Hur man stoppar discord som visar vilket spel du spelar

Spread the love

Discord är den mest populära spelchattappen, som gör det möjligt för användare att kommunicera med vänner medan de spelar spel. En av dess mest välkända funktioner är möjligheten att ta en titt på din vänlista och se vilket spel alla spelar i det ögonblicket. Detta är möjligt tack vare Rich Presence-funktionen som automatiskt ställer in din Discord-aktivitet till det aktuella spelet du spelar, låten du lyssnar på på Spotify och mer. Det kan dock snabbt bli irriterande, med aktiviteten som visas även när spelet av misstag är öppet men minimerat eller vänner plågar dig att spela med dem. Vi är här för att hjälpa dig att undvika denna situation och ta kontroll över din integritet. Så det är dags att lära sig hur man stoppar Discord från att visa vilket spel du spelar. Med hjälp av den här guiden kommer du att kunna dölja din nuvarande spelaktivitet på servrar och spela dina favorittitlar lugnt.

Dölj vilket spel du spelar på Discord (2022)

I den här guiden har vi inkluderat stegen för att inaktivera spelaktivitet för ditt Discord-konto på dator och mobil. Vi förklarar också hur du kan sluta visa spelet du spelar på vissa servrar, så låt oss dyka in direkt.

Sluta visa vilket spel du spelar på Discord (Windows)

Först kommer vi att förklara hur du stoppar Discord från att visa spelet du spelar på plattformen, oavsett om det är din vänlista eller servrar. Denna metod fungerar på Discord-webbappen såväl som Windows-, Mac- och Linux-apparna. Här är stegen du behöver följa:

1. Öppna Discord och klicka på kuggikonen i det nedre vänstra hörnet, bredvid ditt användarnamn, för att öppna Inställningar.

2. Under Inställningar, scrolla ned och klicka på alternativet ”Aktivitetssekretess” i det vänstra sidofältet.

  Hur man tar bort alla meddelanden i Discord

3. Inaktivera sedan ”Visa aktuell aktivitet som ett statusmeddelande” i den högra rutan för att dölja vilket spel du spelar just nu från andra på Discord.

Obs: Om du stänger av den här funktionen kommer Discord också att sluta visa aktivitetsstatus för Spotify, offentliga Discord Stages du går med i och andra appar som stöder Rich Presence. Om du inte visste det kan du koppla Spotify och Discord för att visa vilken låt du lyssnar på användare på servrar du är en del av.

4. Dessutom kan du ställa in om din spelaktivitet ska synas på stora Fornite- eller Minecraft Discord-servrar du går med i i framtiden. Om du inte vill att alla ska se vad du spelar kan du inaktivera ”Dela din aktivitetsstatus som standard när du går med i stora servrar” på samma inställningsskärm.

Du kommer att se en ”Server Privacy” bekräftelseprompt, som frågar dig om du vill tillämpa den nya inställningen på befintliga servrar eller inte, välj alternativet som du vill. Och det är allt. Du har framgångsrikt ändrat dina sekretessinställningar för att sluta visa vilka spel du spelar på Discord.

Ta bort spel från att visas i Discord-status manuellt

Nu kan du, förutom att ändra sekretessinställningarna, välja att ta bort spelen som tidigare visades i aktivitetsstatusen på Discord. Så här fungerar det:

1. Navigera till Discord-inställningar och välj ”Registered Games” från den vänstra sidofältet.

2. Håll sedan muspekaren över spelet du vill ta bort och klicka på den röda ”X”-ikonen som visas uppe till höger.

Visa inte spelet du spelar på individuella Discord-servrar

Nu finns det en möjlighet att du bara vill inaktivera spelaktivitetsfunktionen på utvalda servrar och inte över hela plattformen. Tja, du kan göra det enkelt och sluta visa vilket spel du spelar på just den servern. Dina vänner och användare på andra servrar som du har gått med i kommer fortfarande att kunna se din nuvarande aktivitet.

Om detta intresserar dig, så här kan du dölja spelet du spelar från din Discord-status på individuella servrar:

1. Gå till servern som du vill inaktivera din aktivitetsstatus för och klicka på serverns namn uppe till vänster.

  Hur man installerar och använder Discord på Xbox

2. Från rullgardinsmenyn som öppnas, klicka på alternativet ”Sekretessinställningar”.

3. Nu, ungefär som vi gjorde i det första avsnittet, inaktivera växeln ”Aktivitetsstatus”. Detta kommer att sluta dela vilket spel du spelar på den valda servern. Din aktivitet kommer att synas överallt annars i chattappen.

Sluta dela din aktivitet på Discord Mobile (Android och iOS)

Om du har Discord på din iPhone eller Android-telefon och använder den för att prata med vänner medan du spelar, visar appen inte mobilspelets namn i aktivitetsstatusen. Det händer bara på Samsung Galaxy-telefoner, där användare måste ställa in och använda en exklusiv Discord-integration. Ja, dina vänner eller användare på servrar du är en del av kan inte se mobilspelet du spelar.

Men om du går med i en offentlig scen för att lyssna på en föreläsning eller konversation från din mobil, kommer den att visas som en status för andra användare på Discord. Om du vill förbli privat på plattformen kan du dölja denna status. Här är hur:

1. Öppna Discord-mobilappen och tryck på din profilikon i det nedre navigeringsfältet. Välj sedan inställningsalternativet ”Sekretess och säkerhet”.

2. Stäng av växeln ”Visa aktuell aktivitet som ett statusmeddelande” på sidan Sekretess och säkerhet. Och det är allt.

Obs: Om du har följt den här guiden för att dölja din aktivitetsstatus på Discord-skrivbordet eller webbapparna, kommer samma inställning automatiskt att gälla för ditt konto på mobilen också. Du behöver inte inaktivera den här funktionen individuellt på båda plattformarna.

Vanliga frågor

Visar Discord vad du gör på Internet?

Discord visar vilka spel du spelar eller vilken programvara du använder (om du lägger till det manuellt) på din dator automatiskt. Discord visar dock inte vilken webbplats du surfar på på internet. Din integritet är intakt när du surfar på internet, även när du pratar i en röstkanal eller har Discord-appen öppen i bakgrunden. Du behöver inte oroa dig för att andra Discord-användare ska se vilka webbplatser du besöker på din dator.

Visar Discord vad du gör i Chrome?

Nej, Discord visar inte automatiskt vad du surfar på i Chrome för dina vänner och användare på en server. Du kan dock välja att visa att du använder Google Chrome i aktivitetsstatusen. Du måste lägga till appen manuellt med hjälp av ”Inställningar -> Registrerade spel -> Ser du inte din app? Lägg till det!” alternativ. Discord visar sedan din status som ”Spelar Google Chrome” för användarna.

  Åtgärda fel 1105 Discord i Windows 10

Visar Discord vilket spel du spelar på mobilen?

Nej, Discord visar inte vilket mobilspel du spelar eller vilken app du använder på din Android-telefon eller iPhone. Men när du går med i en offentlig scenkanal på Discord visar appen automatiskt att du deltar i den för alla användare. Dessutom kan du använda vår guide för att lära dig hur du ställer in en anpassad status på Discord.

Visar Discord vilket spel du spelar när du är osynlig?

Som bekräftad av Discord på Twitter kommer appen inte att visa spelet du spelar om du ställer in din status som osynlig. Så ja, du kan lätt bli osynlig och spela de spel du gillar lugnt utan att andra lurar på din aktivitet och får dig att gå med i festen.

Göm spelaktivitet och bli osynlig på Discord

Så ja, det här är alla metoder för att dölja spelaktiviteten och sluta visa vilket spel du spelar för andra på Discord. Detta är en fantastisk sekretessfunktion som låter dig inte bara hålla nyfikna spelare på avstånd utan också skydda dig mot cyberstalkers. Dessutom föreslår vi att du aktiverar tvåfaktorsautentisering på Discord för att ytterligare skydda ditt konto. Du kan också använda den här appen för flera andra syften som att streama Netflix på Discord för att titta på TV-program och filmer med vänner eller göra anpassade klistermärken på Discord. Det var allt för den här guiden. Om du har några tvivel, låt oss veta i kommentarerna nedan.