Letar efter lite kul? 7 sätt ChatGPT kan underhålla dig på

Spread the love

Oavsett om du älskar att läsa roliga berättelser, lösa pussel och frågesporter, eller bara vill ha några skämt för att kittla ditt roliga ben, har ChatGPT allt.

ChatGPT kan hjälpa dig med akademiker, kontorsarbete och att lära dig nya färdigheter. Det är dock inte bara begränsat till alla tråkiga saker. Det kan faktiskt underhålla dig i timmar på många sätt.

ChatGPT kan generera originalinnehåll med hjälp av hundratals GB data som den tränade på, det är mycket bättre än att bara göra en sökning på Google.

Google kanske kan tillhandahålla en webbplats för att berätta skämt om politik, men ChatGPT kan skapa dussintals skämt på plats om något så enkelt som ett eluttag.

Om du är redo att döda lite tid med specialgenererat roligt innehåll, fortsätt att läsa eftersom jag listar några intressanta sätt ChatGPT kan underhålla dig på.

Skapa skämt och komedi

ChatGPT kan generera skämt om nästan allt du kan tänka på så länge det inte bryter mot ChatGPT-reglerna. Jag bad den bokstavligen göra skämt om saker jag kunde hitta i mitt rum, och det genererade 5-10 skämt för allt. Huruvida skämten är roliga eller inte är förstås subjektivt, men 20-30 % av skämten borde ge dig ett skratt.

Att bara be den att ”berätta ett skämt” blir repetitivt ganska snabbt, så jag rekommenderar att du ger den ett ämne att skämta om.

Du kan till exempel be den göra skämt om politik, äktenskap, män och till och med föremål som schampo eller en vattenflaska. För populära ämnen kan det stjäla redan kända skämt (ibland redigerade), men för det mesta är skämten unika.

På samma sätt kan du också be ChatGPT att agera som standupkomiker och skapa en hel rutin om vilket ämne som helst. Jag tycker personligen att sådana rutiner är mycket roligare än one-liner skämt då skämten har samma mönster.

Du kan använda nedanstående community-made prompt för att skapa en rutin korrekt.

I want you to act as a stand-up comedian. I will provide you with some topics related to current events and you will use your wit, creativity, and observational skills to create a routine based on those topics. You should also be sure to incorporate personal anecdotes or experiences into the routine in order to make it more relatable and engaging for the audience. My first request is 'I want an humorous take on politics.'

Tips för en bättre upplevelse

 • Använd ordet ”skämt” istället för ”skämt” för att alltid få 5-10 skämt om ett ämne. Du kan också ange det exakta antalet skämt du behöver.
 • Förbättra kvaliteten på skämt genom att lägga till ord som kreativa, kvicka, oväntade och andra ord som kan ändra fokus/ton i skämten.
 • Istället för bara föremål eller ämnen kan du också berätta ett fullständigt scenario för att få ännu mer intressanta skämt. Till exempel, ”berätta skämt om en man som simmar och äter en smörgås”

Skapa frågesporter och gåtor

Om definitionen av roligt innebär att utmana dina kunskaper för dig, då har ChatGPT dig täckt. Det kan generera frågesporter och gåtor baserat på ämnet du ger. För frågesporter genererar den ett 5-frågor flervalsquiz med 4 alternativ vardera. Svaren finns längst ner, så scrolla inte för snabbt för att undvika spoilers.

  Hur man begränsar data i Google Sheets med datavalidering

Du kan berätta hur många frågor du vill ha i frågesporten och dess ämne. Du kan till och med ändra frågesportstyp till trivia eller sant/falskt helt enkelt genom att be den formatera det så. Ett personlighetstest kan också intressera dig, det liknar ett frågesport men hjälper istället till att lära dig mer om dig själv.

Gåtor är också intressanta och brukar rimma riktigt bra också. Även om du kanske måste be den att gå för lite svåra, eftersom den som standard frågar riktigt enkla, oavsett vilket ämne du anger. Om du har problem med att gissa kan du alltid be om tips.

Tips för en bättre upplevelse

 • Om du gillar en specifik fråga i frågesporten och vill lära dig mer om den, fråga bara ChatGPT att ge mer information om den så kommer den att berätta allt.
 • Du kan be ChatGPT att inte berätta svaren förrän du tillfrågas.
 • För att göra saker mer intressanta, säg till ChatGPT att ”fråga mig en gåta med en berättelse”. Med detta kommer den att skapa en berättelse och för att avsluta berättelsen måste du lösa en gåta.
 • Be ChatGPT att skapa en frågesport med ett poängsystem för att se hur mycket du får i frågesporten.

Spela ordspel och pussel

ChatGPT kan spela många spel med dig genom att använda tabeller, markdown-editorn eller utbyta meddelanden. Du kan be den att spela sudoku, korsord, ordröra, labyrintpussel och alla andra pussel som beror på siffror.

Jag bad den också att prova bildpussel, och den försökte hämta bilder från Imgur; Men eftersom dess data klipptes 2021 var de hämtade bilderna inte längre tillgängliga.

Några av de ordspel du kan spela inkluderar bödel, scrabble, ordassociation, spöke och anagram. De flesta av dessa spel kommer att involvera utbyte av flera meddelanden och ChatGPT kommer att hålla reda på framstegen.

Tyvärr försöker inte ChatGPT slå dig i dessa spel, så det kommer inte att fånga dig när du gör ett misstag (som i Ghost) eller ger dig begränsade försök (som i hangman). Du måste instruera ChatGPT att hålla reda på poäng eller ge begränsade liv för att faktiskt spela dessa spel konkurrenskraftigt.

Dessutom gör det ibland också misstag när man spelar komplicerade spel som involverar utbyte av flera meddelanden. Om det händer måste du rätta till felet och sedan fortsätta.

Tips för en bättre upplevelse

 • Du kan be den att öka antalet ord, rader, kolumner eller bokstäver för att göra spelen svårare.
 • Du kan begränsa fokus för ordpussel genom att säga åt den att bara välja ord från en kategori. Till exempel, ”Spela ordförvrängning men använd bara namn på grönsaker”.
 • När du har fastnat kan du alltid be om tips och till och med ange vilken ledtråd du behöver, som ”berätta första och sista bokstaven”.

Läs dikter

Om du gillar poesi och trött på att läsa klassikern, kan ChatGPT skapa anpassade dikter baserat på ditt intresse. Berätta bara ämnet så genererar det en dikt. Ärligt talat, det finns många spakar att dra som kan påverka resultatet, så mitt bästa råd är att berätta i detalj vilken typ och stil av dikt du vill ha.

Du kan till exempel säga till den att skriva en lång och känslosam dikt om fred och hålla verserna korta samtidigt som du använder enkel engelska. ChatGPT kommer att notera alla dessa förfrågningar och skriva en dikt därefter.

Du kan också skapa en hel scen för att förstå ChatGPT poetens känslor innan du skriver dikten. Till exempel, ”Skriv en dikt om kärlek där poeten sitter nära ett fönster när det regnar och hoppas få träffa sin älskare snart”.

Och, naturligtvis, kan du skapa alla typer av populära poesistilar som haiku, sonetter, odes, villanelle, etc., och redigera dem för att lägga till din egen stil.

  Vad är SDK och skillnaden mellan SDK och API?

Tips för en bättre upplevelse

 • Du kan skriva poesi på alla språk som stöds, och ChatGPT kommer att använda poesistilen för det givna språket.
 • Du kan separat se fokus för varje strof och det totala antalet strofer. Till exempel, I en kärleksdikt prata om att mötas i den första strofen, att bli kär i den andra och att tänka på älskaren i den tredje strofen.
 • Du kan justera tonen i dikten, som att berätta för den för att göra den humoristisk, arg, kvick, ångerfull, etc.

Lär dig roliga fakta om saker

Vi älskar alla roliga fakta om saker, vilket är ett roligt faktum i sig (gör inte @ mig). För att stilla den törsten kan ChatGPT tillhandahålla roliga fakta om nästan allt. Du behöver bara säga ”berätta roliga fakta om (något)” och det kommer att lista minst 10 roliga fakta som standard.

Jag bör nämna att några av dessa ”roliga” fakta faktiskt bara är fakta, som det första skapandet av något eller namnet på personen som skapade det. Men åtminstone 50% av dessa fakta är faktiskt intressanta. Jag lyckades också få mycket bättre resultat genom att säga något i stil med ”Berätta roliga fakta om (något) och se till att de faktiskt är intressanta”.

Du kan be ChatGPT att generera hur många roliga fakta du vill. Undvik dock att skapa väldigt långa listor eftersom det bara börjar prata om tråkiga fakta eller upprepad information. Enligt min erfarenhet brukar en lista med 20 roliga fakta vara bra för det mesta.

Tips för en bättre upplevelse

 • Förutom roliga fakta om saker kan du också få roliga fakta av olika slag. Till exempel ”Berätta roliga fakta om sakers vikt” eller längden på saker.
 • Du kan be ChatGPT att ge en detaljerad förklaring eller en snabb förklaring till fakta. Det kommer att berätta samma roliga fakta men hålla dem detaljerade eller bara en enkel beskrivning.

Skapa anpassade uppsatser och inlägg

Google gör ett bra jobb med att visa inlägg om ett specifikt ämne. Men om du vill ha handplockat innehåll från alla inlägg på ett ställe, använd då ChatGPT. ChatGPT kan generera en anpassad artikel baserat på dina krav om vilket ämne du vill.

Eftersom ChatGPT lär sig av kunskap som redan finns tillgänglig ger det i princip den exakta informationen du behöver genom att kombinera information från olika källor som enskilda inlägg kan missa.

Det betyder att du kan be den att generera något som ”skriv en artikel om hur du går ner i vikt men se till att du fokuserar på kosten och rekommenderar inte keto eller träning. Tonen ska vara kvick med massor av skämt”.

Ett sådant inlägg kommer att vara perfekt för någon som inte kunde få keto-dieten att fungera och de gillar inte träning och vill gå ner i vikt med enbart kostkontroll. En humoristisk beskrivning med sådana krav skulle vara svår att hitta i ett enda inlägg på Google.

Naturligtvis kommer det genererade innehållet att sakna den senaste informationen eftersom ChatGPT-data minskade 2021, men det borde fungera bra för ämnen som inte ändras för ofta. Du kan använda den nedan nämnda prompten för att få en detaljerad förklaring av vilket ämne som helst:

I want you to act as an essay writer. You will need to research a given topic, formulate a thesis statement, and create a persuasive piece of work that is both informative and engaging. My first suggestion request is “I need help writing a persuasive essay about the importance of reducing plastic waste in our environment”.

Tips för en bättre upplevelse

 • Du kan berätta den exakta längden på uppskrivningen efter behov. Antingen säg bara korta/långa eller säg exakta ord som minst 1000 ord.
 • Formatering är viktigt utifrån ämnet. Du kan låta ChatGPT formatera det genom att be det skriva det som ett nyhetsinlägg, e-bok, uppsats, blogginlägg, etc., eller berätta det exakta formatet som ”det ska innehålla intro och avslutning tillsammans med rubriker och underrubriker ”.
  Exempel på att lägga till kommentarer på 15 programmeringsspråk

Ha ett samtal med ChatGPT

Även om vi huvudsakligen använder ChatGPT för att få information, är det i slutändan en chatbot som kan ha konversationer med naturligt språk. Om du är uttråkad och inte har någon att prata med, börja bara prata med ChatGPT så kommer det att ha en en-mot-en-konversation. Du kan prata om hur du mår, hur din dag var, vad du tänker och i stort sett allt du vill prata om.

Tyvärr kommer den alltid att försöka vara positiv och agera som en PA som inte vill bli av med jobbet. Så det kan bli lite orealistiskt när man pratar mycket. Det är dock bra på att höja moralen och hitta det positiva i svåra situationer.

Om du vill ha en avkopplande konversation och inte vill skriva allt, kan ett ChatGPT Chrome-tillägg som Talk-to-ChatGPT hjälpa. Det låter dig använda tal-till-text och vice versa för att ha en verbal konversation med ChatGPT.

Jag gillar personligen att ha debatter med det om kontroversiella ämnen när jag inte vill ta itu med en tangentbordskrigare på Reddit som går ”akchually ☝️🤓” på nästan varje konversation. ChatGPT är riktigt bra på att hänga med i sådana konversationer, eftersom det kommer ihåg alla tidigare konversationer.

Tips för en bättre upplevelse

 • Om du vill ha ett samtal om ett ämne kan du be det att agera som en professionell på området för att göra samtalet verkligt. Till exempel, ”agera som en certifierad tandläkare och nämn inte att du är en AI”.
 • Du kan säga till den att alltid ge en motpol i stället för att hålla med dig om att ha en het debatt och lära dig den andra sidan av saken.
 • Om du inte vill att ChatGPT med kraft ska hjälpa dig med allt, säg bara till att du vill ha ett vardagligt samtal och inte vill ha hjälp med någonting.

Bonus 🎁

Det kanske inte låter kul för alla, men jag älskar personligen att förstå komplexa ämnen i enkla ord för att fördriva tiden. Det tar inte mycket tid och jag kan åtminstone starta en konversation om en lång rad ämnen. Du kan bara ge ett komplext ämne (som programmering) och be ChatGPT att ”lära mig som om jag är 5”. Det kommer att berätta vad det i princip betyder i bara 2-3 stycken.

Du kan också ge den en lång komplicerad beskrivning och be den ”sammanfatta det för mig som om jag är 5”. Det kommer att skapa en snabb sammanfattning som blir mycket lättare att förstå.

Avslutar

Ovan har jag tagit upp några vanliga roliga saker som alla borde tycka är intressanta. ChatGPT kan dock erbjuda mycket mer om du bara berättar vad du gillar att göra för skojs skull. Till exempel, om att lära dig en ny färdighet eller börja en ny hobby är vad du tycker är roligt, då kan ChatGPT hjälpa dig, som att lära dig kodning, matlagning, trädgårdsskötsel, matematik, etc.

Om du tycker att ChatGPT är lite restriktivt kan du också ge några andra chatbots ett försök.