Dark Web Investigation är enkelt med dessa 7 verktyg

The Dark Web är en obeskrivlig del av webben som alla kan komma åt, inte bara du utan även kriminella, pedofiler och terrorister.

Många av er kanske har hört talas om Dark Web-brott och identitetsstölder som företag och konsumenter utsätts för.

Men vad exakt är Dark Web, och hur kan det påverka dig?

Den består faktiskt av en uppsättning webbplatser som är dolda för allmänheten. Och om din data äventyras kan den vara där, stulen av en cyberkriminell som kanske missbrukar den för sin personliga vinning.

I den här artikeln kommer jag att diskutera Dark Web, vad Dark Web-undersökning är, varför den är avgörande och några av de bästa Dark Web-undersökningsverktygen.

Vad är den mörka webben?

I slutet av 1990-talet utvecklade två organisationer dedikerade till forskning inom det amerikanska försvarsdepartementet ett krypterat och anonymiserat nätverk som skyddar känslig information och kommunikation från amerikanska spioner.

Men det här nätverket kunde inte nås av vanliga internetsurfare. Detta hemliga nätverk kallas numera Dark Web.

The Dark Web, även kallat Darknet, är en del av Deep Web som inkluderar alla webbsidor som du inte kommer att kunna hitta på Google och i andra sökmotorresultat. Du kan bara komma åt Dark Web när du kommer åt din e-post, loggar in på Netflix, loggar in på ditt e-bankkonto och mer.

När du först hör termen ”Dark Web”, är det första du kanske tänker att det är något olagligt. Men många människor är medvetna om att det är en nödvändig källa till hotintelligens för olika företag.

Men att behålla och attrahera Dark Web kan vara kostsamt och svårt på grund av dess ökade integritet när det gäller åtkomst till innehåll.

Till detta kan du använda ett bra Dark Web-övervakningsverktyg för att enkelt undersöka Dark Web och säkerställa att din data inte stjäls och laddas upp där. Detta kommer att undvika manuellt arbete och spara tid, ansträngning och resurser, för att inte tala om de risker som kan komma.

Vad är Dark Web Investigation?

När du undersöker eller övervakar Deep Web och/eller Dark web, ser du efter data relaterad till din organisation. Detta kan göras via Dark Web-övervakning. Olika övervaknings- och utredningsverktyg hjälper dig att avslöja stulen eller läckt information, såsom inloggningsuppgifter, lösenord, immateriella rättigheter och hemligstämplade dokument som delas av brottslingar och angripare.

Dataintrång är det vanligaste problemet nuförtiden. Miljontals information säljs eller delas på Dark Web av cyberbrottslingar. Eftersom det är ett nytt koncept är många organisationer fortfarande omedvetna om det. På grund av detta har brottslingar lätt för att stjäla information och fortsätta att missbruka den medan organisationen inte har någon aning om vad som händer.

Att manuellt söka information på darknet är ett komplext jobb. Du kan vidta många åtgärder för att skydda din information, se till att lösenord är skyddade och mer. Men om du undersöker Dark Web igen, kommer du att upptäcka att en del av informationen fortfarande finns där ute.

För att övervinna sådana problem behöver du ett undersökningsverktyg som upptäcker din information genom att genomsöka, söka och extrahera data från miljontals källor på Dark Web.

Låt oss se några av de bästa Dark Web-undersökningsverktygen och hur de kan hjälpa dig att hitta och skydda din data.

Sociala länkar

Utför datadrivna undersökningar med sociala länkar och håll dig på den säkrare sidan. Den samlar in enorma datavolymer från öppna internetkällor som sociala medier, den mörka webben, budbärare och blockkedjor för att analysera och få en komplett bild som behövs för att utföra och effektivisera dina undersökningar.

Social Links hjälper cybersäkerhetsproffs, företag, regeringar och privata utredare och brottsbekämpande myndigheter från 80+ länder.

Funktioner:

 • Få uppdaterade, korrekta insikter och liveinformation från 500+ datakällor, som WhatsApp, Facebook, Instagram, Telegram och mer.
 • Gå anonymt åt Dark Web-marknadsplatser som Hydra, 8chan, Dread, Raddle, etc.
 • Sök igenom 2000 offentliga källor med 1 miljard identitetsdatauppsättningar.
 • Dra nytta av AI-teknik som ansiktsigenkänning, DNA-profilering, objektdetektering och Deepfake-detektion.
 • Använd över 1000 inbyggda sökmetoder.
 • Visa transaktioner, destinationer, adresser, tokens och avsändare från stora kryptovalutablockkedjor.
 • Få data från flera källor på en enda plats.
 • Använd ledande för dataanalys som Spiderfoot HX, i2, Maltego, etc.
 • Exportera data enkelt för att möjliggöra detaljerade rapporter, korskontroll och återintegrering.

Social Links erbjuder intelligensverktyg med öppen källkod (OSINT) och undersökningslösningar för sociala medier för organisationer och individer. Deras säkerhetsprodukter inkluderar:

 • SL Professional: Denna allt-i-ett OSINT-lösning låter dig göra djupare undersökningar över Dark Web, sociala medier, etc. Den är tillgänglig för Maltego och i2-plattformar. Det påskyndar undersökningar genom att utföra helcykeldataanalys, från dataextraktion till visualisering.
 • SL Private Platform: Detta är en lokal företagsplattform med många anpassningsalternativ, sökmetoder och privat datalagring. Det låter dig utföra en djupgående undersökning av Dark Web samtidigt som du håller data säker och privat.
 • SL API: Den har en rad dataanalys- och extraktionsmetoder och är kopplad direkt till användarnas interna plattform via API:et.

Skurio

Skurio är en heltäckande mjukvarulösning för Dark Web-övervakning som låter dig övervaka aktiviteter på ett säkert sätt och inspektera om din data äventyras eller inte. Oavsett var din data lagras kan du skydda den med det här verktyget.

Funktioner:

 • Automatiserad Dark Web-övervakning: Skurios automatiserade Dark Web-övervakningsverktyg erbjuder förbättrat skydd mot digitala risker. Den utför sökning dygnet runt för Dark Web, Deep Web och Surface Web för dina data. Dess omfattande källflöden har IRC-chattrum, datadumpar, sociala källor, bin-sajter och mörka webbplatser för effektiv upptäckt av känslig information.
 • Varningsövervakning: Du kan enkelt konfigurera en varningsövervakning för dina e-postmeddelanden, domäner, produkter, tjänster, varumärken och andra datatyper du vill söka efter. Du kan göra detta med hjälp av mönstermatchning och sökordssökningar. Dessutom erbjuder Skurio specialistövervakning för intrång i användardata och domänregistreringar för att skydda användare från bedrägerier och bedrägerier.
 • Samarbetsverktyg: Hantera utredningar, lägg till kommentarer, skapa rapporter och dela resultat med Skurios samarbetsverktyg. Dessutom kan du integrera flöden till SOC-system med hjälp av deras API-integreringsverktyg.
 • Aviseringar: Få omedelbara aviseringar via sms, e-post eller Slack. I det ögonblick som Skurio upptäcker din data på Dark Web eller någon annan plats på internet kommer den att informera dig omedelbart.

Dessutom fortsätter Skurio att lägga till nya källor ständigt till övervakningsplattformen och inkluderar webbplatser av intresse för din bransch och verksamhet. Så istället för att slösa tid på forskning, filtrera falska positiva resultat och sammanställa information, kan du använda Skurio för att fokusera på att skaffa intelligens från korrekta, relevanta resultat.

Snabb7

Håll din organisation säker från externa hot med Rapid7. Det gör att du kan få djupare insyn i alla dina externa onlinehot och hjälpa dina kunder och anställda att hålla sig säkra med proaktiv Dark Web-övervakning.

Rapid7 hjälper dig att mildra onlinehot med funktioner som kontextualiserade varningar som ger ett snabbt svar. Det kommer också att låta dig enkelt prioritera dina begränsningsinsatser för att minska utredningstiden och påskynda larmtriage.

Funktioner:

 • Det kan snabbt omvandla briljans till handling med automatiska varningssvar och snabbare upptäckter i hela miljön. Det händer på grund av integrationen av plug-and-play med dina befintliga tekniker, inklusive EDR, SOAR, SIEM, brandvägg och mer.
 • Du kan hantera dina SecOps-arbetsflöden och förenkla dem genom avancerade kartläggnings- och utredningsfunktioner som ger kontextualiserade varningar tillsammans med ett lågt signal-brusförhållande. Du kommer också att få obegränsad tillgång till expertanalys för att minska undersökningstiden och påskynda svar och larmtriage.
 • Dess intuitiva instrumentpanel och accelererade onboarding gör att du kan komma igång. Det hjälper dig att få snabb ROI tillsammans med digitalt riskskydd, som är skräddarsytt efter din organisations fotavtryck.
 • Rapid7 erbjuder flera funktioner, såsom digitalt riskskydd, Dark Web Protection, IOC-hantering, hotskydd, sömlös automation, snabb sanering och borttagning, expansivt hotbibliotek, avancerad undersökning, hotkartläggning och mer.

Eliminera värdelösa hot som kommer externt innan de skapar problem i ditt företag genom att prata med dess experter. Få den kostnadsfria demon som täcker din synlighet, risk och automatisering av svar.

Silo Web Isolation Platform

Silo Web Isolation Platform av Authentic8 flyttar webbrisker till en isolerad molnbaserad miljö som du enkelt kan kontrollera. För att möta dina krävande krav kan du konfigurera Silo enligt dina behov.

Silo-plattformen erbjuder en säker exekveringsmiljö för dina webbaserade aktiviteter. Den är byggd med målet att isolera all kritisk data och webbkod från slutpunkten. Den följer också principerna för webbläsarfunktioner som bör vara granskningsbara och konfigurerbara som ett företagsarbetsflöde.

Funktioner:

 • Silo tillhandahåller en molnbaserad lösning som kan implementeras på några sekunder. Det kräver inga investeringar i infrastruktur; snarare fokuserar den på skalning som låter IT lösa affärsproblem snabbare.
 • Silo kan integreras med webbläsare och arbetsflöden med hjälp av API:er som låter IT definiera en viss upplevelse för användarna.
 • Till skillnad från traditionella säkerhetslösningar låter Silo dig distribuera programvara över användarpopulationer med bara ett klick. Silo kan skala upp och ner beroende på dina ändringar, vilket gör att du kan tillhandahålla rätt lösningar till dina användare i tid.
 • Silo låter dig definiera åtkomst, använda policyer över platser, webbresurser och platser samt autentisering. Oavsett om du behöver en engångswebbläsare eller en låst miljö, ger Silo kontroll över IT-prejudikat över webben.
 • Silo spelar intelligent med IT-teknikstacken, från katalogtjänster till säkra webbgateways, SIEM-lösningar och plattformar för identitetshantering.
 • Silo uppfyller alla reglerade standarder, från federala myndigheter till vårdgivare och schweiziska banker. All data är skyddad och krypterad enligt högsta standard.

Oavsett om du gör undersökningar online eller får tillgång till känslig data, hjälper Silo dig i ditt uppdrag genom att skapa en anonym och säker webbläsarmiljö hela tiden.

Skopenow

Släpp lös potentialen med öppen källkodsintelligens med Skopenow och genomför OSINT-utredningar i era organisationer. Den bygger omedelbart färdiga, omfattande och digitala rapporter om människor och företag.

Skopenow analyserar och samlar in tillgänglig information från datakällorna, såsom Dark Web, kontaktdata, domstolsprotokoll, tillhörande fordon och sociala medier.

Funktioner:

 • Skapa ett digitalt fotavtryck genom att sammanställa och samla in relevant metadata och information i den automatiserade rapporten, så att du kan starta en undersökning när din rapport har laddats.
 • Skopenow är en gratis-att-prova-applikation som kommer med kärnfunktioner som beteende och objektigenkänning, värmekartläggning, automatiserade rapporter och sociala medier-analyser.
 • Du kommer att få realtidsintelligens som insamling, analys och sortering av öppen källkodsdata.
 • Du kan använda röda flaggor, inklusive nyckelord och beteenden. Håll personlig information och utredningar anonyma och säkra samtidigt som du identifierar och söker efter personer av intresse.
 • Visualisera och identifiera platsdata enkelt i din digitala närvaro för att tillhandahålla en frekvensbaserad tidslinje och värmekarta.
 • Generera rapporter som innehåller all viktig och relevant metadata för att säkerställa ett enkelt flöde från datorn till rättssalen.

Boka en demo för att börja investera och säkra din data.

Webz.io

Webz.io är ett av de mest robusta Dark Web-undersökningsverktygen, som låter dina maskiner övervaka risker med lätthet och effektivitet. Den letar efter hot genom att genomsöka, indexera och samla in data från Dark Web-nätverk. Dessutom matar den din maskin med data i önskat sammanhang.

Webz.io genomsöker forum, sajter, marknadsplatser etc. i Dark Web för att omvandla webbdata till strukturerade och standardiserade dataflöden. Det kan också extrahera lösenordsskyddat eller krypterat olagligt innehåll, nyckelord, webbplatser, enheter och mer.

Funktioner:

 • Webz.io tillhandahåller ett dataflöde med profilering av grupper, hotagenter och relevanta plattformar.
 • Den samlar in och underhåller viktig information som hjälper maskiner att identifiera och klassificera för att vidta snabba åtgärder.
 • Få insikter i realtid för att säkra dina organisationer från cyberrisker, som nätfiske, ransomware och cyberattacker.
 • Skapa ett varningssystem som kan upptäcka bedrägerier automatiskt för läckta kortnummer, övervaka blockkedjeadresser, PII, etc.
 • Eliminera riskfaktorer, inklusive olicensierad användning, läckt information, försök till förfalskning och mer, för att undvika en säkerhetskris.
 • Sök transaktioner och kryptovalutaadresser för att spåra fotspår och följa pengarna som en del av efterlevnad, anti-penningtvätt och mer.

Se Webz.io i verkligheten genom att prata med en expert och uppleva den verkliga kraften.

DarkIQ

Övervaka och förhindra säkerhetsincidenter mot dina leverantörer, personer och varumärke med varningar från Dark Web. DarkIQ hjälper dig att identifiera cyberbrottslingar innan de attackerar så att du kan förhindra säkerhetsintrång från att inträffa i första hand.

Funktioner:

 • DarkIQ är det hemliga vapnet som övervakar den mörka webben kontinuerligt efter cyberkriminella aktiviteter. Den kategoriserar, upptäcker och varnar dig för hot så att du kan vidta nödvändiga åtgärder i realtid.
 • Den tillhandahåller berikad Dark Web-data och information för att ha handlingskraftig intelligens. Detta kommer att minska onödiga varningar och falska positiva resultat så att du kan fokusera på hoten.
 • Det ger din organisation tillgång till Dark and Deep Web-marknadsplatser, löksajter, forum, sociala chattar, nätfiskewebbplatser, domäner, CVE:er, kodlager och mer.
 • DarkIQ erbjuder fullständig insyn i Dark Web-trafiken från nätverket, vilket är en nyckelindikator på oönskade aktiviteter.
 • DarkIQ prioriterar varningar baserade på mörk webbintelligens så att den kan identifiera och indikera det verkliga hotet.
 • Den hittar Dark Web-indikatorer för det tidigare intrånget som kan ha gjort dig utsatt för nästa attacker.
 • Det ger full insyn i Deep and Dark Web-exponering av cyberbrottslingar och leverantörer som riktar sig till tredje part för att förbättra säkerheten i leveranskedjan.
 • Det hjälper till att bygga hotmodeller baserade på intelligensen från Dark Web med dess möjlighet, avsikt och förmåga hos hotgrupper.
 • DarkIQ undersöker händelsekedjan för att informera svar och begränsning för att förhindra en attack i förväg.

Lyssna upp hot och förhindra attacker med DarkIQ. Se den i aktion genom att boka en demo.

Slutsats

Det är lättare för cyberbrottslingar eller hackare att stjäla din känsliga information och komma åt din information utan din vetskap. De kan också ladda upp dina personliga eller organisatoriska data på Dark Web för personliga fördelar.

Med ett pålitligt och effektivt Dark Web-undersökningsverktyg kan du skanna efter din information på Dark Web och upprätthålla onlinesäkerhet. Verktyget kan också hjälpa dig att minska framtida risker genom att ge djupare säkerhetssynlighet med snabb övervakning.

Du kan också utforska vad mörk data handlar om och de bästa verktygen för mörk webbövervakning.