Chromebook har fastnat på Chrome-skärmen? Gör detta för att frysa upp det

snabblänkar

Viktiga takeaways

  • Koppla bort kringutrustning och stäng av din Chromebook efter att ha tryckt på Esc + Uppdatera + Power för att låsa upp den.
  • Om en omstart inte fungerar, försök en hård omstart genom att hålla ned strömknappen och Uppdatera-knappen.
  • Om allt annat misslyckas, återställ din Chromebook med hjälp av Chromebooks återställningsmeny eller sök professionell reparation.

En Chromebook som har fastnat på Chrome-skärmen kan vara svår att fixa eftersom det finns så många möjliga orsaker. Använd följande tips för att låsa upp ett brett utbud av Chromebook-modeller med kortkommandon och andra tekniker.

Varför Chromebooks fastnar på Chrome-skärmen

Chromebooks fastnar på Chrome-skärmen av olika anledningar. I det enklaste fallet kan du komma förbi ett tillfälligt fel med en hård omstart. I allvarligare fall kan du upptäcka att ChromeOS är skadat eller att en del av din maskinvara inte fungerar. Dessa felsökningssteg hjälper dig att identifiera det underliggande problemet och återuppliva din frusna Chromebook.

Så här fixar du en Chromebook som fastnat på Chrome-skärmen

Det finns några metoder du kan använda för att fixa en Chromebook som har fastnat på Chrome-skärmen, inklusive att starta om och till och med återställa enheten. Så här låser du upp en Chromebook.

Ta bort alla kringutrustningar

Bia Sousa / Pexels

Felaktiga externa enheter kan ibland göra att din Chromebook inte beter sig. Du bör koppla bort alla kringutrustningar – inklusive USB-enheter, externa bildskärmar och ljudenheter – innan du försöker med följande felsökningssteg.

Starta om din Chromebook

När du har kopplat bort alla externa enheter kan du starta felsökningsprocessen genom att starta om din Chromebook. Frusna Chromebooks vägrar ofta att stängas av, men du kan kringgå detta och stänga av din enhet genom att använda ett snabbt kortkommando.

John Karakatsanis / Flickr under CC BY-SA 2.0

Tryck samtidigt på Esc + Refresh + Power för att gå in i Chromebook Recovery Mode. Du behöver inte återställa din Chromebook och offra dina filer än. När du har öppnat den här skärmen kan du stänga av din Chromebook normalt och försöka starta igen.

Hårdstarta om din Chromebook

En hård omstart av din Chromebook kan ta bort några av filerna i mappen Nedladdningar.

Om din Chromebook har fryst efter att ha försökt starta om den kan du ibland åtgärda problemet genom att utföra en hård återställning. Håll ned strömknappen för att stänga av din Chromebook. Medan du håller ned uppdateringsknappen slår du på din Chromebook och fortsätter att hålla uppdateringsknappen intryckt tills den startar.

Vissa Chromebooks har alternativa metoder för hård omstart. Om det inte fungerade att hålla ned uppdateringsknappen, försök att använda någon av följande metoder för att hårdstarta din Chromebook.

Chromebook-modell

Uppdateringsmetod

Äldre Chromebook

Håll tillbaka + Refresh + Power samtidigt i minst tio sekunder tills Chromebook startar om.

Surfplatta Chromebook

Håll samtidigt Volym upp + Power i minst tio sekunder och släpp sedan båda knapparna.

Acer Chromebox, LG Chromebase, ASUS Chromebit, Samsung Chromebox, ASUS Chromebox

Koppla bort nätadaptern från din avstängda Chromebook, vänta några sekunder och anslut den sedan igen.

Acer AC700, Acer Cr-48

Ta bort batteriet från din avstängda Chromebook och sätt sedan i det igen.

Lenovo Thinkpad X131e

Ta bort batteriet och koppla bort nätadaptern från din avstängda Chromebook och sätt sedan tillbaka båda.

Samsung Series 5 Chromebook, Samsung Series 5 550 Chromebook

Koppla bort strömadaptern från din avstängda Chromebook och tryck sedan in ett gem i återställningshålet samtidigt som du ansluter strömadaptern igen.

Återställ din Chromebook

Tyvärr kan du inte alltid fixa det frusna Chrome-skärmfelet och bevara dina data. Om du märker att den frusna Chrome-skärmen upprepade gånger kommer tillbaka efter att den har ”åtgärdats” eller om du inte kan hitta några felsökningsmetoder som gör att du kan bli av med skärmen, kan du behöva återställa din Chromebook.

Du kan använda genvägen Esc + Uppdatera + Ström när du är på den frusna Chrome-skärmen för att försöka avsluta till Chromebooks återställningsmeny. Den här genvägen är inte alltid framgångsrik, men om du kan komma åt återställningsmenyn kan du återställa din Chromebook med en återställnings-CD eller USB-enhet.

Du kan också återställa din Chromebook till fabriksinställningarna genom att logga ut och sedan hålla ned Ctrl + Alt + Skift + R samtidigt. När åtgärdsmenyn visas väljer du Starta om. Några ögonblick senare kommer en annan meny att dyka upp. Välj Powerwash > Fortsätt och följ sedan anvisningarna för att återställa och konfigurera om din Chromebook.

Om problemet med fryst skärm på Chromebook uppstod på grund av problem med din ChromeOS-installation bör återställning av din Chromebook återställa den till så god som ny.

Sök professionella reparationer

Om alla andra försök att åtgärda din frusna Chromebook misslyckas kan den skyldige vara ett maskinvaruproblem. Detta är särskilt troligt om du hör att fläkten blir högre när Chromebook fryser. Ett fläktfel indikerar att en komponent kan vara trasig eller att själva Chromebook är för varm.

Det finns många alternativ för att reparera din Chromebook. Du kan få din Chromebook officiellt servad genom att kontakta din Chromebook-tillverkare eller företaget som du köpte en garanti från. Du kan också posta din Chromebook till en tredjepartsreparationstjänst.