De 8 bästa funktionerna i Pixel 8 och Pixel 8 Pro

Pixel 8 och Pixel 8 Pro är de senaste smarttelefonerna från Google, och de kommer med massor av nya förbättringar utöver bara iterativa specifikationer. Telefonerna är också något dyrare än sina föregångare och kostar $699 respektive $999.

Här kommer vi att lista de bästa nya funktionerna i Pixel 8 och Pixel 8 Pro och se hur de hjälper till att förbättra din smartphone-upplevelse och om de är värda uppgraderingen.

1. Ny design och färger

Det första du kommer att lägga märke till med Pixel 8-serien är dess nya design med mer rundade hörn och nya färger. Google erbjuder 699 $ Pixel 8 i Hazel, Rose och Obsidian, medan 999 $ Pixel 8 Pro kommer i Bay, Porcelain och Obsidian.

Till skillnad från Pixel 7 Pro, som hade ett separat hölje för sitt teleobjektiv, samlar Pixel 8 Pro alla sina tre bakre kameror i ett enda hölje.

Pixel 8 har en blank baksida med Gorilla Glass Victus på fram- och baksidan, och Pixel 8 Pro har en matt baksida med starkare Gorilla Glass Victus 2-skydd. Om du undrar är detta samma Gorilla Glass-variant som används på Samsung Galaxy S23 Ultra.

2. Sju års programvarusupport

Pixel 8-serien erbjuder hela sju år av mjukvarustöd i form av stora OS-uppdateringar, säkerhetskorrigeringar och Pixel Feature Drops – det är mer än vad något annat större Android-telefonmärke erbjuder just nu. Bra jobbat, Google!

Naturligtvis kommer du förmodligen inte att behålla din telefon i sju år, men den är definitivt bättre än de fyra år av OS-uppdateringar som Samsung erbjuder. Längre mjukvarustöd innebär att du inte behöver köpa en ny Android-telefon för att uppleva nya funktioner.

3. Tensor G3 och Titan M2 säkerhetschip

Pixel 8-serien kommer med ett nytt och förbättrat 4nm Google Tensor G3-chip, så du kan förvänta dig att det är mer kraftfullt, effektivt och intelligent än sin föregångare, vilket leder till förbättrad multitasking, ökad batteritid och bättre övergripande användbarhet.

Med Tensor G3 lovar Google också fler banbrytande foto- och videofunktioner, förbättrade Clear Calling för högupplösta telefonsamtal, bättre ljud- och videokvalitet och andra mjukvaruförbättringar.

Förvänta dig dock inte att Tensor G3 kommer att konkurrera med sådana som Snapdragon 8 Gen 2 eller Apples A17 Pro-chip. Googles Tensor är istället mer inriktad på att förbättra AI och maskininlärningsfunktioner som bildalgoritmer, naturlig språkbehandling, liveöversättning och mer.

Enheterna har också Googles dedikerade säkerhetschip Titan M2, som lägger till ett extra lager av hårdvarubaserad säkerhet för att hålla dina personliga saker privata. För de som undrar, det liknar Knox-säkerhetssystemet Samsung använder på flaggskeppet Galaxy-telefoner.

4. Nya kamerans hård- och mjukvarufunktioner

Bildkredit: Google

Pixel 8 och Pixel 8 Pro får också ny kamerahårdvara. Båda delar en 50 MP f/1.68 huvudsensor, men Pixel 8 har ett 12 MP f/2.2 ultravidvinkelobjektiv, medan Pixel 8 Pro har ett 48 MP f/1.95 ultravidvinkelobjektiv och en 48 MP f/2.8 teleobjektiv med 5x optisk och 30x hybrid zoom.

Google har också lagt till en rad praktiska mjukvarufunktioner för Pixels kameror. Till exempel låter Audio Magic Eraser dig ta bort störande bakgrundsljud från dina sparade videor så att du kan fokusera på det du faktiskt försöker lyssna på.

I likhet med Photo Unblur låter Video Unblur dig nu göra dina gamla videor tydliga och detaljerade så att du kan återuppleva dessa minnen i hög upplösning. Du kan också göra Photoshop-liknande redigeringar av dina foton på några sekunder tack vare en generativ AI-driven redigeringsfunktion kallad Magic Editor, som Google visade upp på I/O 2023.

För gruppbilder (som är notoriskt svåra att göra perfekt) kan du använda Best Take för att slå samman allas bästa bilder med AI så att alla personer i ditt gruppfoto ser bra ut. Det finns också Macro Focus som låter dig komma närmare objekt till ditt makrofotograferingsspel.

5. Högre toppljusstyrka

Enheterna har också ljusare skärmar än sina föregångare; Pixel 8 går upp till 2 000 nits medan Pixel 8 Pro går upp till 2 400 nits toppljusstyrka, vilket gör dem till några av de ljusaste Android-telefonerna som finns.

Det är uppenbart att användning utomhus på Pixel 8-serien inte kommer att vara ett problem. Som referens kan iPhone 15 Pro Max nå 2 000 nits toppljusstyrka, medan S23 Ultra bara kan gå upp till 1 750 nits.

6. Nattsyn för videor

Bildkredit: Google

Night Sight är en nattfotograferingsfunktion som Google först introducerade med Pixel 3, som anpassar dina bilder i svagt ljus för att bli ljusare, mer detaljerade, mindre suddiga och färgexakta.

Hittills har funktionen bara varit tillgänglig för nattbilder, men med Pixel 8-serien tar Google äntligen Night Sight till videor för att piffa upp dina bilder i svagt ljus. Vi väntar på att recensenter ska testa den här funktionen för att se hur bra den verkligen är.

7. En ny temperatursensor

Det finns en ny infraröd temperatursensor på metallkameravisiret på Pixel 8 Pro. Du kan använda den för att övervaka din kroppstemperatur och bli varnad vid plötsliga fall som potentiellt kan tyda på hälsoproblem.

Du kan också använda den för att snabbt få temperaturen på föremål som drycker eller köksredskap genom att skanna dem så att du vet om de är säkra att röra vid.

8. 1TB lagringsalternativ

Pixel 8 Pro har också ett lagringsalternativ på 1 TB för avancerade användare, spelare eller innehållsskapare eftersom nedladdning av många spel och filmer och ta högupplösta bilder och videor kommer att äta upp lagringsutrymme snabbt. Tyvärr erbjuder Google inte ett lagringsalternativ på 1 TB för standard Pixel 8.

Båda enheterna börjar också med 128 GB baslagring, till skillnad från Galaxy S23 Ultra eller iPhone 15 Pro Max, som båda nu börjar med 256 GB som baslagring. Så du kanske vill kolla in hur mycket lagringsutrymme du behöver om du inte är helt säker på om baslagringen räcker.

Googles Pixel 8-serie är bättre än det verkar

Smartphone-uppgraderingar de senaste åren är vanligtvis iterativa i bästa fall, men Pixel 8-serien verkar vara mer än bara en spec-bump. Med en ny design, Tensor G3-chip, ny kamerahårdvara, massor av nya mjukvarufunktioner, sju års mjukvarustöd, Night Sight för video och en ny temperatursensor är det svårt att argumentera mot att köpa Pixel 8 och Pixel 8 Pro.