knapptryckning, ställa in loopar och lägga till effekter och samplingar.

F: Vad är skillnaden mellan en DJ-mixer och en DJ-kontroller?

En DJ-mixer är en hårdvara som DJ:s använder för att mixa musik från olika ljudkällor. Dessa källor kan inkludera DJ-skivspelare, CDJ:er, synthesizers, keyboards, externa effektprocessorer och mikrofoner.

DJ-kontroller är designade för att styra DJ-programvara på en bärbar dator eller PC. De erbjuder funktioner som jog-hjul för att repa och cueing och prestandakuddar för att trigga heta signaler, samplingar och loopar, bland många andra funktioner.

Du kan också integrera en DJ-kontroller med en DJ-mixer. Men om du är nybörjare bör du välja antingen en DJ-mixer eller en kontroller först. Ditt beslut kommer sannolikt att bero på om du har en musiksamling i analoga eller digitala format. Om du har många vinylskivor och CD-skivor bör du välja DJ-mixern. Om det är tusentals MP3-filer du äger, är ditt bästa alternativ en DJ-kontroller.

F: Behöver jag en mixer för att börja DJ:a?

Om din musiksamling är i digitalt format kan du mixa låtar på din bärbara dator eller PC med grundläggande DJ-programvara. Sanningen är att du kan mixa dina MP3-filer med programvara utan att ens behöva en DJ-kontroller. Du kan till och med ladda ner appar för grundläggande DJ-ing på din smartphone. Men en kontroller är mycket roligare, och du kan öppna dörren till så många kreativa möjligheter med en.

Om din musiksamling består av vinyl och CD-skivor behöver du en mixer för att komma igång. Du bör inte heller glömma en kvalitetsuppsättning DJ-hörlurar för den bästa starten på ditt DJ-äventyr.

F: Kan en DJ spela och mixa vilken låt som helst?

I teorin kan en DJ spela och mixa vilken låt som helst. Men i praktiken är det inte så enkelt. För det första kan det ta lite övning att försöka blanda musik skapad från traditionella instrument. Band som använder gitarrer, keyboards och trumset kan variera i tempo. Digitala musikgenrer som house, hiphop och techno har vanligtvis en konsekvent, exakt rytm, som kan synkroniseras och läggas ihop mycket lättare. Därför kan blandningsstilarna mellan genrer med traditionella instrument och elektronisk musik variera avsevärt.

Men när du mixar elektronisk musik måste du också ta hänsyn till BPM (beats per minute). Låtar som spelas med 160 BPM, som trummor och bas, kommer inte att blandas lätt med en 120BPM house låt. Det är dock kul att experimentera, och ibland kan du komma på något som fungerar bra, som att spela ett 160BPM trum- och basspår ovanpå en 80BPM hiphoplåt.