De 6 bästa AI-drivna Mac-apparna för att spara tid och bli mer produktiv

När tiden är begränsad kan du åstadkomma mer genom att utrusta dig med rätt verktyg. Även om din Mac redan har flera inbyggda funktioner och appar som hjälper dig att bli mer produktiv, kan du fortfarande behöva något extra för att slutföra jobbet.

Lyckligtvis har flera macOS-appar integrerad artificiell intelligens (AI) för att effektivisera ditt arbetsflöde och automatisera vardagliga uppgifter, så att du kan fokusera på det viktiga. Nedan kommer vi att täcka de bästa AI-drivna Mac-apparna för att öka din produktivitet.

1. Krisp: Ta bort bakgrundsljud under möten

Bakgrundsljud är en av de vanligaste distraktionerna som kan spåra ur dina möten. När onlinemöten blir allt vanligare på den moderna arbetsplatsen är det viktigt att hitta sätt att eliminera bakgrundsljud, som brum från luftkonditioneringen, kollegor eller skällande hundar.

Krisp är ett viktigt verktyg för onlinemöten, eftersom det använder AI för att dämpa bakgrundsljud och förbättra din ljudkvalitet i realtid. Krisp är lätt att använda; du behöver bara registrera dig för ett konto och ladda ner appen till din Mac. Starta sedan appen från din Macs menyrad.

Krisp fungerar med de flesta kommunikations- och videokonferensappar för din Mac, som Zoom, Microsoft Teams, Hangouts och mer. Öppna din föredragna onlinemötesapp, gå till ljudinställningar och välj Krisp som din mikrofon och högtalare. Du kan nu njuta av virtuella möten utan bakgrundsljud. Observera att Krisp också kan transkribera dina möten i realtid.

Ladda ner: Krisp (Gratis, prenumeration tillgänglig)

2. GrammarlyGO: AI-hjälp för att skriva och redigera

GrammarlyGO är en AI-driven Mac-app som kan fungera som din personliga skriv- och redigeringsassistent. Du kan använda det här verktyget för att kontrollera skiljetecken, grammatik och stavfel. Grammatik kan också hjälpa dig att se till att dina meningar är i den aktiva rösten och förbättra den övergripande läsbarheten av ditt skrivande.

Utöver sina redigeringsmöjligheter använder GrammarlyGO generativ AI för att producera innehåll baserat på dina krav. Du kan ange dina uppmaningar eller använda en av de många föreslagna uppmaningarna. Du kan till exempel använda GrammarlyGO för att förkorta, utöka eller förbättra din text. Du kan också använda den för att ställa in rätt ton för din text för att passa en specifik målgrupp; till exempel kan du skapa ett formellt e-postmeddelande för en klient eller ett vänligt inlägg för Facebook.

Att använda Grammarly är enkelt. Allt du behöver göra är att registrera dig för ett konto och ladda ner Safari-tillägget och Mac-appen. Du är nu redo att använda GrammarlyGO genom att markera text och komma åt dess funktioner genom att klicka på GrammarlyGO-ikonen (indikerad med en glödlampa).

Ladda ner: GrammarlyGO (Gratis, prenumeration tillgänglig)

Hur många produktivitetsappar har du installerat på din Mac? Chansen är stor att du har en dedikerad app för dina anteckningar, uppgifter, kalender och mer. Även om dessa verktyg utan tvekan hjälper dig att få saker gjorda, kan det vara svårt att byta mellan dem. Det är här en allt-i-ett produktivitetsarbetsyta som Notion AI kommer väl till pass.

Notion är ett mångsidigt produktivitetsverktyg som kan hjälpa dig att organisera dina uppgifter, hålla reda på alla webbsidor du besöker, spara dina mötesanteckningar och mer utan att byta till olika appar. Det är dock inte allt; Notion använder artificiell intelligens för att förenkla ditt arbetsflöde.

Du kan till exempel använda Notion AI för att sammanfatta, utöka, översätta eller förenkla dina anteckningar. Du kan också använda den för att hitta åtgärder från dina mötesanteckningar eller presentera nyckelpunkter i tabellformat. Notion är gratis att använda på din Mac, men du kan uppgradera till betalversionen för fler funktioner.

Ladda ner: Begreppet AI (Gratis, prenumeration tillgänglig)

4. Canary Mail: Din AI-e-postassistent

En lista över AI-drivna Mac-appar som hjälper dig att spara tid och vara mer produktiv kommer inte att vara komplett utan att nämna en e-postassistent. Det beror på att e-post fortfarande är en av de vanligaste kommunikationsmetoderna för personligt eller professionellt bruk. Dessutom gillar ingen att skriva e-postmeddelanden eller spendera tid i sin inkorg! Så om den inbyggda Mail-appen inte gör susen, överväg att byta till Canary Mail.

Canary Mail är en AI-driven e-postassistent som kan hjälpa till att effektivisera ditt e-arbetsflöde och spara tid. Det här verktyget använder artificiell intelligens för att analysera och sammanfatta dina e-postmeddelanden. Du kan också använda Canary Mail för att skriva dina e-postmeddelanden genom att ge några detaljer om vad du vill säga.

Om du ofta kämpar för att hålla jämna steg med det överväldigande antalet e-postmeddelanden du får, kan Canary Mail hjälpa dig att minska överbelastningen av e-post genom att sortera och prioritera dem åt dig. Dessutom gör det det lättare för dig att avsluta prenumerationen på irriterande nyhetsbrev via e-post. Slutligen kan du lägga till alla dina e-postkonton i Canary Mail för att skapa en enhetlig inkorg och undvika att växla mellan olika e-postklienter.

Ladda ner: Canary Mail (Gratis, prenumeration tillgänglig)

5. Hantverk: Din AI-drivna dokumentredigerare

Om du letar efter en kraftfull men ändå lättanvänd macOS-app för att skapa dokument med AI, kommer du inte att gå fel med Craft. Craft är en vackert designad AI-driven dokumentredigerare för Mac som kan lyfta din anteckningsupplevelse och underlätta processen att skapa dokument.

Crafts rika urval av formateringsverktyg gör det enkelt att skapa alla typer av dokument, inklusive blogginlägg, projektförslag, mötesanteckningar, tacksamhetsjournaler och mer. Dessutom tillhandahåller Craft flera mallar, vilket gör det lättare att starta dina dokument med fördesignade layouter.

Dessutom kan du använda Crafts AI-assistent för att spara tid när du skapar dokument. Till exempel kan Craft AI sammanfatta, översätta, föreslå en titel, skapa en disposition och fortsätta skriva, för att nämna några. Allt du behöver göra är att trycka på kommandot snedstreck (/) i ditt dokument för att komma åt dess funktioner.

Ladda ner: Hantverk (Gratis, prenumeration tillgänglig)

6. Spola tillbaka: Fånga allt på din Mac

Har du ofta svårt att komma ihåg de webbplatser du besöker eller de meddelanden du läser? Låt oss säga att du besökte X (tidigare Twitter) på din Mac föregående dag och stötte på ett intressant citat eller ett roligt inlägg. Tyvärr är det enda du kommer ihåg från inlägget ett ord eller en fras. Du kan använda Rewind för att söka efter inlägget.

Rewind är en AI-driven app som fångar allt du ser på din Mac. När du har laddat ner och installerat Rewind på din Mac körs den i bakgrunden, spelar automatiskt in din skärm och lagrar inspelningarna lokalt på din Mac. Du kan komma åt Rewind från menyraden och klicka på dess ikon för att gå tillbaka i tiden och hitta den information du behöver.

Ladda ner: Spola tillbaka (Gratis, prenumeration tillgänglig)

Artificiell intelligens är inte bara en övergående trend; det är ett kraftfullt verktyg som kan hjälpa dig att göra mer på kortare tid. Lyckligtvis använder många Mac-appar, som de som anges ovan, AI för att förenkla dina arbetsflöden.

Så oavsett om du är frilansare, distansarbetare, student eller någon som vill få ut det mesta av din Mac, kan dessa AI-drivna appar förbättra din produktivitet avsevärt.