De 5 bästa verktygen för att ladda ner strömmande video från vilken webbplats som helst

Om din internetleverantör begränsar ditt månatliga datatillägg kan videoströmning bli dyrt. Lösningen är att ladda ner onlinevideor för att titta offline, så att du kan titta på videor igen så många gånger du vill utan att slösa data. Olika verktyg för att ladda ner videor offline kan hjälpa dig att få jobbet gjort.

Här är några av de bästa verktygen för att fånga och ladda ner videor för att titta på offline.

Tillgänglig på: Chrome, Firefox och Edge.

Webbplatser som stöds: YouTube, Facebook, Instagram, Vimeo, Dailymotion, Lynda, Twitter, Udemy och hundratals andra webbplatser.

Video DownloadHelper är lätt ett av de mest användbara webbläsartilläggen för att ladda ner strömmande videor som du någonsin kommer att installera. Nackdelen (typ) är att du måste installera den i din webbläsare; om du redan kör många tillägg är det sista du behöver en annan som gör Chrome ännu långsammare. Men om du laddar ner flera videor dagligen är Video DownloadHelper definitivt värt det.

Tillägget lägger till en knapp bredvid webbläsarens adressfält. När du stöter på en onlinevideo klickar du bara på knappen för att ladda ner valfri video på den aktuella sidan. Använd popup-rutan för att bestämma var den ska sparas på din dator. Observera bara att Chrome-versionen av tillägget inte kan ladda ner YouTube-videor. Om det är vad du vill, använd Firefox-versionen.

Tillgänglig på: Windows, Mac och Linux.

Webbplatser som stöds: YouTube, Facebook, Vimeo, Flickr, Dailymotion och flera andra webbplatser.

4K Video Downloader+ är det enklaste verktyget för att fånga video från en webbplats. Vi rekommenderar det om du vill ha ett problemfritt alternativ som kräver nästan noll ansträngning från din sida. Det fungerar snabbt och stryper inte din nedladdning, plus att det är enkelt att ta tag i.

Kopiera bara webbadressen till en onlinevideo och klistra in den i 4K Video Downloader+. Du kan klistra in länkar till YouTube-spellistor eller YouTube-kanaler för att ladda ner alla tillgängliga videor (4K Video Downloader+ är en av våra bästa webbplatser för att ladda ner YouTube-spellistor).

Faktum är att du till och med kan prenumerera på YouTube-kanaler och automatiskt ladda ner nya videor när de blir tillgängliga. Du kan också ladda ner kommentarerna och undertexterna i YouTube-videor.

Videonedladdningar är tillgängliga i 8K, 4K, 1080p, 720p eller lägre (så länge som källvideon laddades upp med den upplösningen, förstås). Dessutom kan du också ladda ner videor i MP4- eller MKV-format. Eller så kan du bara ladda ner ljuddelen i MP3-, OGG- eller M4A-format.

Kom ihåg att 4K Video Downloader+ är en betalapp, så du måste köpa den för att låsa upp fler funktioner.

Tillgänglig på: Windows, Mac

Webbplatser som stöds: YouTube, Facebook, Liveleak, Veoh, Vimeo, Dailymotion och dussintals andra webbplatser.

Freemake Video Downloader är ett av de mest populära onlinevideonedladdningsverktygen för alla webbplatser. Det är lätt att använda och relativt flexibelt vad gäller kvalitet och formatalternativ. Den enda stora nackdelen är dock att du bara kan ladda ner upp till 4K-videor. Dessutom, om du inte prenumererar på en av appens betalplaner, kan du inte ladda ner något över 720p.

Trots dessa brister kan videor laddas ner i en handfull format, inklusive AVI, 3GP, FLV, MKV, MP4 och WMV. Om du bara vill ha ljuddelen kan filmer även laddas ner i MP3-format. Den faktiska processen kräver bara webbadressen till videon – bara kopiera och klistra in den.

Tillgänglig på: Windows, Mac och Linux.

Webbplatser som stöds: Nästan vilken webbplats som helst med strömmande video.

JDownloader är en strömnedladdare men med en twist. Du tar webbadressen till vilken sida som helst som har en video på sig, klistrar in den i appen och den kommer att skanna sidan efter alla videor den kan upptäcka. Du får välja vilken av de upptäckta videorna du vill ladda ner.

Det fina med JDownloader är att du inte behöver den direkta webbadressen till en specifik video. Ta till exempel en MakeUseOf-artikel med fem inbäddade videor, och alla kommer att vara tillgängliga för nedladdning. Du behöver inte fumla runt och ta reda på den direkta webbadressen till videon. Detta gör det enkelt att spela in flera videor samtidigt.

JDownloaders gränssnitt känns dock gammalt och kan därför vara förvirrande för vissa. För att komma igång, välj LinkGrabber längst upp och välj sedan Lägg till nya länkar längst ner. Appen kommer sedan att guida dig om hur du startar din nedladdning.

Tillgänglig på: Windows, Mac och Linux.

Webbplatser som stöds: YouTube, Facebook, Crunchyroll, Metacafe, Vimeo, Dailymotion och tusentals andra webbplatser.

Youtube-dl är ett verktyg för avancerade användare som är bekväma med att använda kommandoraden. Om du föredrar grafiska gränssnitt, spara dig själv huvudvärken och använd bara en av de som listas ovan.

Men om du är okej med kommandoradsverktyg, erbjuder youtube-dl den största flexibiliteten av alla videonedladdningsverktyg. Det är dock tillräckligt komplicerat för att ha en icke-trivial inlärningskurva, så förbered dig på att läsa dokumentationen, annars går du vilse.

Du kan också prova youtube-dl-gui, som är ett inofficiellt front-end-användargränssnitt som är tillgängligt för Windows och Linux. Trots sin branta inlärningskurva kan youtube-dl ladda ner strömmande videor från utvalda plattformar som Crunchyroll.

Funktionerna inkluderar flera videoval och kvalitetsparametrar, bearbetning av spellistor, nedladdningshastighet, nedladdning av batchvideo, automatisk namngivning av filer, inkludering av annonser och nedladdning av undertexter (för webbplatser som YouTube).

Följande format stöds: 3GP, AAC, FLV, M4A, MP3, MP4, OGG, WAV och WEBM.

Ladda ner videor från vilken webbplats som helst

Något av ovanstående verktyg hjälper dig att få jobbet gjort om du stöter på en video online och vill spara den på din enhet. Det första alternativet, Video DownloadHelper, möjliggör enkel nedladdning av strömmande video i din webbläsare.

Om du föredrar fristående appar, använd 4K Video Downloader+, Freemake Video Downloader eller JDownloader. Youtube-dl är för avancerade användare som är bekväma med kommandoraden, även om detta är en av de mest robusta lösningarna.