SwiftKey kommer till iOS i en Notes-app som synkroniseras med Evernote

Även om Google är öppet för att låta användare ersätta till och med vissa kärnbitar av Android – startprogrammet, låsskärmen, appväxlaren, telefonappen etc. – är Apple raka motsatsen, och tror att sin egen återgivning av dessa ”nära”-kärnkomponenter är helt enkelt det bästa för användarna, och förutsatt att de inte ens behöver leta efter alternativ. Under lång tid har detta verkligen förblivit sant. Från det år det introducerades fram till för några månader sedan var iOS-tangentbordet allmänt accepterat att vara bättre än dess Android- och Windows Phone-motsvarigheter.

På senare tid har dock saker och ting förändrats. Androids lagertangentbord har mognat avsevärt, och tredjepartsalternativ från SwiftKey, Nuance och GO har verkligen börjat ta upp sitt spel. iOS gör automatisk korrigering, ja, men det här senaste Android-tangentbordet kommer med bättre automatisk förutsägelse, stöd för olika skrivstilar och integration med Facebook, Twitter och din e-post för att snabbt titta på de ord du regelbundet skriver och deras inmatningssekvens , och mycket mer!

Nu efter att ha sett så mycket framgång på Android är SwiftKey intresserade av att ta sitt tangentbord till iOS. De kunde inte ersätta standardtangentbordet i hela operativsystemet, så de gjorde sin egen anteckningsapp kallad SwiftKey Note.

SwiftKey Note låter dig skapa anteckningar, ge dem taggar för enklare sortering och sökning, lägga dem i anteckningsböcker och synkronisera dem med Evernote – med det viktiga tillägget att kunna skriva med SwiftKeys avancerade automatiska förutsägelseteknologi.

SwiftKey Note är förbryllande grundläggande för tillfället. Du kan inte lägga till bilder till anteckningar, delningsalternativen är begränsade till meddelanden, e-post och kopiering till urklipp, och så vitt jag kan se kan du inte ens söka i dina anteckningar (även om anteckningsböcker och taggar är sökbara). SwiftKeys tangentbord i sig är i princip bara iOS 7-tangentbordet med en extra rad överst för förutsägelser. Tänk på att dessa förutsägelser är ur spel i början, men blir bättre när du använder appen mer och mer. Du kan dock ge det ett försprång genom att ge det tillgång till dina Evernote-anteckningar.

Visst, detta är bara den första versionen av appen, men det är fortfarande lite av en besvikelse. När detta skrivs är SwiftKey Note inget annat än en grundläggande, offentlig teknisk demo av SwiftKeys utmärkta Android-tangentbord för iOS-användare, och bara en skugga av dess utmärkta Android-version.

Förhoppningsvis, bara förhoppningsvis, kommer någon att slå in Apple för att öppna upp iOS bara en liten bit för att tillåta användare att byta från standardtangentbordet och webbläsaren till något de själva väljer. Just nu måste vi använda jailbreak-tweaks för att kunna göra det.

Var noga med att låta oss veta vad du tycker om SwiftKey Note genom att lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan.

Installera SwiftKey Note från App Store