De 10 bästa gratis VPN-tilläggen för Google Chrome

snabblänkar

Funderar du på att använda ett gratis VPN för Chrome? Det finns många Chrome VPN-tillägg att välja mellan, så du måste vara säker på att du har valt den bästa VPN för dina behov – och vi har avslöjat några av de bästa alternativen.

De bästa gratis VPN-tilläggen för Chrome

Det finns massor av Chrome VPN-tillägg som alla erbjuder världen och använder samma marknadsföringsspråk. Det gör det inte lätt att ta reda på vilken VPN som faktiskt skyddar din integritet framför de som är säkerhetsrök och speglar.

Här är vårt val av de tio bästa gratis VPN Chrome-tilläggen.

1. Bläddra i VPN

 • Antal gratisservrar: 4
 • Serverplatser: Storbritannien, USA, Singapore, Nederländerna
 • Datatak: Ingen gräns

Det stora försäljningsargumentet för Browsec VPN är dess anslutningshastighet. Den erbjuder upp till 100 Mbps, vilket är långt över många andra Chrome Store VPN:er.

På nackdelen är Browsec baserat i Ryssland. Det är ett land som inte är känt för sin toleranta inställning till VPN, och företaget kommer att ge upp dina uppgifter om regeringen begär det. Tjänsten erbjuder också bara fyra platser: Nederländerna, Singapore, USA och Storbritannien.

Förutom tillägget Browsec for Chrome kan du även använda VPN på Android och iOS.

Ladda ner: Bläddra efter Chrome (Fri)

2. CyberGhost

 • Antal gratisservrar: 4
 • Serverplatser: Rumänien, Tyskland, Nederländerna, USA
 • Datatak: Ingen gräns

CyberGhosts gratis Chrome VPN är otroligt lätt att använda. När du har laddat ner tillägget klickar du helt enkelt på det i Chrome-tilläggsfältet, väljer en av de fyra platserna som erbjuds, trycker på anslut-knappen och allt är klart!

Denna tillägg har obegränsad surfning utan irriterande månads- eller veckodatatak. Det kostnadsfria CyberGhost-tillägget har dock ett mycket begränsat urval av servrar och erbjuder inga ytterligare funktioner, men det är ett utmärkt val för dem som vill ha snabbt, grundläggande skydd när de använder Chrome.

CyberGhost kräver inte att du skapar ett konto för att använda dess Chrome-tillägg, vilket gör saker ännu snabbare och bekvämare för dig.

3. ZenMate för Chrome

 • Antal gratisservrar: 4
 • Serverplatser: Tyskland, Singapore, Rumänien, USA
 • Datatak: Ingen gräns

ZenMate Free kommer att kryptera all din webbläsares trafik med AES-128 och låter dig förfalska en virtuell plats. Gratis användare får också tillgång till VPN-funktionen ”Smart Price”. Det ger shoppingrekommendationer baserade på de lägsta priserna för varor du vill ha.

ZenMate har också fullfjädrade appar för Windows, macOS, Android och iOS.

Ladda ner: ZenMate för Chrome (Fri)

4. Betternet Chrome

 • Antal gratisservrar: 1
 • Serverplatser: USA
 • Datatak: Ingen gräns

Betternet Chrome för inte loggar, och till skillnad från många gratis Chrome VPN: er stöds det inte annonser. Men oroa dig inte; du är inte produkten. Betternet tjänar sina pengar på att visa videor.

Vi tror att Betternet Chrome är ett bra alternativ för personer med liten erfarenhet av att använda VPN. Chrome-tilläggets gränssnitt är en enkel på/av-växling, även om du kan tycka att den enda serverplatsen är mycket begränsad.

Ladda ner: Betternet Chrome (Fri)

5. VeePN

 • Antal servrar: 6
 • Serverplatser: Storbritannien, USA, Nederländerna, Singapore, Frankrike, Ryssland
 • Datatak: Ingen gräns

VeePNs kostnadsfria Chrome-tillägg är ett väl avrundat alternativ som erbjuder sex olika serverplatser och inget datatak, vilket innebär att du kan surfa så mycket du vill samtidigt som du är skyddad. VeePN använder AES-256-kryptering för att skydda din webbläsartrafik och ståtar med imponerande hastigheter.

Ladda ner: VeePN (Fri)

6. Hotspot Shield Chrome

 • Antal gratisservrar: 1
 • Serverplatser: USA
 • Datatak: 250 MB per dag

Hotspot Shield Chrome är en annan av de bästa gratis VPN:erna för Chrome som erbjuder AES-256-kryptering för din webbläsartrafik. Precis som DotVPN erbjuder VPN-tillägget obegränsad bandbredd.

Hotspot Shield Chrome lanserar också regelbundet nya funktioner, inklusive annonsblockering, spårningsblockering, cookieblockering och skydd mot skadlig programvara.

Ladda ner: Hotspot Shield Chrome (Fri)

7. TunnelBear VPN

 • Antal gratisservrar: 44
 • Serverplatser: USA, Storbritannien, Australien, Kanada, Nya Zeeland, Tyskland, Frankrike, Italien, Nederländerna, Grekland, Österrike, Schweiz, Ungern, Norge, Tjeckien, Irland, Finland, Spanien, Danmark, Moldavien, Polen, Lettland, Litauen , Cypern, Bulgarien, Belgien, Sverige, Serbien, Rumänien, Portugal, Argentina, Mexiko, Peru, Colombia, Brasilien, Sydafrika, Nigeria, Kenya, Filippinerna, Korea, Japan, Malaysia, Taiwan, Indonesien.
 • Datatak: 2GB per månad

TunnelBear erbjuder redan en fantastisk gratis VPN-app, och dess gratis Google Chrome VPN-tillägg är lika bra. TunnelBear Chrome-tillägget ger användare en AES-256-krypterad proxy och erbjuder 44 olika serverplatser, även om dessa bara är länder, inte städer.

Tänk dock på att TunnelBears gratis VPN för Chrome endast kommer att kryptera din webbtrafik. Den krypterar inte annan trafik på din maskin. För det måste du uppgradera till den betalda versionen av VPN. Observera att du också måste skapa ett konto för att använda TunnelBear Chrome-tillägget.

Ladda ner: TunnelBear VPN (Fri)

8. Hoxx VPN

 • Antal gratisservrar: 5
 • Serverplatser: USA, Storbritannien, Nederländerna, Japan, Frankrike
 • Datatak: Ingen datagräns, men ett 30-minuterstak per serverplatsanslutning för gratisanvändare.

Hoxx VPN är ett annat bra gratis VPN Chrome-tillägg som erbjuder sina användare fem olika serverplatser från hela världen. Förbehållet är att varje serverplats har ett anslutningstak på 30 minuter för varje användare istället för ett datatak.

Ladda ner: Hoxx VPN (Fri)

9. Installera VPN

 • Antal gratisservrar: 5
 • Serverplatser: Storbritannien, USA, Sverige, Kanada, Schweiz
 • Datatak: inget tak, men en tidsgräns på 30 minuter ansluten till varje server för gratisanvändare.

Nästa VPN på Google Chrome värt att överväga är SetupVPN. Den kostnadsfria versionen av SetupVPN Chrome-tillägget erbjuder fem serverplatser men tillåter bara 30 minuter per serverplats för gratisanvändare.

SetupVPN för Chrome kommer att kryptera all din webbläsares trafik med RSA 4096-bitars säkerhet av militär kvalitet.

Ladda ner: Installera VPN (Fri)

10. Windscribe

 • Antal gratisservrar: 30
 • Serverplatser: US East (New York, Chicago, Miami, Washington DC), Central US (Atlanta, Dallas), US West (LA, Seattle), Kanada (Montreal, Toronto, Vancouver), Storbritannien (London), Tyskland (Frankfurt) Slottet, Frankfurt Wurstchen), Frankrike (Paris Seine, Paris Jardin), Norge (Oslo), Rumänien (Bukarest), Nederländerna (Amsterdam Tulip, Amsterdam Canal, Amsterdam Red Light), Schweiz (Zurich Alphorn, Zurich Lindenhof), Turkiet (Istanbul) ), Hong Kong.
 • Datatak: 2 GB utan e-postverifiering, 10 GB med e-postverifiering.

Windscribe har byggt upp sitt rykte som en snabb, säker och pålitlig betald VPN-leverantör, men företaget erbjuder också en av de bästa VPN-tilläggen för Chrome.

Det kommer att blockera annonser och spårare och låter dig komma åt blockerat innehåll. Den erbjuder också ytterligare sekretessfunktioner som WebRTC-blockering, API-spoofing, tidszonspoofing och meddelandeblockering.

Gratis VPN-servrar finns tillgängliga i mer än 30 länder. Du kan se de specifika städerna som anges ovan. Alla serverplatser med en stjärnsymbol bredvid är endast reserverade för premiumanvändare.

Ladda ner: Windscribe (Fri)

Bästa VPN för Chrome: Gratis vs Premium

Med alla VPN:er får du vad du betalar för. Så hur skiljer sig gratis och betalda VPN i allmänhet?

De flesta gratis VPN är inte jämförbara med en premium VPN-tjänst när det gäller kvalitet, hastighet eller säkerhet. Till exempel erbjuder många gratis VPN-tjänster endast PPTP-protokollet. PPTP är inte lika robust som andra VPN-protokoll som L2TP/IPSEC, OpenVPN, SSTP eller SSH – av vilka de flesta erbjuds av de ledande betaltjänsterna.

Du måste också tänka på surfhastigheten. VPN-servrar är dyra att köra och hantera. Om du använder en gratistjänst är den sannolikt överbelastad med andra användare. Premiumleverantörer återinvesterar i servrar och bandbredd för att förbättra tjänster, anslutningshastighet och mer.

Det finns också andra saker att tänka på. Kan du förvänta dig pålitlig support från en gratisleverantör? Är drifttiden nära 100 procent? Och viktigast av allt, varför är tjänsten gratis? Kom ihåg det gamla ordspråket: om du inte betalar är du produkten.

Kom ihåg att följande VPN:er är för Chrome. Om du vill ha ett fullständigt VPN-abonnemang för vilken enhet som helst, kolla vår guide till de bästa VPN-tjänsterna.