Så här anpassar du VRR på din Xbox Series X|S

Spread the love

Viktiga takeaways

  • Aktivera Variable Refresh Rate (VRR) på din Xbox Series X|S för att förhindra att skärmen går sönder och säkerställa en smidigare spelupplevelse.
  • Om du aktiverar VRR på din konsol minskar bildfrekvensen när den är för hög, vilket gör att din bildskärm kan visa bilden korrekt.
  • Även om VRR kan öka ingångsfördröjningen, är det en snabb och enkel lösning för problem med stamning och skärmdelning.

Om du upplever att skärmen går sönder eller stammar när du spelar på din Xbox Series X|S, kan det vara dags att aktivera Variable Refresh Rate (VRR) på ditt system. VRR arbetar aktivt för att förhindra det här problemet, så om du vill lösa dina problem med skärmrivning, här är allt du behöver veta.

Vad är variabel uppdateringsfrekvens?

Variabel uppdateringsfrekvens är en funktion på Xbox Series X|S som fungerar på samma sätt som VSync (eller Vertical Sync) påverkar spel på din PC. Båda inställningarna fungerar för att säkerställa att ditt spels bildfrekvens inte överstiger din bildskärms uppdateringsfrekvens.

  Bästa programmatiska reklamplattformarna 2022

När ditt spels FPS överträffar din bildskärms kapacitet, blir bilden lidande. Om du någonsin har sett att de olika delarna som bildar din bild inte riktigt stämmer överens, då har du varit med om att skärmen rivs sönder. Det sker vanligtvis längs den horisontella axeln och delar din skärm i två eller flera delar.

När du aktiverar VRR på din Xbox Series X|S sänker din konsol bildfrekvensen för ditt spel när den blir för hög, så att din bildskärm kan komma ikapp och visa din bild ordentligt.

Hur aktiverar jag variabel uppdateringsfrekvens på min Xbox Series X|S?

Tack och lov är det en snabb och smärtfri process att aktivera VRR på din Xbox Series X|S. Börja med att starta upp din konsol och gå till inställningarna genom att trycka på kugghjulsikonen i det övre högra hörnet.

  Kan jag spela Black Ops 3 Cross Platform?

Från de allmänna inställningarna, gå till TV- och visningsalternativen.

Välj Videolägen från fliken Avancerat till höger.

Välj rutan Variabel uppdateringsfrekvens.

Därifrån har du tre alternativ att välja mellan för att anpassa när du vill att VRR ska aktiveras. Du kan välja mellan Av, Alltid på eller Endast spel.

Om rutan är nedtonad är din skärm inte kompatibel med den här funktionen. För att effektivt kunna erbjuda en variabel bildhastighet måste din skärm stödja Free Sync eller HDMI-VRR.

Vilka är nackdelarna med att aktivera VRR på My Xbox Series X|S?

Att aktivera VRR är ett utmärkt sätt att säkerställa att din grafik och bildkvalitet förblir stabil. Det sänker dock din bildhastighet.

FPS, eller bildrutor per sekund, spelar dock en viktig roll för ditt spels övergripande prestanda.

Om du har hört talas om termen FPS i videospel, men du är osäker på vad det betyder, är du inte den enda. I grund och botten är din spelbild sammansatt av otaliga individuella ramar som är sammansatta för att skapa den jämna bilden som du ser på skärmen. Bildrutor per sekund står för antalet enskilda bilder som visas varje sekund. Ju högre den siffran är, desto smidigare blir din spelupplevelse.

  Är din smarta termostat en cybersäkerhetsrisk?

Eftersom VRR automatiskt sänker bildrutor per sekund du ser för att rädda din skärm från att delas, kan ditt spelande bli mindre smidigt – och du kan uppleva inmatningsfördröjning på grund av det.

VRR sänker dock bara din bildhastighet när det behövs, så du bör inte uppleva betydande mängder ingångsfördröjning när du använder den. Om du känner att ditt spelande lider, och du ser mycket ingångsfördröjning, kan du enkelt stänga av VRR i inställningarna.

Besegra stamning och skärmdelning genom att aktivera VRR på din Xbox Series X|S

Att aktivera variabel uppdateringsfrekvens på din Xbox Series X|S är en snabb och enkel lösning för att lösa eventuella problem med skärmdelning eller stamning som du kan uppleva. Det är sant att VRR aktiverat kan öka inmatningsfördröjningen, men i de flesta fall bör du inte märka en betydande nedgång i kvaliteten på din spelupplevelse.

Om din skärm kan stödja VRR är det väl värt att testa för att se de potentiella för- och nackdelarna själv.