CamFind ger sin fantastiska bildsökning och igenkänning till Android

Att ta bilder från din smartphone låter säkert kul. Peka och skjut bara så har du ögonblicket lagrat som en digital bild. Men vad händer om du behöver hitta mer information om ett visst ämne från bilden? Tillbaka 2013 fick iOS-användare en fantastisk kameraapp släppt på iTunes App Store med namnet CamFind som identifierar motivet i fotografier och sedan söker på webben efter relevanta resultat som liknande bilder, prisjämförelser och mer information hämtad från olika källor . CamFind har äntligen tagit sig till Google Play Butik och tar med sin kraftfulla bildigenkänningsteknik till Android.

Det enkla gränssnittet för CamFind är dess minst häpnadsväckande aspekt. Du har en kameraknapp längst ner för att ta bilder, en klocka bredvid som tar dig till din historik, samt en annan knapp till höger som gör att du kan ändra språk eller komma åt röstsökningsalternativet.

Röstsökningsfunktionen fungerar i princip som Google Nu, även om den oftast inte är särskilt exakt. Eftersom CamFind är en visuell sökmotor kan du antingen ta bilden genom att använda kameraknappen eller importera en befintlig som redan finns lagrad på enhetens lagring. När du tar ett foto med det enkla kameragränssnittet, startar bildigenkänningsprocessen i några sekunder, under vilken CamFind hämtar relevant information från olika onlinekällor.

När appen har känt igen något, istället för att ta dig direkt till sidan med sökresultat, visar CamFind namnet på ämnet den kände igen högst upp på skärmen. Om du har alternativet ”röst” aktiverat läser det också upp texten för dig. Du kan skjuta textfältet längst upp till höger för att visa fler alternativ som att ändra söktext eller växla röstfunktionen.

Under testet försökte jag ta flera foton av olika föremål från olika vinklar och under olika ljusförhållanden, och resultaten var inget mindre än spektakulära. CamFind fungerade för det mesta precis som det annonserades. Att ta ett foto av en pandafigur presenterade liknande actionfigurer från olika internetkällor. Resultatsidan presenterar bilder och textresultat separat. Om de returnerade resultaten är felaktiga kan du alltid ta ett nytt foto.

CamFind är tillgängligt gratis på Google Play och fungerar på alla enheter med Android 2.2 och senare.

Installera CamFind från Play Butik