De bästa AirPlay-mottagarna

Streaming av ljud- eller videoinnehåll från din macOS- eller iOS-enhet till en extern enhet som en tv eller högtalare kräver AirPlay-kompatibilitet. Medan Apple TV-boxen är den bästa lösningen för de flesta, finns det många andra AirPlay-alternativ att överväga.

Bästa AirPlay-mottagare totalt sett: Denon AVR-S670H

Denon

Denon AVR-S670H har en kraft på 75 watt per kanal och levererar rumskakande ljud för små till medelstora utrymmen. Det är en 5,2-kanals mottagare med Apple AirPlay 2-kompatibilitet för att streama dina favoritlåtar från din iPhone.

AVR-S670H har också Audyssey MultEQ rumskorrigeringsteknik för att automatiskt kalibrera ljudet till din miljö. Den har också en uppsjö av HDMI-alternativ (sex in och två ut), inklusive tre 8K-portar och fullt HDMI 2.1-stöd, vilket gör det till det perfekta valet för filmfantaster och spelentusiaster.

Installationen är enkel, och du får även röststyrning med alla större virtuella assistenter, så att du kan göra justeringar utan att gå upp ur soffan. Audiofiler bör dock notera att det inte finns något stöd för Dolby Atmos eller DTS:X. För detta måste du överväga den dyrare AVR-S770H.

Denon AVR-S670H 5.2-kanals mottagare

Bäst överlag

$425 $549 Spara
124 USD

AVR-S670H från Denon är en 5.2-kanals mottagare och stöder AirPlay 2 för trådlös streaming från Apple-enheter. Den har Audyssey MultEQ-rumskalibrering för optimalt ljud i din hemmabio, tillsammans med utmärkt HDMI-stöd, inklusive 8K-upplösning, HDR-format och HDMI 2.1 med eARC och ALLM för sömlösa spelupplevelser.

Fördelar

 • Stöd för HDR10+ och Dolby Vision
 • VRR och ALLM för spel utan fördröjning
 • Möjlighet för streaming i flera rum
 • 8K/60Hz och 4K/120Hz pass-through-stöd
 • Phono-ingång för vinylälskare

Nackdelar

 • Inget stöd för Dolby Atmos eller DTS: X

Belkin

Belkin SoundForm Connect AirPlay 2 fungerar med Apple HomeKit, vilket gör att du kan utnyttja dina befintliga ljudsystem för att acceptera en AirPlay-anslutning. Denna adapter är enkel att använda och låter dig spela musik från din iPhone, iPad eller Mac utan att behöva byta ut dina enheter.

Oavsett om du vill använda dina högtalare för att lyssna på dina favoritlåtar eller spela musik via din TV, så länge din enhet har en ljudingång är du bra att gå. Även om det är en dyr investering för en adapter, är det mycket billigare jämfört med att uppgradera dina nuvarande högtalare eller TV.

Belkin SoundForm Connect AirPlay 2

Bästa budgeten

Belkin SoundForm Connect AirPlay 2 är en lättanvänd adapter som låter dig streama från dina Apple-enheter till alla befintliga ljudsystem med antingen en optisk eller 3,5 mm ljudingång. Denna adapter är ett mycket mer budgetvänligt sätt att få ditt ljudsystem att acceptera AirPlay-anslutning.

Fördelar

 • Stöder högupplöst ljud i CD-kvalitet
 • Lätt att använda
 • Inkluderar en strömkabel
 • Gör enkelt en befintlig högtalare AirPlay-kompatibel

Nackdelar

 • Dyrt för en adapter
 • Endast AirPlay 2

Du kan använda Apple TV 4K som en smart hemhub, och det är den bästa enheten för Apple-älskare som letar efter en AirPlay-mottagare. Uppgraderingen till det snabbare A15 Bionic-chippet säkerställer ännu mer sömlös kontroll över ditt Apple-ekosystem, samtidigt som du också får HDR10+-stöd utöver Dolby Vision och Atmos från föregående iteration.

3:e generationen är lättare och snyggare än tidigare, och du får även en uppgraderad Siri-fjärrkontroll. Du kan till och med använda din iPhone för att hitta fjärrkontrollen när den försvinner. Du kan välja mellan Apple TV 4K med Wi-Fi och 64 GB lagringsutrymme eller Wi-Fi plus Ethernet med 128 GB.

Apple TV 4K 3:e generationen

Bästa navet

Med ett snabbare chip och tillägget av HDR10+ är det värt besväret att uppgradera din Apple TV 4K till den senaste generationen. Den stöder fortfarande Dolby Vision och Dolby Atmos för enastående hemmabiostreaming, medan den uppgraderade Siri-fjärrkontrollen är mindre krånglig och alltför beröringskänslig än tidigare.

Fördelar

 • Gratis 3-månaders Apple TV+-prenumeration
 • Skarp, detaljerad och levande 4K-video
 • Livevisning av HomeKit-aktiverade enheter
 • Kan dela foton och videor till din TV
 • Lyssna samtidigt med två uppsättningar AirPods

Nackdelar

 • HDMI- och USB-C-kablar säljs separat
 • Kräver en HDMI-port

Marantz

Marantz SR8015 är ett högtroget kraftpaket känsligt packat i ett elegant metallchassi. Den har en biffig förstärkarsektion och en huvudförförstärkare som matar var och en av de 11,2 kanalerna med 140W effekt. Den kan driva även de mest krävande högtalarna, och med sin framtidssäkra HDMI 2.1-plattform kan den här mottagaren hantera de senaste video- och ljudformaten, vilket håller dig före spelet i många år framöver.

Audiofiler kommer att älska den obefläckade ljudscenen. Med stöd för Dolby Atmos och DTS:X kommer du att bli överväldigad av det omslutande surroundljudet som släpper dig mitt i händelsernas centrum. Det kommer till ett premiumpris, men du får verkligen en premiumprestanda.

Marantz SR8015

Bästa premium

$2499 $3999 Spara
$1500

Marantz SR8015 är en mäktig premiumhögtalare. Prislappen kan få dig att svettas, men det kommer också dess otroliga ljud. Med 11,2 kanaler, var och en matad med upp till 140W effekt, kommer den att hjälpa alla hemmabiosystem att ge ljudglädje i dina öron. Den är framtidssäker och stöder alla kända ljudformat för filmfantaster, samt levererar utmärkta funktioner för spelare.

Fördelar

 • Dedikerat spelläge med låg latens
 • Stöder alla surroundformat
 • Dolby Atmos Height Virtualization
 • 8K/60Hz och 4K/120Hz HDMI pass-through-stöd
 • 8K-uppskalning tillgänglig på alla åtta HDMI-portar

Nackdelar

 • Kan bli varm
 • Väldigt dyr

Bästa AirPlay-mottagare för äldre enheter: Sonos Port

Sonos

Den här ljudströmningsenheten för flera rum är kompatibel med AirPlay 2. Du kan använda Siri för att utfärda kommandon, eller så kan du styra Sonos-porten via din iOS-enhet. Och även om urvalet av anslutningar kanske inte är upp till standarden för något som Marantz SR8015-mottagare, låter den dig ansluta och kontrollera äldre kringutrustning som inte anses vara smart.

Sonos-porten är något framtidssäker, eftersom den kan återuppliva dina gamla ljudenheter. Detta är inte bara bekvämt, utan det sparar också pengar. Även om du inte kommer att kunna ansluta detta till din hemmabioanläggning, är Sonos Port onekligen bekväm tack vare sin lilla, kompakta form.

Sonos hamn

Bäst för gamla enheter

$380 $488 Spara
108 USD

Sonos-porten kan väcka liv till alla de gamla enheterna som du kanske fortfarande har kvar. Den är kompatibel med AirPlay 2, så du kan styra enheten direkt från din iPhone eller iPad eller använda Siri för att göra dina bud. Du kan streama till flera rum, vilket gör den till en mycket bekväm enhet att äga.

Fördelar

 • Sömlös integration med HomeKit
 • Liten och kompakt
 • Hållbar

Nackdelar

 • Litet urval av anslutningar

FAQ

F: Vad är en AirPlay-mottagare?

En AirPlay-mottagare låter dig casta ljud, video och foton från dina iOS- eller macOS-enheter trådlöst till din TV eller andra enheter. Vissa mottagare kan till och med anpassa befintliga högtalare, TV-apparater och inställningar för att acceptera AirPlay där det inte krävs någon trådlös eller internetanslutning.

F: Hur lägger jag till Airplay till min stereo?

Med en Airplay-mottagareadapter kan du ansluta enheten direkt till dina högtalare med en 3,5 mm eller optisk anslutning. Med din Apple-enhet kan du använda AirPlay för att strömma musik till dina högtalare.

F: Är Airplay över Wi-Fi eller Bluetooth?

AirPlay använder Wi-Fi istället för Bluetooth eftersom det kan uppnå en högre kvalitet på streaming.