De 7 bästa jobben för frilansutvecklare

Nästan varje bransch letar efter tjänster från en utvecklare. Oavsett om de behöver en utvecklare för att skapa ett digitalt skyltfönster eller bygga en app för sina kunder, är utvecklare nästan oumbärliga.

Med det sagt, om du nyligen upptäckte utvecklarnas lukrativa karriär eller blev kär i rader kod, kanske du undrar vilken frilans utvecklarkarriär som är bäst för dig. Här är några av de bästa frilansande utvecklarkarriärerna baserade på potentiella intäkter och jobbansvar.

1. Frilansande webbutvecklare

Som frilansande webbutvecklare är ditt kärnansvar att skapa webbplatser och webbapplikationer för företag och organisationer. Dessa webbplatser och webbapplikationer tjänar en mängd olika syften, som att marknadsföra produkter och tjänster, tillhandahålla information och bearbeta transaktioner.

För att göra detta kan du antingen bli en fullstack-utvecklare eller lära dig antingen back-end- eller front-end-utveckling och samarbeta med någon annan för att skapa responsiva webbplatser. Intresserar den här karriären dig, men du vet inte hur man kodar, eller så arbetar du för närvarande med något annat?

Inga problem! Du kan enkelt lära dig att koda med de bästa kodnings-bootcamps för karriärbytare. Vissa av dessa kodnings-bootcamps kan skräddarsy ett deltidsprogram för att göra det enkelt för dig att lära dig kodning, även när du jobbar.

2. Frilansande mobilapputvecklare

Har du någonsin undrat vem som skapade din favoritapp? Mobilappsutvecklare är de kreativa hjärnorna bakom apparna du gillar och älskar. Som en del kommer du att använda programmeringsspråk och verktyg för att designa appar för smartphones och surfplattor.

Dessa appar kan göra alla möjliga saker, från att hjälpa användare att beställa mat och spela spel till att få kontakt med vänner. Till exempel skapades Upwork-appen av en mobilapputvecklare för att hjälpa alla att hitta och anställa frilansande kodare och programmerare.

Men att vara en mobilappsutvecklare går längre än att bara skapa appen. Du måste också se till att appen är kompatibel med enheter, har ett lättanvänt gränssnitt och är användarvänlig. Följaktligen är du en artist som gör digitala upplevelser beroendeframkallande och njutbara.

3. Frilansande spelutvecklare

Har du någonsin undrat hur komplexa spel är sammansatta? Det är inte mer än resultatet av spelutvecklarnas ansträngningar som lägger ner otaliga timmars arbete för att leverera underhållande spel. En spelutvecklare är en expert som förvandlar kreativa spelkoncept till verklighet och interaktiva upplevelser som alla kan njuta av.

För att göra detta arbetar de med programmeringsspråk som C++, Java, Python och fler programmeringsspråk för att skapa roliga spel. Om du är en ivrig videospelälskare och gillar kodning, har en karriär inom spelutveckling säkerligen en enorm lockelse för dig.

Med den här rollen får du arbeta med olika aspekter av spelutveckling, såsom programmering, konst och grafik, ljuddesign, spellogik eller design, vilket ger dig många alternativ. Vad mer? Du kan arbeta för dig själv eller flera spelproduktionsföretag som frilansande spelutvecklare.

4. Frilansande DevOps-ingenjör

En DevOps-ingenjör är en professionell som kombinerar både mjukvaruutveckling och IT-praxis för att förenkla processen för att skapa och fungera. För nybörjare står DevOps helt enkelt för Development Operations. Det sammanfattar i princip DevOps-ingenjörernas uppgifter.

I grund och botten fungerar DevOps som projektledare i kodningsteam. De är skickliga nog att skriva koder för att förenkla och automatisera operationer som rör programvarans funktion, och de är också medvetna om IT-praxis för att underlätta en optimal användarupplevelse.

På så sätt kan de hantera och gå i spetsen för ett team av utvecklare för att distribuera tillförlitlig och effektiv programvara när det behövs akut. Som frilansare bör du hålla utkik efter gröna flaggor hos frilansarklienter, så att du kan dechiffrera vad de behöver, och detta är kärnan i jobbet för DevOps-ingenjörer.

DevOps-ingenjörer blir ofta kallade in för att förbättra mjukvarudriften. Oftast kan den nuvarande programvaran vara för långsam eller inte fungerande. I den här typen av scenario samlar DevOps-ingenjörer in feedback för att analysera vad som behöver förbättras, och de skapar mjukvara och operativsystem som löser problemen.

5. Frilansande molninfrastrukturutvecklare

En frilansande molninfrastrukturutvecklare är en professionell som hjälper företag att installera och hantera komponenterna i molnbaserade system. För att ta det här professionella molnetjobbet måste du vara skicklig i att använda molnbaserade datorplattformar som AWS, Azure och Google Cloud för klienter.

Med din kompetens kommer du att hjälpa företag att lagra och använda sina data och program online utan att behöva fysiska servrar. På samma sätt kommer du att ansvara för att mäta tjänsteindikatorer – kontrollera hur bra ett företags tjänst går.

Dessa indikatorer, som hur snabbt de svarar, hur nöjda kunder är och hur ofta fel uppstår, hjälper till att se om tjänsterna fungerar okej. Genom att övervaka dessa indikatorer kan du avgöra vad som går bra, vad som behöver förbättras och hur du säkerställer sömlös drift.

6. Frilansande Blockchain-utvecklare

En frilansande blockkedjeutvecklare är en professionell som bygger på blockkedjeteknik för olika projekt. För att bli det måste du lära dig att lagra data på blockkedjan och bygga användbara program på den, så kallade smarta kontrakt.

Dessa smarta kontrakt hjälper till att hantera processer på blockkedjan utan några mellanhänder. Därför är ditt jobb att bygga, förbättra och skydda dessa system samtidigt som du säkerställer att de förblir pålitliga och pålitliga. Som frilansande blockchain-utvecklare kan du hjälpa flera företag att använda blockchain-teknik för säkrare och snabbare transaktioner.

7. Frilansande AR/VR-utvecklare

Som AR/VR-utvecklare kretsar ditt kärnansvar kring att använda Javascript för att skapa upplevelser och teknologier för förstärkt verklighet (AR) och virtuell verklighet (VR). Dessa teknologier blandar digitala element med den verkliga världen och fördjupar användarna i virtuella miljöer.

För att uppnå detta måste du designa och bygga applikationer, spel, simuleringar och interaktivt innehåll som alla kan uppleva genom AR-glasögon, VR-headset eller mobila enheter.

På samma sätt måste du vara skicklig på att använda kodningsspråk, 3D-modellering och specialiserad programvara för att levandegöra dessa upplevelser medan du arbetar med projekt som involverar underhållning, utbildning, utbildning eller andra innovativa sätt att engagera användare.

Den bästa delen av det hela? Som frilansande AR/VR-utvecklare kan du arbeta när som helst, även på natten, eftersom det är ett av de perfekta jobben för nattugglor.

Frilansande utvecklarjobb för alla

Frilansande utvecklarjobb är mycket givande i jämförelse med andra frilansjobb. Hur givande de än är är de inte svåra att lära sig eftersom vem som helst kan lära sig dem med hjälp av gratis resurser eller betalda bootcamps. Om du vill skapa spel, använda blockkedjeteknik eller hantera team av utvecklare, finns det ett frilansande utvecklarjobb för dig.