Cache Killer rensar din cache varje gång innan du laddar en webbsida [Chrome]

En av de viktigaste funktionerna i moderna webbläsare är webbläsarens cache. När du besöker en webbplats som wdzwdz, till exempel, kommer din webbläsare automatiskt att spara filer som bilder, logotyper, CSS etc. för att påskynda och minska internetbandbredden. Inte överraskande gör webbläsaren det möjligt att visa webbplatsfiler som är lagrade i webbläsarens cache mycket snabbare än den kan hämta färska filer från webbplatsservern. Så varje gång du besöker wdzwdz kommer webbläsaren att använda de ”cachade filerna” för att minska laddningstiden för webbsidan. Men även om webbläsarens cache är användbart för att ladda sidinnehåll från lokal lagring, kan det också vara dåligt av exakt samma anledning eftersom uppdaterat innehåll på livewebbplatsen kanske inte dyker upp omedelbart och får dig att se den gamla sidan. Men tillägg som Cache Killer för Chrome syftar till att bli av med denna olägenhet.

Tillgängligt gratis på Chrome Web Store, när den är nedladdad och installerad kan du växla mellan Cache Killer via dess Omnibar-ikon och den rensar automatiskt cachen innan en ny sida laddas upp så att innehållet kan laddas från webbplatsens faktiska server och inte från lokalt cachat minne. Förlängningen har inga extra tillval och dess enkla design gör den lätt att använda av alla. Läs vidare för att veta att det fungerar.

När Cache Killer är aktiverat – du kan klicka på dess ikon för att aktivera den – blir knappen automatiskt grön vilket indikerar att tillägget är aktivt och att du surfar på webbsidor med noll cache. Varje ny webbsida därifrån kommer att laddas färsk och webbläsaren kommer inte att använda de tidigare cachade objekten.

Du kan klicka på den igen för att inaktivera tillägget, som betecknas med en röd färg. Även om du också kan trycka på Ctrl + F5 för att tvinga Google Chrome att ladda innehåll från servern igen, ger Cache Killer snarare ett enklare sätt om du behöver växla cacheläge tillfälligt för att testa en livewebbplats.

Trots att den är extremt liten i storleken är Cache Killer en mycket praktisk förlängning som bara gör en uppgift och gör den extremt bra.

Installera Cache Killer från Chrome Web Store