Åtgärda Spotify-fel på PS5

Spread the love

Spotify är en populär svensk leverantör av ljudströmning och mediatjänster. Du kan också använda den här tjänsten i din PlayStation 5-konsol. Om Spotify-appen inte fungerar på PS5, oroa dig inte! Vi ger dig en perfekt guide som lär dig att lösa Spotify på PS5 som inte fungerar problem. Så fortsätt att läsa den här artikeln för att fixa Spotify-fel på PS5-konsolen.

Hur man åtgärdar Spotify-fel på PS5

Om du har problem med att Spotify på PS5 inte fungerar måste du vara medveten om orsakerna som kan orsaka det, eftersom de ytterligare kan hjälpa dig att lösa problemet. Här har vi listat några av de möjliga orsakerna som har setts utlösa detta problem.

  • Problem med nätverksanslutning.
  • Spotify Server nere.
  • PlayStation-serverproblem.
  • Föråldrad appversion.

Om du upplever ett PS5 Spotify-fel kan du försöka prova några av metoderna nedan som hjälper dig att lösa det här problemet på enklast möjliga sätt.

  Så här installerar du Microsoft Mouse and Keyboard Center

Metod 1: Starta om PlayStation 5-konsolen

För det första kan du prova att starta om PS5-konsolen för att lösa problemet med att Spotify på PS5 inte fungerar. Här är stegen för att göra det.

1. Tryck på PS-knappen på din handkontroll.

2. Navigera sedan till kontrollcentret.

3. Välj ikonen Power.

4. Slutligen, välj alternativet Starta om PS5.

Metod 2: Kontrollera Spotify Server Status

Det finns möjligheter att servern kan vara nere, vilket skulle orsaka att Spotify på PS5 inte fungerar. Besök Spotify Neddetektor sida för att kontrollera serverstatus. Om servrarna är nere måste du vänta tills servrarna är tillbaka till körstatus.

Metod 3: Visa PSN-serverstatus

En annan huvudorsak till Spotify-fel på PS5 är PlayStation-serveravbrottet. Om Spotify-servrarna körs, försök sedan kontrollera PSN-serverns status också. Se till att PlayStation-nätverkets status är bra för att fortsätta spela Spotify på PS5. Följ dessa steg för att se PSN-serverstatus.

1. Gå till PS5-inställningar.

2. Välj här nätverksinställningen.

3. Välj sedan Visa PlayStation Network Status i menyn Anslutningsstatus.

  20 Vanliga frågor och svar på SQL-intervjuer [2022]

4. Tryck på X-knappen för att se PSN-status.

Metod 4: Felsök nätverksanslutning

En stabil internetanslutning med en avsevärd uppladdningshastighet är en förutsättning för att Spotify ska fortsätta spela på PS5. För att lösa eventuella Spotify-fel på PS5-konsolen måste du se till att du har en bra internetanslutning. Läs vår guide för att felsöka nätverksanslutningsproblem om det finns några.

Bild av OpenClipart-Vectors från Pixabay

Metod 5: Installera om Spotify-appen

Om din Spotify-app är föråldrad kan du också möta problemet. En ren installation kan fixa PS5 Spotify-fel genom att rensa allt och ge Spotify en nystart på din dator. Så följ de givna stegen för att installera om Spotify.

1. Navigera till Media meny.

2. Gå till Spotify-applikationen.

3. Tryck på alternativknappen på din handkontroll.

4. Välj alternativet Ta bort.

5. Öppna nu PlayStation Store efter att du har avinstallerat Spotify-appen.

6. Sök här efter Spotify-appen.

7. Välj slutligen alternativet Ladda ner och vänta på att appen ska installeras.

Vanliga frågor (FAQs)

Q1. Varför uppstår Spotify-fel på PS5?

Ans. Det kan finnas olika orsaker som orsakar Spotify-fel som internetproblem, serveravbrott etc.

  Audials Play Review – Få radio, podcaster och TV i samma app

Q2. Är Spotify tillgängligt på PS5-konsolen?

Ans. Ja, Spotify-appen är tillgänglig gratis att ladda ner på PS5-konsolen. Gratisversionerna tillåter annonser samtidigt som musik streamas.

Q3. Är Spotify tillgängligt gratis?

Ans. Ja, du kan installera Spotify-appen gratis, men den strömmar annonser. Du kan prenumerera på en månadsplan för att undvika annonser medan du streamar.

***

Så vi hoppas att du har förstått hur du fixar PS5 Spotify-fel. Du kan låta oss veta vilken metod som fungerade för dig för att fortsätta spela Spotify utan problem. Om du har några frågor eller förslag angående tekniska problem, släpp dem gärna i kommentarsektionen nedan.