De bästa Android-telefonerna 2024

Eftersom Android-telefoner tillverkas av ett stort antal tillverkare finns det gott om val när det kommer till att välja en som passar dig. Men när de alla tävlar mot varandra om titeln bästa kamera, ljusstarkaste skärm eller batteri som håller längst, kan det vara svårt att hitta den perfekta.

Justin Duino / MakeUseOf

Samsung Galaxy S24 Ultra efterträder S23 Ultra och tar den senares plats i vår bästa totaltitel. Den tar upp prestanda ett snäpp med sin Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3-processor samtidigt som den behåller 12 GB RAM.

Den skarpkantade, rektangulära designen har en kant-till-kant platt skärm. Ramen i titan är robust och robust, och den blir inte mycket segare än Gorilla Armor-glas. Tillsammans med telefonens imponerande 2 600-nit toppljusstyrka kommer du att tydligt kunna se skärmen utanför hur mycket solen än skiner.

Galaxy S24 Ultras hisnande 6,8-tums AMOLED-skärm sprudlar av kontrast och färg, den fantastiska primärkameran på 200 MP finns kvar och S Pen fortsätter att vara en av telefonens största försäljningsargument. Och medan 10x teleobjektivet har reducerats till 5x är upplösningen nu 50MP och ger skarpare bilder.

Den är dock stor, så om du känner för något mer kompakt kan den vanliga Galaxy S24 passa dig mer, även om det finns vissa hårdvarukompromisser.

Samsung Galaxy S24 Ultra

Bäst överlag

Med snabb prestanda, en robust design, en fantastisk och ljus AMOLED-skärm och en enastående kamera är Samsung Galaxy S24 Ultra allt du förväntar dig och lite till.

Fördelar

 • Fullpackad med användbara AI-funktioner
 • 8K-videoinspelningar
 • Episk batteritid
 • IP68 damm- och vattenbeständighet
 • Sju år av mjukvaruuppgraderingar

Motorola

Moto G Play har uppdaterats för 2024 och erbjuder några spännande utvecklingar samtidigt som den är kvar till ett otroligt lågt pris. 6nm Snapdragon 680-chipset ökar sin prestanda avsevärt jämfört med förra årets tröga föregångare. RAM och lagring har också förbättrats till 4GB respektive 64GB, och du kan även utöka det senare till 1TB genom ett microSD-kort.

Skärmen har tufft Corning Gorilla 3-glas och den har en IP52-klassning som skyddar mot damm, lätt regn och oavsiktligt spill. Laddningshastigheten är snabbare och det enastående batteriet på 5 000 mAh ger upp till 46 timmar på en enda laddning.

Det är dock kameran som har fått den mest betydande uppgraderingen. Upplösningen på det bakre 50 MP-objektivet ligger nu i linje med många premium-smartphones, och den har också en anständig selfiekamera.

Moto G Play 2024

Bästa budgeten

2024 års utgåva av Moto G Play erbjuder några betydande utvecklingar samtidigt som det behåller sitt ultralåga budgetpris. Den har en snabbare processor, bättre RAM-minne, mer lagringsutrymme och en 50 MP-kamera som skriker fantastiskt värde. Tillsammans med sin fantastiska batteritid är det ett toppval för alla som letar efter ett fynd.

Fördelar

 • 8x digital zoom
 • 90Hz uppdateringsfrekvens
 • Enorma uppgraderingar av chipset och kamerakvalitet
 • Hållbar konstruktion
 • Enastående batteritid

Justin Duino / MakeUseOf

Googles ”a”-serie var tänkt att vara ett prisvärt men mindre funktionsspäckat alternativ till sina flaggskeppssmartphones. Men serien har bara förbättrats med tiden, och den senaste i sortimentet, Google Pixel 7a, kommer särskilt nära den övre mellanklassen Pixel 7 när det gäller specifikationer och funktioner.

Båda telefonerna drivs av Tensor G2, har samma Full HD-upplösning och 90Hz uppdateringsfrekvens, erbjuder liknande batteritid, kommer med en IP67-klassning för damm och vatten, och har samma 8 GB RAM och 128 GB inbyggt lagringsutrymme.

Pixel 7a har också en 24-timmars batteritid, en imponerande 64 MP primärkamera och en 13 MP ultrabred shooter med enastående mjukvarufunktioner för att förbättra din smartphonefotograferingsupplevelse.

Google Pixel 7a

Bästa mellanregistret

$374 $499 Spara $125

Pixel 7a ger några av de bästa funktionerna hos sina mer premium syskon till ett mer prisvärt paket. Du får en liknande design med en annan byggkvalitet, samma processorkraft och funktioner som damm- och vattenbeständighet och trådlös laddning. Pixel 7as största höjdpunkt är dess fantastiska dubbla kamerauppsättning som kan ge de flesta avancerade rivaler en springa för pengarna.

Fördelar

 • Fantastiska kameror
 • High-end bearbetningspaket
 • Aktuella Android-uppdateringar

Nackdelar

 • Långsam 18W trådbunden och 7,5W trådlös laddning

Justin Duino / MakeUseOf

Google Pixel 8 Pro har fyra kameror: en primär lins på 50 MP med 2x optisk zoom, en 48 MP telefoto med en 5x, en 48 MP ultrawide och en 10,5 MP selfiekamera med autofokus med fasdetektering. Att ta bilder är en absolut lättnad; du behöver oftast bara peka och skjuta för bästa bild. Däremot finns manuella inställningar tillgängliga, inklusive ISO- och slutarhastighetskontroll.

Den har också några otroliga fotoredigeringsverktyg. Dessa inkluderar ”Best Take”, som magiskt kan välja ut de lyckligaste ansiktena från en serie gruppfoton och ordna om dem till ett perfekt nöjd gäng. Sedan finns det ”Magic Editor”, som tar AI-redigering till en surrealistisk nivå. Kort sagt, Google Pixel 8 Pro är utmärkt för smartphonefotografering.

Displaymässigt får du en skarp, färgexakt 6,7-tums OLED-skärm med 120Hz uppdateringsfrekvens. Den kan också nå höga ljusstyrkanivåer upp till maximalt 2 400 nits. Du får också högpresterande prestanda, damm- och vattenbeständighet och trådlös laddning, och den finns i tre attraktiva färger med lagringskapacitet på 128 GB, 256 GB och 512 GB.

Google Pixel 8 Pro

Bästa kameratelefonen

$799 $999 Spara $200

Google Pixel-telefoner är kända för sin fotografiska förmåga, och Google Pixel 8 Pro är valet av gänget. Med geniala fotoredigeringsverktyg och fyra utmärkta linser för olika ändamål är det ett överlägset val för smartphonefotografering. Dessutom kan du spela in skarp, detaljerad 4K-video, och med en bildhastighet på 240Hz i Full HD kan du också filma spektakulära slow motion.

Fördelar

 • Snabbt Google Tensor G3-chip
 • Sju år av Android OS-uppdateringar
 • 1-120Hz bildskärmsuppdateringsfrekvens
 • Fantastisk kameraupplevelse förbättrad ytterligare med mjukvarufunktioner

Nackdelar

 • Laddningshastighet och batteritid konkurrerar fortfarande inte med andra premiumtelefoner

Bästa Android-telefon för batteritid: OnePlus 12

Jerome Thomas / MakeUseOf

Om du letar efter en Android-telefon med längre batteritid får OnePlus 12 toppbetyg. Den har ett 5 400 mAh batteri som överträffar de flesta flaggskeppssmarttelefoner och stöder SuperVOOC-laddning på upp till 100 W (80 W i USA) för en full laddning på under 25 minuter.

Den har en 6,82-tums högupplöst OLED-skärm med en maximal ljusstyrka på 4 500 nits. Även om OnePlus 12 verkligen är ljusstark, är detta rekordstora påstående djärvt. Det är dock tillräckligt ljust för att säkerställa att HDR-innehåll ser sublimt ut, och du kan enkelt se skärmen på en solig dag.

Den primära 50 MP-kameran är inte heller halvdålig. Dessutom har 64 MP-telefotot en 3x optisk zoom, medan den främre kameran har en imponerande 32 MP-upplösning som hjälper dig att se bäst ut när du tar selfies.

OnePlus 12

Bästa batteritid

$800 $900 Spara $100

OnePlus 12 har många saker att göra. Den har en ljusstark OLED-skärm som är perfekt för att njuta av HDR-innehåll, inklusive Dolby Vision. Du kan också spela in 8K-videor och ta snyggare selfies än du kan med de flesta andra smartphones. Den kan också skryta om sin utmärkta batteritid och supersnabba laddning.

Fördelar

 • Dynamiskt adaptivt intervall på 1-120Hz uppdateringsfrekvens
 • 100W laddare ingår (80W i USA)
 • Speedy Snapdragon 8 Gen 3-processor
 • 8K videoinspelning med utmärkt stabilisering
 • Utmärkt batteritid

Nackdelar

 • Endast IP65-klassning för damm- och vattenbeständighet

FAQ

F: Vilka är fördelarna med Android framför iOS?

Att välja det ena framför det andra är ett rent subjektivt val. Det finns många anledningar till varför du kanske vill välja en Android-enhet, men iOS har många enastående funktioner som Android inte kan konkurrera med. I slutändan är båda lysande system, men vart och ett har sina egna för- och nackdelar. Att välja rätt för dig beror på dina egna förutsättningar och preferenser.

F: Hur flyttar jag data från en Android-telefon till en annan?

Det är enkelt att överföra data mellan Android-telefoner och du kan överföra alla dina appar, musik, foton, videor, kontakter, sms, samtalshistorik och mer. Du bör dock först se till att din nya enhet har tillräckligt med lagringsutrymme för att ta emot all data du vill överföra från din gamla enhet.

F: Kan jag spela spel på min Android-telefon?

Ja, du kan spela spel på din Android-telefon. Det finns ett stort utbud av spel, från actiontitlar till ordpussel, som du kan ladda ner från Google Play Store. Du kan till och med streama PC-spel till en Android-telefon eller ansluta en handkontroll om det förbättrar upplevelsen för dig.

F: Hur hittar du en borttappad Android-telefon?

Det finns flera sätt att hitta en borttappad Android-telefon. Det enklaste alternativet är att aktivera Hitta min enhet på din Android innan missöden inträffar.