De 11 bästa apparna varje högskolestudent behöver

Smartphones är inte bara för underhållning; de är otroligt mångsidiga och du kan använda dem för att hjälpa dig att nå dina akademiska mål. Tack vare dessa mobilappar får du allt du behöver som högskolestudent i fickan.

1. Microsoft OneNote

Microsofts anteckningsplattform, OneNote, är den ultimata digitala anteckningsboken. Du kan enkelt hantera dessa enorma anteckningar från klasser, organisera dem i underavdelningar och dela dem med dina kamrater. Dessutom kan du importera bilder och kommentera dem med den inbyggda uppsättningen verktyg. Om du har en penna kan du till och med klottra.

OneNote har också ett stort utbud av andra verktyg som är perfekta för en student behov, inklusive synkronisering över plattformar, ljudingångar om du vill importera föreläsningsinspelningar, möjligheten att lägga till webbklipp och mycket mer. OneNote, till skillnad från andra Office-produkter, är gratis och tillgängligt på nästan alla plattformar.

Ladda ner: Microsoft OneNote för Android | iOS (Gratis, prenumeration tillgänglig)

2. OneDrive

OneDrive säkerhetskopierar automatiskt dokument och multimediafiler på din dator så att du kan komma åt dem på din smartphone. Naturligtvis kan den även säkerhetskopiera filer på din smartphone som du vill komma åt på din bärbara dator.

Möjligheten att ta bilder av dina klassanteckningar och konvertera dem till PDF-filer är en av många anledningar till att använda Microsofts OneDrive. Den är kompatibel med Windows, iOS, Android, macOS och Xbox, så du är täckt oavsett din plattform.

OneDrives gratis molnlagring är bara begränsad till 5 GB, och om du vill ha mer utrymme måste du betala för ett Microsoft 365-abonnemang från 1,99 USD per månad.

Ladda ner: OneDrive för Android | iOS (Gratis, prenumeration tillgänglig)

3. TickTick

Att ha dussintals väntande att göra är en oundviklig del av din studentfas. För att säkerställa att du har ett korrekt schema på plats för att hantera dem rekommenderar vi att du provar TickTick.

TickTick är mer än en uppgiftshanteringsapp. Det är en allt-i-ett-produktivitetslösning med en mängd verktyg som gör att du kan planera allt ditt arbete utan krångel. Du kan bygga listor för specifika ändamål, lägga till anteckningar eller deluppgifter till enskilda poster och till och med samarbeta med andra.

Det jag verkligen gillar med TickTick-appen är att jag kan kategorisera min att-göra-lista baserat på brådska. Det hjälpte mig också att utveckla en vana att sätta upp en påminnelse så att jag inte glömmer. Detta kan vara mycket användbart om du kämpar med ADHD.

Förutom det kommer den med Pomo Timer för att hjälpa dig att hålla fokus på dina uppgifter. Vissa avancerade funktioner, som filter och historisk statistik, kräver att du uppgraderar till premium, men du kan fortfarande få tillgång till de grundläggande funktionerna gratis.

Ladda ner: TickTick för Android | iOS (Gratis, prenumeration tillgänglig)

4. Skog

Smartphones kan vara ett tveeggat svärd. Å ena sidan kan de hjälpa dig att nå dina mål snabbt. Men de kan också vara en betydande distraktion om du inte är försiktig. Gå in i skogen. Det är en gratis app som hjälper dig att fokusera på det som är viktigt – det här kan vara ett studiepass eller middag med din familj. Forest låter dig lägga ifrån dig telefonen genom att använda en gamifierad timer.

För varje ögonblick du tillbringar borta från din telefon kommer Forest att växa ett frö. Om du bryter mot reglerna kommer växten att dö. Om du inte gör det kommer den att blomma ut och du kommer att få några poäng.

När du har fått tillräckligt med poäng kan du investera dem i själva Forest, och teamet bakom appen kommer att plantera en planta i verkligheten. Det är en win-win situation. Forest har också en insiktsflik där du kan se all din statistik och tidsdistributionshistorik.

Ladda ner: Skog för Android | iOS (Gratis köp i appar tillgängliga)

5. Föreställning

Om du vill ha en enda app som du kan använda för att ta och organisera dina klassanteckningar samtidigt som du håller reda på dina takeaway-uppgifter, passar Notion-appen. Andra sätt att använda Notion som student är att spåra din budget, skapa en att göra-lista och samarbeta med dina klasskamrater i gruppuppgifter.

Utöver det kan du använda Notion AI för att förbättra din produktivitet genom att sammanfatta dina klassanteckningar, åtgärda stavfel och be om ytterligare förklaringar när du inte förstår sammanhanget för dina anteckningar.

Ladda ner: Begrepp för Android | iOS (Gratis, prenumeration tillgänglig)

6. Coursera

Om du letar efter ett sätt att skaffa certifikat för korta kurser som skulle komplettera din examen eller diplom, kan du prova Coursera. Det är en onlineutbildningsplattform med över 7 000 kurser som du kan lära dig online.

Men det som gör Coursera till en av de bästa apparna för högskolestudenter är att kurserna undervisas av kvalificerade och ackrediterade föreläsare. Faktum är att du till och med kan registrera dig för en kandidat- eller magisterexamen vid några av de bästa universiteten runt om i världen genom Coursera.

Men Coursera kanske inte är praktiskt om du går en kurs som kräver praktisk teknisk expertis. Det erbjuder inte heller alla enheter som är relevanta för din läroplan.

Återigen, Coursera är mer lämplig om du vill ta en kort certifikatkurs som skulle bredda dina kunskaper inom ett specifikt område som du inte har lärt dig på college. Om du till exempel studerar datavetenskap kan du använda Coursera för att utöka dina kunskaper om artificiell intelligens.

Ladda ner: Coursera för Android | iOS (Gratis, prenumeration tillgänglig)

7. Brainly

För ett tag sedan var Brainly den bästa appen om du ville ställa frågor till främlingar för att hjälpa dig göra dina läxor och projekt. Men med framväxten av AI, integrerade Brainly AI-drivna funktioner för att hjälpa dig att slutföra dina läxor mycket snabbare.

Men som någon som använder AI för forskning, tror jag inte att den har avancerat till en nivå där jag helt kan lita på att den ska göra mina läxor ännu. För att vara mer specifik är ett av de största problemen med AI att den hallucinerar, och oftare än inte missar den viktiga detaljer som skulle hjälpa mig att få en högre poäng.

Men vet du vad som är bättre? En AI och en mänsklig expert inom ditt område som hjälper till att forska och svara på frågor. Det är precis vad Brainly levererar. Dessutom kan du få tillgång till tusentals böcker om Brainly för att hjälpa dig referera till dina forskningsprojekt, vilket gör det till en av de bästa apparna för studenter.

Ladda ner: Brainly för Android | iOS (Gratis, prenumeration tillgänglig)

8. Adobe Scan

Adobe Scan är en enkel dokumentskanner som låter dig fånga ett brett utbud av dokument, som visitkort och klotter på whiteboard. Utöver det är den utrustad med en rad smarta verktyg för att göra processen mindre krånglig.

Adobe Scan kan automatiskt känna igen de flesta dokument du försöker klicka på. Det betyder att allt du behöver göra är att rikta din telefon i rätt riktning, och Scan kommer att ta tag i dokumentet utan att du trycker eller justerar något. När du har tagit bilden kan du redigera resultatet med flera beskärningsverktyg samt filter för att förbättra dess klarhet.

Dessutom låter Adobe Scan dig sammanfoga flera filer och skapa nya PDF-filer från dem. Innan du avslutar, har du möjlighet att signera dokumenten också. Du kan helt enkelt fortsätta att ta bilder och lägga till dem i det tillfälliga projektet.

Den har till och med möjlighet att analysera visitkort, som du sedan enkelt kan spara i telefonens kontakter. Optical Character Recognition (OCR) är tillgänglig om du vill extrahera texten istället för bilden.

Ladda ner: Adobe Scan for Android | iOS (Gratis, premiumprenumeration tillgängligt)

9. Alarm

Naturligtvis, för att använda resten av apparna på den här listan, måste du först vakna på morgonen. Som du redan vet är det inte alltid den lättaste aktiviteten på din dag. Så prova Alarmy för att vara säker på att du går upp i tid.

Alarmy ger dig en utmaning innan du kan stoppa ett larm. Det kan be dig att skaka telefonen tio gånger, ta en bild eller lösa ett matematiskt problem. Och det är därför det är en av de bästa apparna för studenter.

Valet är ditt, även om Alarmy har en installationsprocess som föreslår utmaningar baserat på vilken typ av sovande du är. Förutom det kan du använda Alarmy för att registrera dig själv när du sover och upptäcka om du snarkar eller vaknar för ofta. Självklart har du även möjlighet att komma åt din sovrapport.

Ladda ner: Alarm för Android | iOS (Gratis, prenumeration tillgänglig)

10. Money Manager

Pengar är den mest kritiska resursen studenter brukar kämpa med. Med exakt budgetering kan du dock enkelt skära ner och hålla reda på var du spenderar. Appen vi rekommenderar för detta är Money Manager av Realbyte.

Den kommer med massor av funktioner och låter dig lägga till utgifter hur du vill. Du kan kategorisera dina data beroende på källan och konfigurera flera konton också. Det finns en omfattande instrumentpanel där du kan se ditt saldo och få tillgång till specifika detaljer genom filter.

Appen har också alternativ för att bifoga kvitton och större utgifter som fastigheter. Om du vill visualisera allt på den stora skärmen kan du också ladda upp Money Manager i en webbläsare genom att gå till Mer (…) > PC Manager i appen.

Ladda ner: Money Manager för Android | iOS (Gratis, prenumeration tillgänglig)

11. HelloFresh

Om du är för upptagen under provperioden för att laga en ordentlig måltid men inte vill äta ute för ofta, kan du använda en måltidspaket-app som HelloFresh. Det sparar tid för eleverna genom att skicka förpackade måltidsingredienser till din dörr, så att du inte behöver gå till butiken.

Dessutom innehåller måltidspaketet recept, och du kan beställa tillräckligt med portioner för en vecka. Naturligtvis kan du också beställa färdigmat som du kan laga med mikrovågsugn om du är för upptagen med dina studier för att laga mat. Ett annat alternativ skulle vara att beställa snabba, enkla recept från HelloFresh som du kan laga med en snabbgryta eller en fritös.

Ladda ner: HelloFresh för Android jag iOS (Prenumeration krävs)

Överlev studentlivet med bättre planering

Det är normalt att känna sig överväldigad som student som försöker hänga med i lektioner, uppgifter, studiegruppsdiskussioner, fritidsaktiviteter och förbereda sig för tentor. Men att hantera din tid, anteckningar och uppgifter kan vara mycket enklare om du använder några av apparna vi nämnde här.