De bästa Android-kameratelefonerna 2024

Att ha möjligheten att bära en telefon som kan ta bilder av hög kvalitet i fickan betyder att du aldrig missar ett ögonblick. De bästa Android-kameratelefonerna konkurrerar med kvaliteten på Apple-enheter, och det finns fler alternativ för alla ändamål och budgetar.

Justin Duino / MakeUseOf

Google Pixel 8 Pro är den bästa Pixel-telefonen för fotografering och en av de bästa Android-telefonerna totalt. Primärkameran på 50 MP liknar den tidigare modellen, men den har nu en bredare bländare, och autofokusen stöds av en Multi-Zone Laser AF, vilket gör att du kan ta detaljerade bilder ännu snabbare.

Den ultravida kameran får den viktigaste uppgraderingen. Den får en större sensor och autofokuskapacitet med upplösningen förstärkt från 12 till 48 MP. 5x 48MP-teleobjektivet uppgraderas med en bredare bländare, medan den främre selfie-linsen förblir densamma.

Alla objektiv ger exakta bilder, även i svagt ljus eller när du använder optisk zoom, med skuggdetaljer och bibehållna högdagrar en uppenbar styrka. Färgerna är naturligt mättade och bilderna är ljusa och levande med utmärkt dynamiskt omfång.

Det finns ingen microSD-kortplats, så du måste välja lämplig intern lagring för att lagra alla dina foton, med alternativ som sträcker sig från en bas på 128 GB hela vägen upp till 1 TB.

Google Pixel 8 Pro

Bäst överlag

$799 $999 Spara $200

Kamerorna i Google Pixel-telefoner har alltid fått kritikernas beröm. Pixel 8 Pro tar dock det upp ett snäpp med fyra förbättrade objektiv, som erbjuder överlägsen bildkvalitet oavsett ljusförhållanden. Du får också innovativa fotoredigeringsverktyg och skarp 4K/60-video på varje objektiv.

Fördelar

 • Kan åsidosätta autolinsval
 • Manuell fokusering, slutartid och ISO-kontrollalternativ
 • Display P3 färgrymd och pålitlig vitbalans
 • Bra stabilisering för stillbilder och video
 • Exceptionellt ljusstark, färgexakt, 120Hz AMOLED-skärm
 • Sju år av mjukvaruuppdateringar

Nackdelar

 • Batteritid och laddningshastigheter ligger efter andra flaggskepp

Bästa budgettelefon med Android-kamera: Google Pixel 7a

Justin Duino / MakeUseOf

Google Pixel 7a är en utmärkt Android-kameratelefon för dem som har en budget. Medan uppgraderingarna till den ultravida på Pixel 8 Pro gör den till det bästa valet för det objektivet, har 7a:s huvudkamera en snabb bländare på f/1.9 och en högre upplösning på 64 MP. Selfie-kamerans pixelantal är också högre vid 13MP, och du får 4K/60-video på den primära linsen, även om den är begränsad till 30 fps på ultravidvinkel- och selfie-linsen.

Bilderna är av utmärkt kvalitet på både huvudkameror och ultravida kameror. Färgerna är naturliga och levande, kompletterade med skarpa detaljer och bra kontrast. Vitbalansen är också pålitlig oavsett ljusförhållanden. Den är också damm- och vattenavvisande, så fotografering vid poolen och stranden är bekymmersfri, och 24-timmars batteritiden är riklig till det här priset.

Google Pixel 7a

Bästa budgeten

$374 $499 Spara $125

Google Pixel 7a är ett enastående budgetalternativ om du letar efter en fantastisk Android-telefon med utmärkta kameror. Den har en överlägsen primärkamera och en utmärkt ultravidvinkel ovanpå en kvalitetsselfie-lins och 4K-videoinspelning över hela intervallet.

Fördelar

 • Skarp, livfull OLED-skärm
 • Fantastisk bildkvalitet
 • Trådlös laddning
 • Konkurrenskraftigt pris
 • Bra läge för rörelsefotografering

Nackdelar

 • Ingen autofokus på ultravida eller selfie-objektiv
 • Saknar teleobjektiv
 • Långsam laddning
 • Inga omfattande lagringsmöjligheter eller minneskortplats

Justin Duino / MakeUseOf

Samsung är fortfarande det bästa valet av Android-telefon för att spela in video med lanseringen av Samsung Galaxy S24 Ultra. Med en större sensor än sin föregångare uppvisar övergripande videomaterial förbättrad kontrast och detaljer, medan färgerna är mer verklighetstrogna. Du har också möjligheten till 8K/30/24-inspelning för fantastiska detaljer, och det finns förinställningar för snabb zoomning med 3x, 5x och 10x alternativ.

Med denna exceptionella telefon kan du även spela in videor i 4K med 120 fps med Pro Video-läget. Du behöver en kardan eller ett stativ, eftersom all bildstabilisering är avstängd i detta läge. Den levererar exceptionellt mjuk film, inklusive filmisk slow motion. Du kan också minska upplösningen till Full HD för ännu mer polerad fotografering med 240 FPS. Den är tillgänglig med lagringskapacitet på 256 GB, 512 GB eller till och med 1 TB för obevekliga shutterbugs.

Samsung Galaxy S24 Ultra

Bäst för video

Samsung Galaxy S24 Ultra levererar inte bara fantastiska stillbilder med sin 200 MP primärkamera, utan du får också fantastiska videofilmer. Med alternativ från 8K till Full HD kan du välja från fantastiska detaljer till fängslande slo-mo. Med en snabb processor, enastående batteritid, 2 600 nits toppljusstyrka och den medföljande fantastiska S-Pen, blir det verkligen inte mycket bättre.

Fördelar

 • Kvalitets 50 MP periskopteleobjektiv med 5x optisk zoom
 • 12 MP selfie-objektiv med 4K/30-video
 • Fantastisk AMOLED-skärm med utmärkt reflektionshantering
 • Kvalitets AI-funktioner
 • Hållbar konstruktion
 • Långt mjukvarustöd

Nackdelar

 • Stora och dyra
 • Besvärligt menysystem

Bästa Android-kameratelefon för att ta selfies: Samsung Galaxy A54

Samsung

Om ditt primära bekymmer är att ta selfies och ta stillbilder av god kvalitet, är Samsung Galaxy A54 ett utmärkt rop inte bara för kvalitet utan också för värde. Den är tillgänglig till en mycket tilltalande kostnad och har funktioner som du kanske inte förväntar dig i den här prisklassen.

Utöver den utmärkta 32 MP selfie-kameran får du en primär kvalitet på 50 MP med en f/1.8 bländare, en anständig ultrabred och ett 5 MP makro om du gillar att fotografera en och annan närbild. Selfies håller hög kvalitet; bilder erbjuder utmärkta detaljer och kontrast med verklighetstrogna färgmättnad.

Som ytterligare en demonstration av värdet som erbjuds får du också en ljusstark 120Hz, Super AMOLED-skärm med levande färger och skarpa detaljer. En extra bonus är IP67-klassningen, som du vanligtvis inte hittar i den här prisklassen, och batteritiden är utmärkt.

Samsung Galaxy A54 5G

Bäst för selfies

Samsung Galaxy A54 erbjuder selfie-entusiaster både kvalitet och värde. Dess 32 MP främre kamera ger skarpa, levande bilder med bra dynamiskt omfång, samtidigt som du kan använda den för att spela in 4K/30-video. Värdet sträcker sig till telefonens kvalitetsuppbyggnad, överlägsna display och batterilivslängd.

Fördelar

 • Snygg, stilren design
 • Damm- och vattentät
 • Kvalitetsselfies
 • Displayen överträffar förväntningarna
 • Överkomligt pris

Nackdelar

 • Videostabilisering är endast tillgänglig i 1080p-läge

Bästa Android-kameratelefon för batteritid: OnePlus 12

Jerome Thomas / MakeUseOf

Om batteritiden är din högsta prioritet kan du inte göra mycket bättre än OnePlus 12. Med sitt 5 400 mAh batteri konkurrerar den med många flaggskeppsmodeller, och du kommer att kunna få upp till två dagar med blandad användning. Den stöder också snabb SuperVOOC-laddning på upp till 100W (80W i USA), och den kommer att ha kapacitet på mindre än 25 minuter.

Kameramässigt får du en utmärkt 50 MP primär som fungerar bra i svagt ljus, ett 64 MP periskoptelefoto med 3x optisk zoom, en 48 MP ultrawide och en 32MP selfie. Videokvaliteten är också bra och har utmärkt stabilisering. På huvudkameran kan du fotografera i 4K/60 eller till och med i fantastiskt 8K.

OnePlus 12

Bäst för batteritid

$800 $900 Spara $100

Även om OnePlus 12 är känt för sitt utmärkta batteri erbjuder den mycket mer. Dess display är ljusstark med exceptionell färg och kontrast, medan kameran levererar kvalitetsbilder och video, inklusive överlägsna selfies. Den har en kraftfull processor och stöder snabb trådlös laddning.

Fördelar

 • Ljusstark, färgexakt OLED-skärm
 • Dolby Vision-stöd
 • Utmärkta selfies
 • Kraftfull Snapdragon 8 Gen 3-processor
 • Mycket RAM och gott om lagring
 • Supersnabb laddning

Nackdelar

 • Toppljusstyrkan ger kanske inte vad de 4 500 nits föreslår
 • Inte helt vattentät

FAQ

F: Är Android-telefoner bättre för att ta bilder än Apple-telefoner?

När det kommer till kameraupplösning så vinner Android loppet, åtminstone på pappret, helt klart. Debatten om iPhone eller Samsung är alltid intressant. Men med Samsung Galaxy S23 Ultra och nu S24 Ultra som båda har häpnadsväckande 200 MP-kameror, är det lätt att säga att du är i bättre händer med Android. IPhones inbyggda kameraapp är också en ganska enkel affär. Android-kameraappar erbjuder ofta bättre lägen och manuell kontroll över de bilder du vill ta. Pro-utgåvorna av iPhones ger dock de bästa Android-kameratelefonerna en kör för pengarna och överträffar dem till och med i vissa aspekter.

F: Hur får jag bilder från min Android-telefon till min PC?

Det enklaste sättet är att använda en USB-kabel. Använd kabeln för att ansluta till din dator, tryck sedan på aviseringen om laddningsläge som du förmodligen kommer att få och ändra läget till ”Filöverföring.” Öppna ”Filutforskaren” på din PC och hitta din Android-enhet. Leta reda på DCIM-mappen så bör du se alla dina foton där. Därifrån kan du helt enkelt kopiera och klistra in eller dra och släppa bilderna du vill överföra till en fil du skapar på skrivbordet.

Det finns andra sätt att göra det, som att använda Windows Photos-appen på din PC eller ladda upp till Google Photos.

F: Varför är selfiekameror vanligtvis lägre kvalitet än bakre kameror?

Tillverkarna anser att den bakre kameran är viktigare. Även om många människor älskar att ta oändliga bilder av sig själva, är det fortfarande en prioritet för de flesta att fånga den omfattande världen med en bra kamera. Så att ha en primär lins av hög kvalitet är ett stort försäljningsargument för tillverkare.

Därför är det inte praktiskt att ha den främre selfiekameran av samma standard. Detta skulle innebära större sensorer, bredare linser och fler funktioner, vilket skulle avsevärt bulka upp kameran och öka telefonens kostnad.

F: Hur hittar jag min borttappade Android-telefon?

Att aktivera Hitta min telefon på din enhet är det enklaste sättet. Men om det inte flyter din båt finns det flera andra sätt att hitta en förlorad Android-telefon.