Är uTorrent säkert?

Spread the love

uTorrent är en av världens mest populära torrentingsidor – men du kanske undrar om det är helt säkert. uTorrents programvara anses vara säker och utan farlig skadlig programvara. Risken förknippad med att använda uTorrent härrör från nedladdning av farliga torrents från okända källor snarare än den faktiska programvaran.

är uTorrent säker? Följande artikel kommer att gå in mer i detalj angående säkerheten med att använda uTorrent och hur du kan maximera din upplevelse när du använder programvaran.

uTorrents säkerhetsproblem

uTorrent skapade rubriker redan 2015 när rapporter antydde att Bitcoin-gruvprogramvaran automatiskt installerades på intet ont anande användares enheter. Det visade sig att detta inte var ett utbrett problem och åtgärdades när uTorrent blev av med skadlig programvara i framtida utgåvor.

En annan oro togs upp 2014 när Google Chrome flaggade upp uTorrent som skadlig programvara trots att ingenting upptäcktes av virusskannrar. Detta fixades senare och hade med all sannolikhet ingenting att göra med själva mjukvaran. Adware och ransomware kan ibland kombineras med andra torrentklienter och skapar en risk när du installerar programvaran.

  (FIXAT) Apt-get-kommandot hittades inte på Mac

uTorrent säkerhet

Det enkla svaret är att uTorrent som programvara faktiskt är säker. Säkerhetsproblem uppstår vid nedladdning av osäkra filer som ingen torrentklient kan skydda dig mot. För att vara säkrare när du använder en torrentklient är det värt att kryptera din trafik med ett VPN.

uTorrent har släppt en mängd olika versioner där vissa anses vara mer stabila än andra. Den nyare versionen har mycket fler funktioner än tidigare, så det är upp till dig att väga upp vad du anser vara viktigast.

För många är uTorrent version 2.2.1 den mest populära eftersom den inte har överdriven reklamprogram och markerar alla rätt rutor. Nedladdningslänkar för gamla uTorrent-versioner som denna är fortfarande tillgängliga.

Använder uTorrent anonymt

Det rekommenderas att dina torrentnedladdningar utförs anonymt. Genom att använda en VPN-tjänst eller proxytjänst kan du ladda ner torrents utan att övervakas eller spåras. Du kan hitta steg-för-steg-instruktioner om exakt hur du gör detta online. VPN-tjänster är ett utmärkt sätt att öka din enda säkerhet genom att kryptera data och är väl värda att överväga.

  Hur du stoppar ditt Google Home från att spela in alla dina konversationer

Ta bort annonser från uTorrent

Många tycker att annonserna i uTorrent är irriterande och vill att de ska tas bort. Lyckligtvis är det möjligt att ta bort dessa annonser genom att justera några av de avancerade inställningarna som finns i programvaran uTorrent. Gå över till inställningsmenyn där du hittar alternativ som hjälper dig att stänga av annonserna som finns i programvaran.

Detta är ett inbyggt alternativ, så du behöver inte oroa dig för legitimiteten eller säkerheten för att utföra den här åtgärden. Det kan vara svårt att hitta eftersom det är väl dolt, men när du väl hittar det kommer du att förbättra din uTorrent-upplevelse när du stänger av annonser.

  Hur man åtgärdar Mac-startproblem med återställningsläge

Poängen

uTorrent har laddats ner av över 100 miljoner människor över hela världen. Det är den mest populära torrentklienten på ett betydande avstånd och är så säker som möjligt. Det ger en upplevelse av högsta kvalitet utan annonser som definitivt bör övervägas om du letar efter en liknande tjänst.

Den största risken förknippad med uTorrent är att ladda ner osäkra filer. Detta är en risk som alla torrentklienter står inför och är inte exklusivt för uTorrent. Det finns åtgärder du kan vidta för att skydda dig från att ladda ner skadlig programvara till din dator som kan kringgå denna risk. När det gäller torrentklienter kommer du att bli hårt pressad att hitta bättre programvara än uTorrent för att passa dina nedladdningsbehov, så det är absolut värt att överväga.