Visa cachade bilder från alla webbläsare på din dator på ett ställe

En av de många viktiga aspekterna av alla webbläsares prestanda är bildcache. För de som inte är bekanta med detta koncept, hjälper cachning webbläsaren att tillfälligt lagra webbplatskomponenter som bilder, skript och annan sidinformation på ett ställe för att minska internetbandbredden och förbättra laddningstiderna när du besöker en webbplats igen. Att bläddra i dessa data kan bli en tråkig uppgift, särskilt om du använder flera webbläsare. Ett nytt gratisverktyg från NirSoft som heter ImageCacheViewer syftar till att hjälpa dig genom att låta dig se cachade bilder från alla dina webbläsare på ett ställe.

Vid en första titt påminde det lilla verktyget mig om WebCacheImageInfo, ett liknande program av samma utvecklare som fokuserar på att visa EXIF-data för alla cachade bilder under ett tak. Men ImageCacheviewer är utformad för att helt enkelt låta dig bläddra och visa cachade bilder.

Det är ett litet verktyg och bärbart, vilket innebär att det inte kräver installation, precis som NirSofts tidigare erbjudanden. När du har laddat ner behöver du helt enkelt packa upp 75 KB-arkivet till önskad plats och köra den körbara filen.

När programmet startas skannar programmet din maskin och visar en lista över bilderna från cacheminnen i alla webbläsare som stöds tillsammans med grundläggande information om dem. Beroende på hur stor din tilldelade cachestorlek är kan det ta några till flera sekunder att slutföra.

Förutom stora webbläsare som Firefox, Chrome och Internet Explorer, stöder ImageCacheViewer även SeaMonkey. Informationen är uppdelad i kolumner för bildens URL, webbläsaren som användes för att besöka den associerade sidan, bildformat, datum och tid, total surftid och filstorlek.

Du kan dubbelklicka på ett objekt för att se informationen i ett separat fönster, eller högerklicka för att visa ytterligare åtgärder, som att visa bilden i en webbläsare, spara till en annan plats som du väljer eller kopiera bilden eller dess URL till urklippet.

Standardinställningen är att visa cachade bilder från webbplatser som du besökt under de senaste 24 timmarna. Tidsperioden kan dock enkelt ändras genom att navigera till Alternativ > Avancerade alternativ från menyraden eller genom att helt enkelt trycka på F9. Härifrån kan du även ange vilken webbläsares cache som ska scannas efter bilder.

ImageCacheViewer fungerar på Windows XP, Windows Vista, Windows 7 och Windows 8/8.1.

Ladda ner ImageCacheViewer