App för fotoredigering och delning Adobe Revel kommer till Android

Cloud computing utses som nästa stora språng inom informationsteknologi. Förutom olika appar och tjänster som fungerar över molnet, är ett av dess mest övertygande användningsfall fotodelning. Tjänster som Flickr och Imgur är redan populära bland användare som delar sina bilder och foton online. Företaget bakom Photoshop, Adobe, driver också en liknande tjänst som heter Adobe Revel, som har funnits ganska länge nu. Bara förra året i september granskade vi dess officiella Windows 8 och RT-app, och igår markerade lanseringen av Adobe Revel för Android. Appen låter användare synkronisera sina foton online och komma åt dem från skrivbordet, mobilen och webben.

I likhet med dess moderna UI-motsvarighet tillåter Adobe Revel för Android användare att ladda upp foton och videor, organisera dem i album och redigera foton direkt med hjälp av filter och grundläggande redigeringsverktyg som de i företagets Photoshop Express-app.

Det som däremot gör att Revel sticker ut från andra lösningar för backup, redigering och delning av moln är dess samarbetsfunktion, som låter dig involvera andra människor så att de kan ladda upp bilder med dig.

Du kan logga in på Adobe Revel med ditt Adobe-ID, Google eller Facebook-konto. Nya användare kan snabbt registrera sig utan att lämna appen.

Om du är en befintlig Adobe Revel-användare kommer dina nuvarande fotobibliotek automatiskt att dyka upp på appens startskärm. Du kan navigera mellan flikarna Album, Bibliotek, Favoriter och Aktivitet med horisontella svepningar.

Appen låter dig skapa nya bibliotek direkt från din Android-enhet. För att göra det, svep från skärmens vänstra kant, välj ”Skapa ett nytt bibliotek” från sidofältet som visas, ge det en anpassad titel och välj sedan de bilder du vill ladda upp till det. Det totala antalet tillåtna uppladdningar är för närvarande begränsat till 50 för gratiskonton.

Medan du tittar på enskilda bilder kan du dela dem, spela upp ett bildspel, lägga till bildtexter eller öppna det i den integrerade Photoshop Express, som i princip körs helt utanför molnet. Du kan redigera fotot på en mängd olika sätt; tillämpa filter, beskära bilden eller ändra dess ursprungliga kontrast och mättnad. Den redigerade versionen kan sedan ställas in för att ersätta originalbilden.

Adobe Revel för Android kan hämtas gratis från Google Play Butik. Klicka bara på länken nedan för att ladda ner den till din enhet.

Installera Adobe Revel från Play Store