Xbox Wireless Controller ansluter inte till din dator? Prova dessa korrigeringar

Xbox Wireless Controllers är ett typiskt speltillbehör som fungerar lika bra på Xbox som på PC. Men det betyder inte att du inte kommer att uppleva problem med din kontroller. Om du har problem med att ansluta din Xbox Wireless Controller till en PC, här är några snabba tips som kan hjälpa.

1. Uppdatera din Xbox Wireless Controller på PC

Även om du ofta uppdaterar din Xbox Wireless Controller på din Xbox One eller Xbox Series X|S, kan du också uppdatera din controller via din PC. I fall där din handkontroll inte ansluter till din dator, kan du lösa problemet genom att installera en PC Xbox Wireless Controller-uppdatering.

För att uppdatera din Xbox Wireless Controller på din Windows-dator måste du installera Xbox Accessories-appen från Microsoft Store. När Xbox Accessories-appen har installerats på din PC, uppdatera din handkontroll genom att följa dessa steg:

 • Se till att din Xbox Wireless Controller är ansluten till din PC via en USB-kabel.
 • Öppna appen Xbox Accessories på din PC.
 • Välj Fler alternativ.

 • Om en uppdatering är tillgänglig, välj Uppdatera nu.

Men även om en uppdatering inte är tillgänglig tvingas appen att kontrollera din kontrollers firmware och installera alla oväsentliga ändringar om du väljer Ingen uppdatering tillgänglig. Om du gör det kan din Xbox Wireless Controller ansluta till din PC eller stryka bort eventuell felaktig firmware som orsakar problemet.

2. Koppla ihop din Xbox Controller till din PC igen

Medan du kör en PC-kontrolleruppdatering kan åtgärda att din Xbox Wireless Controller inte ansluter till din PC, metoden fungerar inte om Xbox Accessories-appen inte kan plocka upp din handkontroll, inte ens via en USB. Dessutom är det inte garanterat att en kontrolluppdatering på en PC kommer att lösa ditt problem.

Men om du har anslutit din Xbox Wireless Controller till din PC tidigare, kan du eventuellt åtgärda anslutningsproblem genom att para ihop din controller igen. Men om du inte har anslutit dina enheter tidigare finns det många metoder för att ansluta valfri Xbox-kontroller till din PC.

Så för att ta bort parkopplingen och återkoppla din Xbox Wireless Controller och åtgärda anslutningsproblem, följ dessa steg:

 • Öppna Inställningar på din Windows-dator.
 • På hemskärmen väljer du Enheter.
 • Under Bluetooth och andra enheter väljer du Xbox Wireless Controller.
 • Välj Ta bort enhet.

Härifrån måste du återkoppla din Xbox Wireless Controller till din PC. Följ dessa steg för att göra detta:

 • Håll ned parningsknappen på din Xbox Wireless Controller i tre sekunder.
 • Under Bluetooth och andra enheter på din PC väljer du Lägg till Bluetooth eller annan enhet.
 • Välj Bluetooth och välj Xbox Wireless Controller så snart den blir tillgänglig.

Om det görs på rätt sätt kommer din dator sedan att återkopplas med din Xbox Wireless Controller via Bluetooth och bör förbli ansluten under överskådlig framtid.

3. Kör Windows Bluetooth-felsökare

Om du har försökt uppdatera och koppla ihop din kontroller till din dator och den fortfarande inte kan ansluta, kan du prova att felsöka Bluetooth-funktionerna på din Windows-dator. På så sätt, om Bluetooth-fel orsakar dina anslutningsproblem, bör du kunna åtgärda problemet.

Lyckligtvis kommer Windows-datorer med ett specifikt Bluetooth-felsökningsalternativ som kan upptäcka eventuella problem för dig. För att köra Windows Bluetooth-felsökare och åtgärda Bluetooth-problem med din Xbox Wireless Controller, följ dessa steg:

 • Tryck på Windows Start-knappen för att öppna sökfältet och skriv Bluetooth.
 • Från resultaten väljer du Hitta och åtgärda problem med Bluetooth-enheter.
 • Ett popup-fönster för felsökaren visas då på din skärm. Välj Nästa för att fortsätta.

 • Bluetooth-felsökaren kommer sedan att upptäcka och åtgärda alla Bluetooth-relaterade problem den kan.

När det är klart kommer Bluetooth-felsökaren att informera dig om eventuella problem som har upptäckts och ändrats. Om några problem har hittats och åtgärdats bör du försöka återansluta din Xbox Wireless Controller via Bluetooth för att se om dina anslutningsproblem också är åtgärdade.

4. Starta om din Xbox Wireless Controller och PC

Även om ingen av ovanstående metoder har hjälpt din Xbox Wireless Controller att ansluta till din PC, kan du fortfarande försöka starta om din PC och controller. Detta kan låta som en enkel åtgärd, men att återställa dina enheter kan ofta vara precis vad som behövs för att åtgärda tekniska problem.

Men även om det kan vara en enkel process att återställa din dator, är det mindre vanligt att återställa din Xbox Wireless Controller. Så för att återställa din Windows PC och Xbox Wireless Controller, följ dessa steg:

 • För att starta om din Windows-dator, tryck på Start-knappen för att komma åt alternativen under Ström och välj Starta om.
 • För att starta om din Xbox Wireless Controller, håll ner Xbox-knappen i cirka 6 sekunder. När din handkontroll stängs av, vänta ett ögonblick och tryck på Xbox-knappen igen för att starta om din handkontroll.

Med din PC och Xbox Wireless Controller igång efter en omstart bör du försöka ansluta din controller till din PC igen.

Om din Xbox Wireless Controller fortfarande inte kan ansluta till din PC, kan ett fel med din hårdvara vara orsaken. I det här fallet bör du se om andra enheter kan ansluta till din dator. Om de kan, kommer sannolikt din controller att skylla. Lyckligtvis kan du fortfarande ersätta en trasig Xbox Wireless Controller den officiella Microsoft-webbplatsen.

Garantera PC- och konsolspel med en trådlös Xbox-kontroll

Även med enstaka anslutningsproblem kan trådlösa Xbox-kontroller förena känslan du får från spel på datorer och konsoler. Och om du råkar uppleva problem med anslutningen finns det gott om snabba lösningar som kan hjälpa dig att rätta till problemen.