De 12 bästa stående skrivborden du kan få i Storbritannien

Stående skrivbord är den bästa möbelinnovationen i nutiden. Från studenter till professionella, vi var alla tvungna att göra det mesta av arbetet sittande.

Att ständigt sitta i samma hållning ledde för många till allvarliga rygg- och ryggproblem. Dessa problem minskade effektiviteten och visade sig vara en betydande fråga i arbetslivet för de flesta individer. Det är här stående skrivbord kommer till undsättning.

I den här artikeln kommer vi att diskutera stående skrivbord och hur de har vunnit popularitet i en WFH/hybrid arbetskultur.

Vi kommer också att diskutera fördelarna med stående skrivbord och några funktioner hos stående skrivbord att se upp med när du väljer ett. Till sist kommer vi att prata om de 12 bästa stående skrivborden du kan få i Storbritannien.

Vad är stående skrivbord?

Termen ”stående skrivbord” hänvisar till ett tillräckligt högt skrivbord för att användaren ska kunna arbeta vid det stående. Det är också känt som ett stå-upp skrivbord och är i grunden en arbetsstation som gör att du kan stå upp bekvämt medan du arbetar.

Skrivbordskategorin är avsedd att förbättra din totala arbetsprestation och garantera att du kan uppnå dina dagliga arbetsmål utan den ihållande fysiska ansträngningen som vanligtvis visar sig under långa arbetstider.

Stående skrivbord finns i olika utföranden och modifieringar, och vissa tillverkare kan skapa anpassade föremål som är idealiska för unika behov. Många moderna versioner är flyttbara, vilket gör att du kan flytta skrivbordets höjd och växla mellan sittande och stående. Dessa är kända som sitt-stå-bord eller höj- och sänkbara skrivbord.

Fördelar med stående skrivbord

Anledningen till att stående skrivbord har blivit så populärt är att det erbjuder många fördelar för sina användare. Forskare rapporterade att användare av stående skrivbord visade upp till 32 % förbättring av smärta i nedre delen av ryggen efter flera veckors användning av dem.

Det ger inte bara hälsofördelar utan organiserar och gör ordning på dina skrivbord. Nedan ges några fördelar av de många fördelarna som erbjuds av stående skrivbord.

Blodsockernivåerna sänks

Höga blodsockernivåer påverkar din hälsa negativt. En ny studie med 10 personer fann att att stå i bara tre timmar efter att ha ätit lunch kan sänka blodsockret med 43%.

Minskar sannolikheten för att bli överviktig och gå upp i vikt

Enligt studier kan det att stå en hel eftermiddag resultera i en kaloriförbränning på mer än 170. Det uppgår till 1 000 extra kalorier som förbränns per vecka utan att göra hårda träningspass. Stående gör det mycket lättare att undvika att gå upp i vikt och bli fet med mindre ansträngning.

Minskar risken för hjärtsjukdom

Hjärtsjukdomsrisken ökar vid långvarigt sittande. Enligt hjärtspecialister ökar risken med att sitta för mycket med svindlande 147 %. Enligt studier minskar de som står hela dagen avsevärt risken att dö av ett hjärtproblem.

Minskar avsevärt nack- och ryggsmärtor

Kontorsanställda klagar ofta på problem med ryggraden, ryggbesvär och nacksmärtor. Genom att använda ett stående skrivbord på rätt sätt på bara fyra veckor kan du effektivt minska ditt obehag med 54 %.

Vad är några funktioner hos stående skrivbord du bör leta efter när du väljer ett?

När du köper ett stående skrivbord bör du vara uppmärksam på några saker för att säkerställa att alla dina krav uppfylls. Det bästa vore om du hade i åtanke att du omöjligt kan stå ut under hela din arbetstid.

En av de mest avgörande egenskaperna du bör söka i ett sitt-stå-skrivbord är en som övergår smidigt. Att stå upp och sitta ner kort vid regelbundna tider under dagen kommer att förbättra den allmänna hälsan och bränna fler kalorier.

De mer fashionabla och hållbara stående skrivborden har en LED-knappsats för att ange flera höjder och drivs elektroniskt.

Dessutom har de flera tidsramar för att varna dig att gå från sittande till stående och vice versa. Du måste se till att ditt skrivbord sitt-stå-minne är starkt och att skrivbordet inte sjunker gradvis under dagen.

Nästa sak du bör se till är att dina stående skrivbord ska vara robusta, robusta och stabila. Se dessutom till att ditt stående skrivbord kompletterar din miljö och är estetiskt tilltalande.

Med tanke på att du kommer att använda din arbetsstation regelbundet, kommer ett elegant och sofistikerat stående skrivbord att gynna ditt sinne och kropp. Det är därför du bör överväga de bästa stående skrivborden som Storbritannien har att erbjuda för ditt arbete.

BONTEC Stående Skrivbordskonverterare

BONTEC Standing Desk Converter erbjuder en stor toppplattformsyta på 800 x 400 mm. Det ger tillräckligt med utrymme för inställningar med dubbla bildskärmar och andra krav.

Dessutom har detta stående skrivbord en inbyggd plats för en surfplatta eller smartphone. Den har ett ergonomiskt bottendäck med mus- och tangentbordsdesign. Du kan enkelt ändra detta ståbords höjd mellan 115 mm och 505 mm.

Gasfjädern gör det snabbt och enkelt att gå från sittande till stående. Denna ställbordsomvandlare är gjord av robust stål och har en stor MDF-yta, vilket gör den otroligt stabil och långvarig även när den är helt utdragen. Den tål en maximal belastning på 15 kg (33 lb). Detta ståbord innehåller två klibbiga kabelhållare för att organisera trassliga kablar.

Devoko höjdjusterbart skrivbord

Med Devoko höjdjusterbara stående skrivbord kan du stå och sitta i en optimal ergonomisk position. Det är en enorm, tvådelad, 120 x 60 cm träskiva som fungerar som ett multifunktionellt datorbord.

Detta skrivbord rymmer en bildskärm, bärbar dator och andra föremål. Ytterligare krokar finns på bordets vänstra sida för dina tillhörigheter eller hörlurar. Bordet har även en plats för förvaring av sladdar.

Skrivbordet kan bära upp till 70 kg vikt. Den erbjuder ett intelligent höjdjusteringsområde på 73 till 122 cm. Detta skrivbord innehåller en LED-höjdindikator, fyra knappar och två minnesinställningsknappar som gör det enkelt att hålla reda på de höjder du och din familj brukar använda.

Detta skrivbord kan hjälpa dig att arbeta mer produktivt och lindra stress på din midja medan du arbetar under längre perioder.

FITUEYES Stående Skrivbordskonverterare

Den övre ytan på FITUEYES stående skrivbordskonverterare är 91,5 x 40 cm stor. Det finns tillräckligt med utrymme för en bärbar dator och andra datorskärmsinstallationer, dubbla bildskärmar, enstaka bildskärmar och andra inställningar. Du kan justera detta skrivbords höjd från 11 cm till 50,4 cm. Oavsett vilken höjd du är är detta skrivbord det bästa valet för dig.

Med hjälp av en gasfjäderkraft kan du snabbt och smidigt resa dig från sittande läge. Du kan också modifiera detta skrivbord till din idealiska komfortnivå med dess banbrytande, lättanvända höjdlåsningssystem.

Dess robusta fundament har en viktkapacitet på 15 kg. Denna arbetsstation är robust nog att stödja två skärmar, alla dina favoritprylar och all annan utrustning som behövs för dina superkrafter.

KAIMENG Stående Skrivbord

KAIMENG stående skrivbord är ett höj- och sänkbart elektriskt skrivbord. Du kan enkelt ändra skrivbordets höjd mellan 72 cm och 116 cm. Du kan ändra höjden på skrivbordet efter eget tycke. Förutom arbetsplatsapplikation är den lämplig för användning i hemmet och i skolan. Den T-formade fotdesignen på sidorna ger det mest robusta stödet.

Inga produkter hittades.

Skrivbordets struktur är gjord av robust metall och trä, vilket säkerställer att det har hög bärighet och lång livslängd. När skrivbordet höjs och sänks svarar den digitala panelen snabbt och visar höjderna. Tack vare dess fyra minneshöjdsknappar kan du snabbt ställa in den till rätt höjd samtidigt som du byter arbetsposition.

FEZIBO Stående Skrivbord

FEZIBO höjdjusterbara elektriska stående skrivbord har tre förinställda inställningar som låter dig välja valfri höjd mellan 70 cm och 117 cm. Skrivbordet har två lådor med dubbla hyllplan ovanpå. Den här funktionen organiserar ditt skrivbord effektivt och hjälper dig att hålla huvudet uppe när du placerar skärmen på det.

Detta skrivbords lyftsystem är konstruerat av slitstarkt stål. Bordets struktur är tillverkad av stål av industrikvalitet, vilket gör att det kan bära upp till 80 kg vikt. Skrivbordet har en trådhanteringsbricka och två krokar förutom att den är packad i en skarvbräda. Bordets svängbara hjul kan röra sig 360 grader, vilket gör det rörligt och skyddar ditt golv från skador.

Aktivt stående skrivbord EQ5

Active Standing Desk EQ5 sträcker sig från 110 till 170 cm och erbjuder tillräckligt för en mängd olika skrivbordsstorlekar. Den använder plattor med en bredd på 120–180 cm och har en föränderlig rambredd.

Plattans minsta djup är 60 cm. Detta skrivbord ger extra flexibilitet och benutrymme på grund av frånvaron av tvärbalkar. Den gjordes av skickliga designers av hemkontorsmöbler.

EQ5 ståbord är bevisat för sina höga kvalitetsstandarder och effektivitetsgrad eftersom det kombinerar en mängd innovativa funktioner. Genom att använda detta stående skrivbord kan du arbeta vare sig du sitter eller står utan att oroa dig för din ryggrads välmående.

Stående skrivbord för WFO och WFH E8

Den sofistikerade knappsatsen och LED-pekskärmen i Standing Desk för WFO och WFH E8 ger en förstklassig driftupplevelse. Barnlåset på detta skrivbord låter dig låsa höjdläget tills du avaktiverar det. Den har 4 minnesinställningar. Både sittande och stående ställningar är tillgängliga för att spara din idealiska arbetshöjd.

Detta skrivbord har en lyftmekanism med dubbla motorer för alla dina skrivbordsbehov, vilket möjliggör en högre viktkapacitet på 125 kg.

Detta skrivbords förbättrade konstruktion säkerställer stabilitet även när det är fullt lastat och inställt på högsta nivå. Det faktum att detta bord har mjuka kanter är dess mest attraktiva egenskap. Den skyddar mot potentiell skada och är säker för dina barn och husdjur.

Fenge elektriskt stående skrivbord

Den 110 x 60 cm Fenge elektriska stående arbetsstationen är ett stort skrivbord som räcker till två skärmar och en bärbar dator. Detta skrivbords elektriska lyftsystem har en stark motor som möjliggör tysta, 2,5 cm/sek höjdjusteringar som är smidiga i ett område på 73,5 till 123,5 cm.

Den innehåller en sofistikerad kontroller med fyra knappar för minnesförinställda höjder. Detta innebär att du kan fastställa önskade höjdinställningar för dig själv och andra familjemedlemmar.

Detta skrivbords lyftmekanism är gjord av slitstarkt stål och har en viktkapacitet på 176 lbs/80 kg. Det betyder att den enkelt kan hantera din önskade arbetshöjdsinställning. Dessa elektriska skrivbord är pålitliga eftersom de har genomgått grundliga kvalitetstester och uppfyllt alla tillämpliga internationella krav.

ERGOMAKER Stående Skrivbord

Höjdjusterbar stående skrivbordskonverter från Ergomaker höjs och fälls vertikalt från 13,5 till 52 cm. Med hjälp av en gasfjäders enkla, smidiga verkan och en höjdlåsmekanism kan du enkelt ändra din komfortnivå och behålla den. Detta skrivbords ovansida sträcker sig 80 gånger 40 cm och har gott om plats för en bärbar dator eller två skärmar.

Dess övre yta kan bära 33 lbs/15 kg vikt. Den nedre nivån på 65 x 30 cm, som har en viktkapacitet på 2 kg, kan hålla ett standardtangentbord, mus, miniräknare eller dokument.

Detta skrivbords ergonomiska design gör att du kan stå upp eller sitta ner efter behov medan du arbetar, med en neutral ryggrad och en bra hållning.

MAIDeSITE Högt stående skrivbord

Höjdintervallet för MAIDeSITe höjdjusterbara stående skrivbord är 72-120 cm. Istället för vanliga arbetsstationer med fast höjd har den en ettklicksfunktion för att växla mellan sittande och stående.

Inga produkter hittades.

För att göra den mer hållbar och solid är hela skrivbordsramen konstruerad av 100 % högkvalitativt industriellt kolstål, en andel som är 50 % mer än hos konkurrerande varor. Viktgränsen är 80 kg.

Skrivbordet har en anslagstavla där viktig information registreras. Din omgivning blir mer organiserad och välkomnande tack vare sidoförvaringsväskan, krokarna och kabelhållaren.

Skrivbordet är säkrare att använda hemma, tack vare dess fyra minnesnycklar som kan justeras till olika höjder, USB-port för laddning av digitala enheter, barnsäkerhetslås och antikollisionssystem.

Homall Höjd Stående Skrivbord

Med ett extra stort skrivbord på 140 x 70 cm täckt av miljövänliga material, erbjuder Homall höjdjusterbara stående skrivbord extra utrymme och komfort för din hektiska arbetstid.

Produktiviteten på din arbetsplats kommer att öka avsevärt tack vare att du förvarar din bärbara dator, bildskärm och alla nödvändiga papper och utrustning på en praktisk plats.

Inga produkter hittades.

Kraven från användare av olika storlekar och arbetsmiljöer tillgodoses fullt ut av höjdjusteringsområdet 72 till 116 cm. Drifthöjden visas på LED-skärmen när du klickar på justeringsknappen. Med de fyra förinställda minnesknapparna kan du snabbt ändra till den höjd du behöver samtidigt som du sparar dyrbar arbetstid.

FITUEYES L-format stående skrivbord

Motorlyftmekanismen på FITUEYES L-formade elektriska stående skrivbord möjliggör smidigare höjdjusteringar mellan 75 cm och 122,5 cm.

Den är enkel att använda eftersom allt du behöver göra är att trycka lätt på knappen, och den kommer omedelbart att justera till önskad höjd. Den rymliga 48″/120 cm långa, L-formade arbetsytan erbjuder massor av utrymme.

L-formade arbetsstationer är bättre för människors fysiska och mentala hälsa, kan öka arbetsproduktiviteten och kan göra arbetsplatsen mer livlig än vanliga skrivbord, som är trista och svåra att flytta.

Lyftsystemet kan enkelt hantera inställningen av din föredragna arbetshöjd eftersom det är tillverkat av robust stål och tål 176 lbs/80 kg vikt.

Slutsats

För dem som aldrig visste, har stående skrivbord funnits sedan åtminstone Leonardo Da Vincis tid. Stående skrivbord är unikt konstruerade med rörliga element för att underlätta korrekt hållning och ditt fysiska välbefinnande, i motsats till den fasta positionen för vanliga sittande arbetsstationer.

Din karriär och hälsa kommer att gynnas av att använda det bästa stående skrivbordet, vilket gör att du kan upprätthålla en hälsosam arbetslivsstil som innebär att gå upp oftare och sitta mindre. Så, res dig upp och använd dessa stående arbetsstationer för att förbättra din produktivitet, fysiska hälsa och mentala klarhet.

Därefter kan du också kolla in några coola spelbord.