De bästa Bluetooth-adaptrarna 2024

Är du trött på en trasslig väv av kablar? Får varje försök till kabelhantering dig i panik? Det kan vara dags att dumpa kablarna för Bluetooth-enheter och använda en Bluetooth-adapter för att hålla allt snyggt.

Bästa Bluetooth-adapter totalt: Kinivo BTD-400

Kinivo

Att hitta en Bluetooth-adapter som fungerar över olika operativsystem är en mardröm. Vissa stöder Windows, men inte macOS; Linux, men inte Windows. Och hur är det med nischenheter som Raspberry Pi? Med Kinivo BTD-400 är det inte längre ett problem.

Den kommer med utmärkt stöd för flera operativsystem: Windows så långt tillbaka som XP (32-bitars och 64-bitars), Linux Ubuntu, Mint, Fedora och till och med Raspberry Pi. Ännu viktigare är att den kan ansluta till så många som sju enheter samtidigt. Det är den idealiska Bluetooth-adaptern för tekniska experter som laddar sin primära enhet med olika kringutrustning, från headset till kontroller.

Kinivo BTD-400

Bäst överlag

För en pålitlig Bluetooth-adapter som är lämplig för spel och kontorsbord är Kinivo BTD-400 ett toppval. Den fungerar på flera operativsystem, kan ansluta till sju enheter samtidigt, och dess budgetvänliga pris gör att du känner dig nöjd.

Fördelar

 • Plug-and-play-design
 • Respektabel maximal räckvidd på 33 fot
 • Lämplig för kontorsbord eller spelstationer
 • Solida och konsekventa överföringshastigheter på 1 Mbps
 • Idealiskt val om du äger en mängd olika operativsystem

Nackdelar

 • Kommer inte att ansluta med trådlösa headset anslutna till populära konsoler

TP-länk

Tack vare EDR-tekniken har TP-Link UB400 ett maximalt överföringsområde på 65 fot och dataöverföringshastigheter på upp till 3 Mbps. Dessutom kan den paras ihop med sju enheter totalt – detta innebär att TP-Link UB400 kan hantera flera enheter samtidigt samtidigt som den bibehåller en robust och pålitlig anslutning.

TP-Link UB400 kommer plug-and-play redo för Windows 8 till Windows 11, ingen drivrutin krävs, även om Windows 7 och XP kommer att behöva en (som är gratis). När du väl tänker på adapterns låga pris kan du se att UB400 är den mest prisvärda Bluetooth-adaptern för PC-spelare.

TP-Link UB400

Bästa budgeten

$10 $12 Spara $2

TP-Link UB400 erbjuder bra värde när du tänker på att du kan ansluta upp till sju enheter samtidigt. Inte nog med det, den har ett bra överföringsräckvidd med pålitliga anslutningar.

Fördelar

 • Kompatibel med Windows XP till Windows 11
 • Bra dataöverföringshastigheter
 • Riktigt bra överföringsavstånd
 • Idealiskt val för PC-spelare
 • EDR- och A2DP-teknik

Bästa Bluetooth-adapter för flera enheter: ASUS BT500

Som oss

ASUS BT500 kan ansluta upp till sju enheter samtidigt – headset, högtalare, spelkontroller, tangentbord, spelmöss, skrivare och till och med mobila enheter. Men vad som utan tvekan är dess bästa egenskap är att den är bakåtkompatibel med Bluetooth-enheter så långt tillbaka som version 2.1. Det är inget krångel att komma igång heller; anslut bara Asus BT500 till närmaste USB, så är du igång.

Prestandamässigt är BT500 imponerande och når Bluetooth-aktiverade enheter så långt bort som 130 fot. Med tillägget av EDR-teknik har ASUS BT500 en mycket snabbare dataöverföringshastighet, vilket hjälper den att nå hastigheter på upp till 3 Mbps.

Asus BT500

Bäst för flera enheter

$17 $20 Spara $3

Bluetooth-teknik är bekvämt och tar bort så många kablar. Om du har massor av Bluetooth-tillbehör och inte kan förmå dig att skära ner, är det bäst att konsolidera alla dina Bluetooth-enheter till en adapter: ASUS BT500.

Fördelar

 • Stora överföringshastigheter
 • Fungerar med nischad hårdvara som Raspberry Pi
 • EDR-teknik
 • Paras ihop med upp till sju enheter
 • Fungerar med äldre Bluetooth-tekniker

Nackdelar

 • Mac- och Linux-användare måste leta någon annanstans

Avantree

Vad gör Avantree Leaf Class 1 ett utmärkt val för spel i soffan är dess förmåga att överföra ljud samtidigt som du fångar ljudet från ditt headsets mikrofon. Ännu viktigare, du kommer fortfarande att uppleva bra ljudkvalitet som är laggfri, tack vare Avantree Leaf Class 1:s stöd för AptX Low Latency och FastStream.

Det bästa av allt är att du inte behöver oroa dig för dålig anslutningskvalitet. Med Bluetooth Class 1-teknik har Avantree Leaf Class 1 en lång räckviddsöverföring som når upp till 60 fot, vilket utan tvekan är mer än tillräckligt om du bara sitter i soffan eller vid ett skrivbord. Anslut bara enheten – ingen drivrutinsnedladdning krävs – och njut av underhållningen.

Avantree Leaf Class 1

Bäst för spel

Kanske har du ett respektabelt underhållningscenter – en bra soundbar, ett headset och en konsol av nuvarande generation. Du gillar att spela från soffan men gillar inte tanken på sladdar runt omkring dig. Om det finns någon Bluetooth-adapter som kan lösa dessa problem, titta på Avantree Leaf Class 1 för hjälp.

Fördelar

 • Fördröjningsfri ljudprestanda
 • Tillåter att röst och ljud kan fångas
 • Bra transmissionsräckvidd
 • Kompatibel med Windows, Mac, Linux, PlayStation, Switch
 • Plug-and-play-design

Nackdelar

 • Ljudkvaliteten är nedgraderad en aning för att göra plats för röstchatt

Bästa Bluetooth 5.3-adapter: TechKey BT5.3

Tekniknyckel

Techkey BT5.3 levererar snabb kommunikation mellan enheter på upp till 3 Mbps med minimal fördröjning. Den innehåller också förbättrad BLE-konfiguration för mer energieffektiva anslutningar med enheter med låg effekt, samt levererar stabila höghastighetsdataöverföringar med enheter som kräver det.

Svarstiden är också snabb, och motåtgärder mot störningar säkerställer tillförlitliga och stabila anslutningar. Det är den idealiska adaptern för att ansluta trådlösa högtalare, hörlurar eller spelkontroller. Det bästa av allt är att dess klass 1-radioöverföringsteknik ger en enastående räckvidd på 328 fot, och du kan ansluta upp till fem enheter samtidigt.

Techkey BT5.3 USB-adapter

Bäst för Bluetooth 5.3

$20 $30 Spara $10

För snabba dataöverföringshastigheter och ett utökat överföringsområde, överväg en Bluetooth 5.3-adapter. Techkey BT5.3 levererar dessa framsteg, tillsammans med bättre anti-interferenskapacitet, särskilt i det trånga 2,4 GHz-frekvensbandet, vilket säkerställer bättre anslutningar och effektivitet.

Fördelar

 • Lång överföringsräckvidd
 • EDR- och BLE-teknik
 • Snabba överföringshastigheter
 • Stöder A2DP, HSP, AVRCP och HID-protokoll

Nackdelar

 • Endast Windows, kompatibel med 8.1 och senare
 • Att ladda ner drivrutiner kan vara besvärligt

FAQ

F: Vad är Plug-and-Play?

Enkelt uttryckt kommer en plug-and-play-enhet att fungera så fort du ansluter den.

För att två enheter ska kunna kommunicera, som en datormus och en dator, måste de kunna ”tala” med varandra. För att göra detta måste din dator ha en drivrutin som kan tala enhetens språk. Tack och lov tenderar att ansluta en enhet att initiera installationen för nämnda drivrutin, men även då är de två kanske inte kompatibla.

En enhet som är redo för plug-and-play kräver ingen installation av en drivrutin.

F: Vad är EDR?

Flera Bluetooth-enheter kommer att ange att de stöder ”EDR” – en akronym för Enhanced Data Rate.

Varje Bluetooth-enhet har en specifik begränsning för dess förmåga att överföra data. Men om enheten stöder EDR ökar dess dataöverföringshastighet avsevärt, så mycket som två till fyra gånger. Det är definitivt något du vill leta efter i en Bluetooth-enhet, särskilt om dataöverföring är ett problem.

F: Vad ska jag leta efter i en Bluetooth-adapter?

När du bestämmer dig för en Bluetooth-adapter måste du överväga tre aspekter: räckvidd, kompatibilitet och Bluetooth-version. Därifrån är det bara att avgöra vad som är viktigast.

Är du till exempel främst en PC-spelare? Då bör en enhet med den senaste kompatibla Bluetooth-versionen vara din prioritet, med räckvidden som det minsta du bryr dig om. Om du driver ett litet företag bör räckvidd och kompatibilitet vara prioritet, förutsatt att du kan få en Bluetooth-adapter med Bluetooth 4.0 eller senare.

F: Vad är Bluetooth?

Bluetooth är en trådlös teknik för att utbyta data mellan enheter. Den har kort räckvidd och är idealisk för trådfria anslutningar mellan enheter som smartphones och bärbara datorer med hörsnäckor eller högtalare.

F: Vad är skillnaden mellan Bluetooth 4.0 och Bluetooth 5.0?

De är olika standarder för trådlös Bluetooth-kommunikation. 5.0 är en betydande förbättring jämfört med 4.0, och erbjuder uppgraderingar av dataöverföringshastigheter, teoretiskt upp till 3 Mbps, jämfört med 4.0:s 1 Mbps.

De teoretiska överföringsräckvidden skiljer sig också markant, med BT5.0 som erbjuder upp till 985 fot jämfört med det maximala 300 fot som BT4.0 erbjuder.

BT5.0 erbjuder också förbättrade BLE-funktioner, vilket säkerställer bättre energieffektiv kommunikation med enheter med låg effekt samtidigt som den bibehåller en konsekvent signal med de som behöver högre hastigheter. Du får också fler samtidiga anslutningar med Bluetooth 5.0.

F: Vad är skillnaden mellan en Bluetooth-adapter och en Bluetooth-mottagare?

Bluetooth-adaptrar och -mottagare tjänar olika syften i trådlös anslutning. En adapter lägger till trådlös Bluetooth-anslutning till en enhet, till exempel en stationär dator, som kanske inte redan har det eller om du vill bli av med alla dessa oordningsamma kablar. Att ansluta en Bluetooth-adapter innebär att datorn kan ansluta till olika Bluetooth-enheter utan kablar, såsom headset och hörlurar, en mus eller bärbara högtalare.

Å andra sidan tar en mottagare specifikt emot Bluetooth-signaler. Bluetooth-mottagare används vanligtvis med ljudenheter som saknar inbyggd Bluetooth-kapacitet. Du kan använda mottagaren för att ansluta dessa enheter, såsom en traditionell högtalare eller bilstereo, och trådlöst spela upp ljud från din bärbara dator, PC eller smartphone.

F: Hur ansluter jag min enhet till min Bluetooth-adapter?

Installationen är i allmänhet enkel eftersom de flesta Bluetooth-adaptrar är plug-and-play-enheter; dock kan vissa kräva drivrutiner. Om det behövs, kontrollera tillverkarens instruktioner för vägledning.

För de flesta adaptrar sätter du helt enkelt in den i USB-porten på din PC eller bärbara dator, se till att enheten du ansluter är i Bluetooth-läge, och du borde vara igång.