Åtgärda försök att igen-felet på Microsoft Store

Spread the love

Microsoft Store är det bästa stället på din Windows 10-dator för att ladda ner appar och spel. Men medan du laddar ner apparna eller spelen kan du möta Prova igen-felet på Microsoft Store. Det här felet kommer med ett meddelande Försök igen. Något hände på vår sida i Microsoft Store-fel. Du kanske tror att lösningen är utom din kontroll, men det finns så många effektiva felsökningsmetoder att fixa. Försök igen-felet. Fortsätt läsa den här guiden för att lära dig hur du fixar Microsoft Store något som hände på vårt slutfel på Windows 10 PC.

Så här åtgärdar du ett försök igen-felet i Microsoft Store

Här är några vanliga orsaker som orsakar felet Försök igen, Microsoft Store-fel på din Windows 10-dator.

 • Internetanslutningen är inte stabil
 • Inställningarna för region, datum och tid är felaktiga
 • Några tillfälliga fel i Microsofts inloggningsprocessen
 • Några nödvändiga Windows-tjänster körs inte
 • Det finns några korrupta Windows Store-cacher
 • Inkompatibla DNS- och proxyinställningar
 • Några Microsoft-appuppdateringar väntar på din Windows 10-dator
 • Den senaste uppdateringen är inkompatibel med Microsoft Store-processerna
 • Eventuella korrupta komponenter i din användarprofil bidrar också till problemet

Följ dessa felsökningsmetoder för att åtgärda Försök igen-felet i Microsoft Store på din Windows 10-dator.

Metod 1: Grundläggande felsökningssteg

Här är några grundläggande metoder som du kan följa innan du går igenom avancerade lösningar.

1A. Felsök Internetanslutning

Om din nätverksanslutning inte är stabil kan du inte bearbeta några onlineappar och program. Se till att ditt internet är stabilt och att det inte finns några avbrott mellan din router och enheten.

Kör a fast.com för att kontrollera om du har tillräckligt med nätverksstabilitet för att använda Microsoft Store-appar utan några fel.

Kontrollera också om din enhet uppfyller kraven nedan.

 • Rensa alla störningar mellan din router och enhet.
 • Anslut begränsade enheter till samma nätverk.
 • Se till att du har köpt routern verifierad av din Internetleverantör (ISP).
 • Undvik att använda gamla, trasiga eller skadade kablar.

Om du stöter på några problem med internetanslutningen, kolla vår guide om hur du felsöker nätverksanslutningsproblem på Windows 10 för att åtgärda dem.

IB. Kör skanning av skadlig programvara

Flera Microsoft-experter föreslår att genomsökning av en dator hjälper dig att hålla din dator fri från hot. Om det finns några virus eller skadliga intrång på din dator som bidrar till Försök igen. Något hände på vår sida i Microsoft Store-fel och så du kan inte använda någon av Microsoft Store-apparna.

Därför rekommenderas du att skanna din dator enligt anvisningarna i vår guide Hur kör jag en virussökning på min dator?

Om du vill ta bort skadlig programvara från din dator, kolla vår guide Hur man tar bort skadlig programvara från din dator i Windows 10.

1C. Uppdatera Windows OS

Dessutom, om det finns några buggar på din PC, kan de bara åtgärdas efter en Windows-uppdatering. Microsoft släpper regelbundna uppdateringar för att fixa alla dessa buggar och därmed sortera Prova igen-felet, Microsoft Store-fel.

Se därför till om du har uppdaterat ditt Windows-operativsystem och om några uppdateringar väntar, använd vår guide Hur man laddar ner och installerar den senaste uppdateringen av Windows 10

När du har uppdaterat ditt Windows-operativsystem, kontrollera om du kan komma åt din Microsoft-app utan några fel.

1D. Uppdatera WLAN-drivrutinen

Enhetsdrivrutiner upprättar en anslutningslänk mellan hårdvaran och operativsystemet på din dator. Dessutom leder felaktiga eller korrupta drivrutiner till det diskuterade problemet. Många användare har rapporterat att uppdatering av WLAN-drivrutiner har hjälpt dem att lösa problemet. Du rekommenderas att uppdatera WLAN-drivrutiner för att förbättra tillförlitligheten hos dina nätverkskort, åtgärda kompatibilitetsproblem och lösa det diskuterade problemet.

Följ vår guide om hur du uppdaterar nätverkskortsdrivrutiner på Windows 10 för att göra det.

1E. Återställ WLAN-drivrutinsuppdateringar

När du återställer dina drivrutiner kommer alla aktuella versioner av hårdvaruenheten att avinstalleras och tidigare installerade drivrutiner kommer att installeras på din dator. Den här funktionen kommer att vara till stor hjälp när en ny drivrutinsuppdatering inte fungerar bra med din dator.

  Så här fixar du "Kunde inte skapa den virtuella Java-maskinen"

Följ stegen enligt anvisningarna i vår guide Hur man återställer drivrutiner på Windows 10 för att åtgärda problemet.

Efter att din Windows 10-dator har installerat den tidigare versionen av drivrutiner, kontrollera om du har åtgärdat felet Prova igen på Microsoft Store eller inte.

1F. Installera om WLAN-drivrutinen

Inkompatibla drivrutiner måste installeras om för att åtgärda det diskuterade Microsoft-problemet. Du rekommenderas att endast installera om enhetsdrivrutiner om du inte kan få någon fix genom att uppdatera dem. Steg för att installera om drivrutiner är mycket enkla och du kan göra det genom att använda ett tredjepartsprogram eller manuellt.

Följ vår guide Hur man avinstallerar och installerar om drivrutiner på Windows 10 för att installera om drivrutiner i din Windows 10-dator.

När du har installerat om nätverksdrivrutiner, kontrollera om du har åtgärdat det diskuterade problemet.

1G. Inaktivera antivirus tillfälligt (om tillämpligt)

Ditt antivirusprogram kan av misstag förhindra att några nya senaste uppdateringar installeras på din dator. Många kompatibilitetsproblem identifieras av flera Windows-användare som är svåra att tolerera och åtgärda. Antivirusprogram som Norton och Avast kan förhindra alla senaste uppdateringar av Windows Store-appar och du rekommenderas att tillfälligt inaktivera alla inbyggda eller tredjeparts antivirusprogram för att lösa detsamma.

Läs vår guide om hur du inaktiverar antivirus tillfälligt på Windows 10 och följ instruktionerna för att inaktivera ditt antivirusprogram tillfälligt på din dator.

Efter att ha åtgärdat problemet på din Windows 10-dator, se till att återaktivera antivirusprogrammet eftersom ett system utan en säkerhetssvit alltid är ett hot.

1H. Inaktivera Windows-brandväggen (rekommenderas inte)

Ibland kan Windows Defender-brandväggen i din dator hindra Microsoft Store-åtkomst av vissa säkerhetsskäl. Om i så fall apparna har blockerats av Windows Defender-brandväggen, måste du aktivera den eller inaktivera brandväggssäkerheterna tillfälligt från din dator. Om du inte vet hur du inaktiverar Windows Defender-brandväggen, hjälper vår guide om hur du inaktiverar Windows 10-brandväggen dig att göra det.

Du kan också tillåta appen genom att följa vår guide Tillåt eller blockera appar genom Windows-brandväggen

1I. Kontrollera inställningar för region, datum och tid

Om tid- och datuminställningarna i din region inte synkroniseras med varandra kanske du inte utför några funktioner i Microsoft Store. Innan du installerar eller utför några uppgifter i Microsoft Store måste du vara medveten om att dessa appar kommer att kontrollera din dator för vissa certifikat. Och om tiden, zonen och datumet är felaktiga i detta skede, kommer alla certifikat att betraktas som ogiltiga vilket leder till Försök igen. Något hände på vår sida i Microsoft Store-fel.

För att justera och bekräfta datum- och tidsinställningarna, följ stegen nedan.

1. Tryck på Windows + I-tangenterna samtidigt för att öppna Windows-inställningar.

2. Klicka nu på Tid och språk.

3. Se sedan till att alternativen Ställ in tiden automatiskt och Ställ in tidszonen automatiskt är aktiverade på fliken Datum och tid.

4. Klicka sedan på Synkronisera nu som markerats ovan.

5. Byt nu till fliken Region i den vänstra menyn och alternativet Land eller region, se till att du väljer USA som visas.

Obs: Att ändra region hjälper dig att felsöka hur du fixar Microsoft Store något hände på vårt slutfel om problemet bara uppstår för en viss region. Se till att du ändrar tillbaka regionen till ditt geografiska område när du har åtgärdat problemet.

1J. Logga in på Microsoft Store igen

Fel under inloggningsprocessen för Microsoft-kontot kan bidra till felet Prova igen. Så om du står inför felet och du har ingen aning om några skäl måste du logga ut från ditt konto och logga in igen. Här är några instruktioner för att göra det.

1. Tryck på Windows-tangenten och skriv Microsoft Store, klicka på Öppna.

2. Klicka sedan på din profilikon följt av alternativet Logga ut.

3. Klicka nu på Logga in som visas.

4. Välj nu ditt Microsoft-konto och klicka på knappen Fortsätt.

5. Skriv in inloggningsuppgifterna och logga in på ditt Microsoft-konto igen.

1K. Reparera systemfiler

Om det finns några saknade eller skadade filer på din Windows 10-dator kommer du att möta det diskuterade problemet. Ändå reparerar du dessa korrupta filer genom att använda inbyggda verktyg, nämligen System File Checker och Deployment Image Servicing and Management.

  Hur man avbryter HBO på Roku

Läs vår guide om hur du reparerar systemfiler på Windows 10 och följ stegen enligt instruktionerna för att reparera alla dina korrupta filer.

12. Inaktivera proxyserver

Ibland, med olämpliga nätverkskonfigurationer på din Windows 10-dator, kommer du att möta Försök igen-felet på Microsoft Store. Om du har installerat någon VPN-tjänst eller använder proxyservrar på din PC, läs vår guide Hur du inaktiverar VPN och proxy på Windows 10 och implementera stegen enligt anvisningarna i artikeln.

Efter att ha inaktiverat VPN-klienten och proxyservrarna, kontrollera om du har åtgärdat det diskuterade felet. Fortfarande, om du har samma problem, försök att ansluta till en mobil hotspot.

1L. Ändra DNS-serveradresser

Vissa användare har föreslagit att ändringar av DNS-adresserna har hjälpt dem att fixa. Försök igen. Något hände på vår sida i Microsoft Store-fel i Windows 10-datorer. Google DNS har 8.8.8.8 och 8.8.4.4 IP-adresser som är enkla och lätta att komma ihåg för att upprätta en säker DNS-anslutning mellan klienten och servern.

Här är vår enkla guide om hur du ändrar DNS-inställningar i Windows 10 som hjälper dig att ändra dina DNS-adresser på din dator. Du kan också byta till valfri öppen DNS eller Google DNS på din Windows 10-dator genom att följa vår guide om hur du byter till OpenDNS eller Google DNS på Windows. Följ enligt instruktionerna och kontrollera om du kan felsöka problemet.

1M. Rensa DNS-cache och data

Några användare har föreslagit att rensa DNS-cache och data på din dator har hjälpt dem att lösa det diskuterade problemet. Följ enligt instruktionerna.

1. Tryck på Windows-tangenten och skriv cmd och klicka sedan på Öppna.

2. Skriv nu följande kommandon ett efter ett. Tryck på Enter efter varje kommando.

ipconfig/flushdns
ipconfig/registerdns
ipconfig/release
ipconfig/renew
netsh winsock reset

3. Vänta tills kommandona körs och starta om datorn.

Metod 2: Kör Windows Store Apps Felsökare

Din Windows 10-dator har ett inbyggt felsökningsverktyg för att fixa Försök igen-felet på Microsoft Store. Följ stegen nedan för att köra felsökaren för Windows Store Apps.

1. Gå till sökmenyn och skriv Felsökningsinställningar som visas.

2. Klicka nu på Windows Store Apps följt av Kör felsökaren som visas.

3. Om det finns några problem som identifieras efter felsökningsprocessen, klicka på Apply this fix.

4. Följ slutligen instruktionerna i de kommande instruktionerna och starta om datorn.

Kontrollera om du har fixat. Försök igen. Något hände på vår sida i Microsoft Store-felproblem.

Metod 3: Starta om Essential Windows Services

Vissa viktiga Windows-tjänster som Windows Update och Background Intelligent Transfer måste vara aktiverade på din dator för att undvika felproblemet Försök igen. Background Intelligent Transfer-tjänsterna använder vilken ledig bandbredd som helst för att installera de senaste uppdateringarna så att din dator bara installerar alla uppdateringar om ingen annan installation pågår. Om dessa tjänster är inaktiverade i ditt system är det mer sannolikt att du möter det diskuterade felet. Starta därför om viktiga Windows-tjänster enligt anvisningarna nedan.

1. Skriv Tjänster i sökmenyn och klicka på Kör som administratör.

2. Scrolla nu ner och dubbelklicka på Background Intelligent Transfer Service.

3. Välj nu Starttyp till Automatisk, enligt bilden.

Obs: Om tjänstens status är Stoppad klickar du på Start-knappen. Om tjänstens status är Kör, klicka på Stoppa och starta den igen.

4. Klicka på Verkställ och OK för att spara ändringarna. Kontrollera om du kan fixa det diskuterade felet.

5. Upprepa alla dessa steg för andra Windows-tjänster som Cryptographic, Network Location Awareness, MSI Installer och Windows Update Services.

Metod 4: Återställ Windows Store App Cache

Korrupt cache och korrupta data i Microsoft Store kommer att bidra till felet Prova igen på Microsoft Store. Följ instruktionerna nedan för att ta bort Windows Store-cache.

1. Starta dialogrutan Kör genom att trycka på Windows + R-tangenterna samtidigt.

2. Skriv nu wsreset.exe och tryck på Enter för att återställa Windows Store app-cache.

Metod 5: Installera appuppdateringar

För att fixa Försök igen. Något hände på vår sida i Microsoft Store-fel, se till att alla applikationer i ditt Microsoft Store-bibliotek är uppdaterade till den senaste versionen. Om det finns många väntande uppdateringar kan nya uppdateringar eller installationer drabbas av flera fel under processen. Följ stegen nedan för att installera Microsoft Store-appuppdateringar.

1. Gå till sökmenyn och skriv Microsoft Store. Klicka sedan på Öppna.

2. Klicka sedan på biblioteksikonen i det nedre vänstra hörnet av Microsoft Store-fönstret.

  Skapa uppmärksamhetsfångande varumärkesvideor med kampanj

3. Klicka sedan på knappen Få uppdateringar som visas.

4. Klicka sedan på knappen Uppdatera alla som markerad.

5. Vänta tills uppdateringarna laddas ner till din Windows 10-dator och se till att du får Dina appar och spel är uppdaterade prompt.

Metod 6: Avinstallera de senaste uppdateringarna

Eventuella tidigare inkompatibla uppdateringar i din Windows 10-dator kanske inte tillåter att nya uppdateringar laddas ner i den. Därför rekommenderas du att avinstallera de senaste uppdateringarna som installeras på din dator för att fixa hur man fixar Microsoft Store något hände på vårt slutfel. Det är mycket enkelt att utföra uppgiften och stegen demonstreras enligt följande.

1. Tryck på Windows-tangenten och skriv Kontrollpanelen. Klicka sedan på Öppna.

2. Klicka nu på Avinstallera ett program under Program-menyn enligt bilden.

3. Klicka nu på Visa installerade uppdateringar i den vänstra rutan som visas.

4. Sök och välj nu den senaste uppdateringen genom att se Installerad på datumet och klicka på alternativet Avinstallera som visas nedan.

5. Slutligen bekräftar du en uppmaning och startar om datorn.

Metod 7: Ta bort SoftwareDistribution-mappen

Fortfarande, om du möter Prova igen-felet på Microsoft Store-problemet, så finns det en annan enkel lösning för att åtgärda dessa problem. Först, stoppa Windows Update-tjänsten och ta bort SoftwareDistribution-mappen i din File Explorer. Starta sedan Windows Update-tjänster igen. Läs vår guide Hur man tar bort SoftwareDistribution Folder på Windows 10 för att fortsätta.

Metod 8: Registrera om Microsoft Store

Om ovanstående metoder inte hjälper dig att lösa hur du åtgärdar Microsoft Store kan något hände på vårt slutfel att omregistrera Windows Store kan hjälpa dig. Följ enligt instruktionerna nedan.

1. Navigera till menyn Sök och skriv Windows PowerShell och klicka på Kör som administratör.

2. Klistra nu in följande kommando i Windows PowerShell och tryck på Enter.

PowerShell -ExecutionPolicy Unrestricted -Command "& {$manifest = (Get-AppxPackage Microsoft.WindowsStore).InstallLocation + 'AppxManifest.xml' ; Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $manifest}

3. Vänta tills kommandona körs och nu kommer du inte att möta det diskuterade felet igen.

Metod 9: Skapa ny användarprofil

Vissa användare har rapporterat att ha skapat en ny användarprofil fixat. Försök igen. Något hände på vår sida i Microsoft Store-fel. Du kan skapa en ny användarprofil genom att följa stegen som diskuteras i vår guide, Hur man skapar ett lokalt användarkonto i Windows 10

Efter att ha skapat en ny användarprofil, kontrollera om du har åtgärdat det diskuterade problemet.

Metod 10: Installera om Microsoft Store

Om ingen av de ovan diskuterade metoderna har hjälpt dig att fixa Försök igen-felet är det sista alternativet för att lösa problemet att installera om Microsoft Store. Den här avinstallationsprocessen kan inte implementeras med kontrollpanelen eller inställningsproceduren. PowerShell-kommandon hjälper dig att installera om Microsoft Store som diskuteras nedan.

1. Starta Windows PowerShell som administratör.

2. Skriv nu get-appxpackage –allusers kommando och tryck på Enter.

3. Sök nu efter Microsoft.WindowsStore Name och kopiera posten för PackageFullName.

4. Gå nu till en ny rad i PowerShell-fönstret och skriv remove-appxpackage följt av ett mellanslag och raden du har kopierat i föregående steg. Det ser ut som,

remove-appxpackage Microsoft.WindowsStore_22202.1402.2.0_x64__8wekyb3d8bbwe

Obs: Kommandot kan variera lite beroende på vilken version av Windows du använder.

5. Nu kommer Microsoft Store att raderas från din PC. Starta nu om din Windows 10-dator.

6. Sedan, för att installera om det, öppna Windows PowerShell igen som administratör och skriv följande kommando.

Add-AppxPackage -register "C:Program FilesWindowsAppsMicrosoft.WindowsStore_11804.1001.8.0_x64__8wekyb3d8bbweAppxManifest.xml" –DisableDevelopmentMode

7. Slutligen kommer Microsoft Store att installeras om på din PC och du kommer inte att möta det diskuterade problemet igen.

***

Vi hoppas att guiden var användbar och att du kunde fixa Försök igen-felet i Microsoft Store på din Windows 10-dator. Fortsätt besöka vår sida för fler coola tips och tricks och lämna dina kommentarer nedan. Låt oss veta vad du vill lära dig om härnäst.