Bästa sociala medieskrapa för att extrahera värdefull data 2023

Sociala media-skrapor är ett utmärkt verktyg för att extrahera viktig data om dina kunder och använda den för marknadsundersökningar, förstå kunder, utföra sentimentanalyser och mer.

I denna moderna digitala värld fungerar data som en nyckel för forskning och analys.

Faktum är att det alltid har varit en avgörande enhet, men tidigare var det svårt att extrahera en enorm mängd data.

Utvecklingen av internet och den utbredda användningen av sociala medier som Instagram, Facebook, YouTube och Twitter förändrade hela scenariot.

Nuförtiden finns miljontals enskilda användare och företagsorganisationer på olika sociala medieplattformar, vilket har blivit en avgörande källa för datautvinning.

Så om du försöker förstå marknadstrenden eller vill få inblick i din konsuments köpbeteende, kan sociala medier-skrapor ge mervärde till din insats.

Låt oss diskutera några av de bästa sociala medierna för att extrahera värdefull data.

Vad är Social Media Scraping?

Skrapning av sociala medier är en process där data utnyttjas från olika sociala medieplattformar. Och sociala medier skrapplattformar eller verktyg används för att göra just det.

Sociala media-skrapor är designade med bots för att nå tusentals webbsidor dagligen och extrahera viktig data.

Oavsett om det är Facebook, Instagram, TikTok eller YouTube, kan du extrahera all nödvändig data för forskning och analys. Du behöver bara instruera verktyget om vilken datatyp du behöver, så kommer verktyget att förse dig med den efterfrågade informationen.

All datautvinning sker efter att den sociala medieplattform du extraherar från godkänner begäran. Dessa plattformar sätter dock ofta begränsningar, men de bästa sociala medierna går förbi det med hjälp av proxyservrar och andra metoder för att leverera den data som behövs.

Fördelar med skrapning av sociala medier

Skrapverktyg för sociala medier är trendiga bland affärsanalytiker och forskare eftersom dessa verktyg gynnar dem på olika sätt:

  • Förbättrar affärsstrategin: När du har tillgång till relevant, korrekt användardata via sociala medier kan du använda den för att förstå ditt företag, kunder och konkurrenter. Denna insikt hjälper dig att forma och förbättra din affärsstrategi.

  • Förbättrar publikens engagemang: Skrapverktyg för sociala medier hjälper dig att öka publikens engagemang genom att erbjuda de produkter, tjänster och uppdateringar de skulle älska. Detta är möjligt med den extraherade informationen om publiken. Du kan också hålla dig uppdaterad med vanor och praxis hos användare av sociala medier som är din målgrupp.
  • Dämpar PR-utmaningar: Skrapning av sociala medier är mycket inflytelserik när det gäller att ta itu med utmaningar i samband med PR. Du kan använda skrapverktyget för att hålla ett öga på din relation med dina kunder och ta reda på punkter för att förbättra din onlinenärvaro.
  • Håll dig uppdaterad med de senaste trenderna: Marknadstrender ändras ofta, och om du inte kan hänga med dem kan det påverka din kunds förväntningar. Med hjälp av skrapad data kan du förstå de senaste trenderna och forma dina erbjudanden för att få ett försprång gentemot dina konkurrenter.

Användningsfall av skrapning av sociala medier

Skrapning av sociala medier används i många fall:

Marknadsundersökning

Marknadsundersökningar fungerar som den primära källan när det gäller att få information för ditt företag. Facebook fungerar som en utmärkt källa för att extrahera en stor mängd data eftersom det har cirka 2,96 miljarder aktiva användare per månad.

Du kan dock inte extrahera alla användardata; du kan bara använda användarnamn, profil-URL, följarinformation, gilla-markeringar, intresse, etc. Denna information kan vara fördelaktig och kommer att låta dig veta vad användare behöver angående en produkt eller tjänst.

Generering av bly

När du har tillgång till data om dina kunder och publik från din affärsnisch kan det vara till stor fördel. Du kan använda en skrapa för sociala medier för att få användbar användarinformation och rikta in dig på kunder.

Många användare riktar in sig på Twitter för att generera potentiella kunder eftersom det har miljarder användare och tillåter skrapa av allmänt tillgänglig data. Från profiler och tweets till nyckelord och hashtags, all sådan Twitter-data kan vara mycket användbar för ditt företag.

Konkurrentanalys

Varje företag eller organisation möter konkurrens på marknaden, så det blir nödvändigt för alla att göra konkurrentanalys. Skrapning av sociala medier kan hjälpa dig att hålla ett öga på konkurrenternas rörelser och framsteg på marknaden.

Instagram har tillåtit företag att extrahera information om konkurrenter genom deras profiler, deras kunders kommentarer, inlägg, popularitet och annan data.

Sentimentanalys

Som företagare kan du skrapa data från sociala medieplattformar som YouTube eller Facebook för att analysera kundernas känslor för din produkt eller tjänst.

Förutom personlig information tillåter YouTube lagligt användare att skrapa data som recensionsvideor, kommentarer och visningar för att analysera kundernas känslor.

Låt oss nu prata om några av de bästa sociala skraporna för att extrahera värdefull data som kan hjälpa dig att göra korrekta strategier och växa ditt företag.

Ljusa data

Oavsett om du startar ditt företag eller gör marknadsundersökningar är Bright Data en skrapa för sociala medier du behöver för att samla in allmänt tillgänglig data. Från att hämta profiler, jobb, webbadresser och bilder till tidsstämplar, kommentarer och marknadsplatsposter, du kan skrapa en mängd data från alla sociala medieplattformar.

Genom att använda egen teknik för upplåsning av webbplatser kan den enkelt komma åt så mycket data som du behöver för forsknings- och analysändamål. Det är ett funktionsrikt verktyg som erbjuder dig tre alternativ:

  • Web unlocker API spelar en viktig roll vid dataskrapning eftersom det fungerar som en proxyserver och hjälper dig att skrapa data i realtid.
  • Web scraping IDE är ett molnbaserat verktyg som ger dig färdiga skrapningskoder och funktioner och låter dig få skräddarsydda resultat.
  • Att arbeta med datauppsättningsverktyg är extremt enkelt eftersom all relaterad information är förinsamlad från populära sociala medieplattformar. Men du kan också välja nya datauppsättningar baserat på dina krav.

En bra sak med denna sociala mediaskrapa är att den exporterar all insamlad data i Excel, JSON eller CSV. Du behöver inte oroa dig för lagligheten eftersom Bright Data följer alla dataskyddsbestämmelser som CCPA och GDPR.

Smartproxy

Om du letar efter en allt-i-ett skrapa för sociala medier för ditt företag är Smartproxy ett utmärkt alternativ. Den har oöverträffad skalningsförmåga och kan samla in stora sociala mediedata utan någon begränsning från proxyservrar eller block.

Den scraping AI är designad för att fungera med Instagram och TikTok och hjälpa dig att spåra engagemang, upptäcka nya trender och hålla koll på konkurrenternas tillväxt. Skraparen har designats noggrant så att den kan integreras som en API eller proxyserver och hjälpa dig att hämta all nödvändig data.

Datapunkterna du kan få från skrapning är profiler, användarnamn, inlägg, hashtags, foton, videor och många andra viktiga data. Det här verktyget erbjuder flera parametrar som språk, kategori och geolokalisering, och tekniker för att säkerställa att du kan få den exakta datamängden du behöver.

När du gör förfrågningar om dataextraktion kan du antingen välja uppdateringar i realtid eller planerad tid; alltså har du fullständig kontroll över hur du får data. Till skillnad från andra skrapverktyg har den ingen begränsning när det gäller att placera förfrågningsdata. Priset börjar på $2 för 1000 förfrågningar.

IPRoyal

IPRoyal är ett populärt val för att skrapa data från sociala medier. Det som får det här verktyget att skilja sig åt är dess förmåga att skicka många förfrågningar till sociala medieplattformar med pålitliga proxyservrar för att hämta den data du behöver utan säkerhetsrisker.

Dessutom begränsar det inte baserat på geolokalisering och sociala medieplattformar. API:et kan samla din önskade datauppsättning var du än vill. Oavsett om det är YouTube, Instagram, FaceBook eller TikTok kommer du inte ha några problem med att hämta datapunkter som namn, kommentarer, inlägg, bilder etc.

Verktyget är mycket effektivt och exakt eftersom det enkelt kan hämta ostrukturerad data från olika sociala medieplattformar och leverera dem till dig. När du samlar in en datauppsättning kommer du varken att stöta på tillförlitlighetsproblem eller kommer att ha problem med skalbarhet eftersom den samlar in en stor mängd data utan att kompromissa.

Denna skrapa för sociala medier finns i fem olika planer, inklusive bostäder och mobiler. Om du vill göra obegränsade förfrågningar och omfattande geolokaliseringstäckning, så kommer Static Residential, Datacenter eller Sneaker-planer att vara otroliga för dig.

Zyte

Zyte är en kraftfull skrapa för sociala medier som inte bara är snabb utan också exakt och effektiv för att hämta sociala mediedata för företag. Det är faktiskt en skrapa för allmänna ändamål för sociala medier som tar hand om dina behov utan att kompromissa.

Zyte API är en komplett och noggrant programmerad webbskrapa som kan rotera IP och undvika att extrahera all nödvändig data från målplattformen för sociala medier. För stora företag tillhandahåller skrapan också TypeScript API, och den kan användas för att göra integrerade funktioner.

Den har varken begränsningar för vilken typ av sociala medier du vill skrapa data från eller är begränsad av geolokalisering. När du väl har valt plattform kommer den automatiskt att ställa in platsen och proxyservrar baserat på dina krav så att den kan extrahera data korrekt.

Om du inte vill lägga tid på att skrapa data från olika sociala medieplattformar kan du välja Zyte Data, där du kan hitta all nödvändig data. Den skrapar regelbundet all nödvändig data från olika sociala medieplattformar och ser till att alla dess användare får sina krav uppfyllda omedelbart.

Zyte är en mycket kostnadseffektiv skrapa, och priset varierar beroende på funktioner och skrapningssvårigheter.

Slutsats

Om du vill växa ditt företag, klara av marknadstrenden och bygga en bättre marknadsnärvaro, är social media scraper verktyget du behöver.

Ovan nämnt är några av de bästa sociala medieskraparna som exakt kan extrahera en stor mängd data som du behöver för analys och forskning. Alla dessa verktyg kommer med olika prisplaner och funktioner så att du kan välja ett beroende på dina krav.

Du kanske också vill kontrollera dessa nyhetsskraparverktyg och API:er.