Bill Gates View AI ChatGPT och Snap Inc är på förvärvsspree

Hej! 🙋Vi har följande uppdateringar för dig idag! 📣

Synpunkter på Bill Gates angående potentialen för ChatGPT eller AI i allmänhet

Enligt det senaste inlägget på bloggen av den berömda teknikmagnaten Mr. Bill Gates, kommer artificiell intelligens (AI) att förändra världen mer och snabbare än hans personliga datorrevolution.

Han uppgav också att; Det kommer att bli en explosion av företag som arbetar med nya användningar av AI samt sätt att förbättra själva tekniken.

Mr. Gates framhöll sin optimism om AI:s enorma potential för att omdefiniera industrier, förändra hur människor arbetar och kommunicerar och minska några av de mest betydande obalanserna i världen.

Enligt Bill Gates är ChatGPT den viktigaste AI-assistenten som har vuxit fram inom tekniken sedan 1980. Sättet vi engagerar oss i maskiner och skaffar information har förändrats på grund av OpenAI:s AI-drivna språkmodell.

Med dess sofistikerade förmåga att bearbeta naturligt språk kan människor interagera med AI-assistenten utan några svårigheter, vilket förändrar en mängd olika områden som kundservice, forskning och innehållsskapande.

Verktyg som ChatGPT är positionerade för att bli mer och mer avgörande i våra dagliga liv när AI-teknologin utvecklas, vilket ytterligare överbryggar klyftan mellan mänsklig och maskinkontakt.

OpenAI skapade ChatGPT, en konversations-AI som använder artificiell intelligens för att underlätta kommunikation med naturligt språk från användare till användare. För att förstå och svara på en mängd olika förfrågningar använder den sofistikerade maskininlärningstekniker och enorma datamängder.

Gates presenterade ett uppdrag för OpenAI-teamet i mitten av 2022: lära ChatGPT att klara ett Advanced Placement-biologitest och svara på förfrågningar som det inte hade utbildats specifikt för. Gates blev chockad när han fick reda på att ChatGPT tog och klarade testet och fick 5 – det högsta möjliga betyget.

Även om människor fortfarande presterar bättre än GPT i många språkrelaterade uppgifter, enligt Bill Gates, finns det vissa jobb där GPT kan komplettera mänskliga jobb.

AI kommer att förbättra ditt arbete – till exempel karakteriserar Microsoft ChatGPT som att ha en co-pilot, som redan har inkluderats i applikationer som att skriva e-postmeddelanden och hantera din inkorg.

I sin blogg lyfte han fram några av de effekter som AI skulle ha är:

  • Förbättring av produktivitet.
  • AI-utvecklingen kommer att göra det möjligt att skapa personliga agenter.
  • AI kommer att främja medicin och tillhandahållande av sjukvård.
  • AI-driven programvara kommer äntligen att uppfylla sitt löfte att förändra undervisning och lärande inom utbildningsområdet.

Han diskuterade också risker och problem med AI men nämnde också hur de kommer att övervinnas i framtiden.

Slutligen sa han att vi borde komma ihåg att vi bara är i början av vad AI kan åstadkomma. Vilka begränsningar det än har idag kommer att vara borta innan vi vet ordet av det.

Snap Inc är på en förvärvsresa för AR-produkter

Baserat på en rapport investerar Snap Inc konsekvent i Augmented Reality-produkter (AR) och bygger AR Enterprise-tjänster för att använda innovationen för att vara en del av en enorm marknadsstorlek.

För att hjälpa sina AR-drivna affärsmål har man förvärvat Amsterdam-baserade Th3rd, en startup för 3D-skanningsstudio. Företaget Th3rd fokuserar på att leverera förstklassiga avancerade tvillingar av individer och saker.

Förra året tillkännagav Snap Inc verktyg som förvandlade återförsäljarnas fotografier till 3D-resurser och skickade iväg en in-applikation för AR-design.

Några av de senaste förvärven för att driva sina AR-drivna affärsmål:

  • I maj 2021 förvärvade man WaveOptics för att stärka Spectacles AR-glasögon.
  • Det köpte Fit Analytics i mars 2021 för att driva en AR-driven övergång till e-handel.
  • I juli 2021 rapporterade Snap att de hade förvärvat den expanderade reality-företaget Forma och 3D- och expanded reality-verksamheten Vertebrae.

Organisationens senaste förvärv visar att den anser att AR-driven verksamhet har en lovande framtid. En gemensam rapport från Publicis Media och Snap projects säger att år 2030 kommer AR Retail-marknaden att värderas till 1,2 biljoner dollar.

Enligt Snap har 250 miljoner Snapchat-kunder använt AR-shoppinglinser över 5 miljarder gånger sedan januari 2021. Som referens finns det 375 miljoner dagliga dynamiska Snapchat-klienter.

Det är inte bara Snap Inc som är med i AR-verksamhetens razzia. Pinterest och Google har också använt AR för att ge kunderna möjligheter. I juni 2022 levererade Amazon också en virtuell skoprovningstjänst till kunder i USA och Kanada genom Amazons iOS-applikation.

Dessutom avslöjade Snap ett partnerskap med Amazon för sin virtuella köpupplevelse. Även andra företag, inklusive MAC Cosmetics, Ulta Beauty, American Eagle, Puma, Chanel, Walmart och LVMH, har använt Snapchats AR Shopping-linser.

För fler uppdateringar, kolla in vår senaste teknikkategori.