Blockera e-postmeddelanden i Gmail efter ämne, avsändare eller domän [Chrome]

Spam är ett vanligt problem vi alla möter. Varje dag får vi tiotals eller kanske hundratals spammiga e-postmeddelanden som gör vårt liv surt online. Även om Gmail är ganska bra på att blockera spam, hade ingenting fungerat särskilt för mig förrän jag gav Block Sender ett försök. Detta praktiska lilla tillägg för Google Chrome gör det enklare att blockera Gmail-skräppost och det är också ganska lätt. Med ett enda klick kan du förhindra att skräppost kommer från samma avsändare eller till och med ett domännamn. Block Sender erbjuder för närvarande sina användare fyra abonnemangsplaner, där alternativet Gratis kan bara blockera 10 e-postmeddelanden totalt. Om du behöver obegränsad blockering fungerar premiumplanen för $4,99/månad eller $29/år bra.

Block Sender är ett mycket användbart Chrome-tillägg som kan konfigureras inom några minuter. Den erbjuder ett brett utbud av inställningar och låter dig hantera din blockeringslista på en separat skärm. När den har laddats ner och installerats kan en ”Blockera”-knapp hittas ovanför meddelandet du läser (bredvid Arkivera och ta bort), genom att klicka som låter dig omedelbart markera e-postmeddelandet som skräppost och det kommer aldrig att dyka upp i din inkorg om igen.

Block Sender erbjuder fler alternativ än du kanske vet att du behövde för att blockera skräppost. Du kan till exempel blockera alla e-postmeddelanden från samma avsändare, samma ämne eller samma domännamn. Dessutom kan du blockera skräppost som innehåller ett visst ord eller en viss fras. Och om du behöver ta bort en avsändare från blockeringslistan kan du göra det genom att trycka på Unblock Sender.

När du blockerar ett skräppostmeddelande ber Block Sender om din bekräftelse, klicka på ”Ja” för att fortsätta.

Du måste också aktivera alternativet Canned Response i Gmail Labs. Om du inte är säker på var du hittar det här alternativet, uppmanar Blockera avsändaren dig automatiskt att göra det genom att klicka på ”Gå till Labs-sidan”.

Som nämnts tidigare låter Block Sender dig konfigurera ett antal olika inställningar från dess alternativskärm. Du kan till exempel ange blockeringsknappens standardåtgärd (blockera via specifik avsändare, webbplats eller ämnesrad), samt växla en inställning för att skicka falska avvisade meddelanden tillbaka till avsändaren. Du kan också ange vad som händer med det blockerade meddelandet (slängt eller arkiverat) och aktivera en ångraåtgärd för det blockerade meddelandet och ange en kort period under vilken du kan ångra en åtgärd. Du kan också se dina befintliga block genom att klicka på Blockerad lista i sidofältet.

Installera Block Sender från Chrome Web Store