Chrome Remote Desktop för Android ger fjärråtkomst till din datorChrome Remote Desktop är en riktigt användbar Chrome-app som låter dig fjärråtkomst till datorer. Den debuterade 2011 och krävde att du har en dator för att fjärråtkomst till en PC eller Mac, men Google har precis släppt Chrome Remote Desktop-appen för Android vilket innebär att du inte längre behöver en dator för att fjärråtkomst till din dator. För närvarande låter appen dig komma åt datorer som är länkade till ditt Google-konto så att du inte nödvändigtvis kan använda den för att felsöka en väns dator men vi kan hoppas att appen kommer att lägga till funktionen snart, eller så småningom. För att fjärråtkomst till din dator från din Android-enhet måste du ha Chrome Remote Desktop-appen installerad i Chrome på skrivbordet och Chrome Remote Desktop-appen installerad på din Android-enhet. Du måste också vara inloggad i Chrome på skrivbordet med samma konto som du använder på din enhet. Här är en steg-för-steg-uppdelning för att få saker att gå igång.

Både din dator och din Android-enhet måste ha tillgång till internet.

På ditt skrivbord

Installera Chrome Remote Desktop i Chrome för skrivbordet och logga in (gå till Inställningar) med samma konto som du använder på din Android-enhet och starta appen. Du får följande skärm;

Klicka på Kom igång och klicka på Aktivera fjärråtkomst. Du kommer att bli ombedd att ställa in en PIN-kod och det är allt.

På din Android-enhet

Installera Chrome Remote Desktop-appen för Android på din enhet. Om du använder mer än ett konto på din Android-enhet låter appen dig växla mellan konton från åtgärdsfältet. När du har valt rätt konto trycker du på uppdateringsknappen och väntar på att din dator ska listas. Om datorn visas med en grå ikon betyder det att datorn har anslutit till ditt konto men är offline. En onlinedator har en blå ikon. Tryck på datorn du vill komma åt och ange PIN-koden som du just ställde in i föregående steg på skrivbordet.

Och du är med;

Åtgärdsfältet låter dig ta fram ett tangentbord och komma åt ytterligare inställningar. Stäng-knappen kommer att kollapsa åtgärdsfältet och du kommer att växlas till helskärmsläge. De extra inställningarna låter dig stänga anslutningen och skicka kommandot Crtl-Alt-Del till din dator. Nedladdningslänkar för både Chrome- och Android-appen finns nedan.

Installera Chrome Remote Desktop för Chrome

Installera Chrome Remote Desktop från Google Play Butik