Använd dessa 10 dörr- eller fönstersensorer för att stärka din hemsäkerhet

Spread the love

Moderna hus kräver moderna säkerhetslösningar. Ett enkelt lås och nyckel räcker inte längre.

När det gäller hemsäkerhet så tänker man på att bara säkra dörren samtidigt som man lämnar fönstret vidöppet för inbrottstjuvarna. Enligt Safewise, över 3 000 inbrott hända i USA per dag och främst under dagen.

Detta innebär att man måste vara vaksam och använda ett proaktivt tillvägagångssätt snarare än ett reaktivt. Det är viktigt att förstå att säkerheten kontinuerligt bör uppdateras och uppgraderas. Det är hög tid för människor att inte leva på nåd av bultar, gångjärn och handtag. Det är dags att vända sig till mer geniala säkerhetslösningar som dörrlarmssensorer och fönstersensorer.

Dörr- och fönstersensorer är i princip samma saker. Dessa kallas även kontaktsensorer. De utlöses vanligtvis när någon öppnar en dörr eller ett fönster utan tillstånd. Det finns två typer av dörrlarmssensorer.

  • Dörröppningslarm – Det aktiveras när en inkräktare håller dörren öppen under en viss tid.
  • Larm för tvångsöppning av dörr – Det aktiveras när någon öppnar dörren med våld.

Fönstersensorer är vanligtvis av fyra typer. Dessa inkluderar trådlös ytmonterad, fast ytmonterad, trådlös infälld och fast infälld. De utanpåliggande fönstersensorerna är gjorda för de yttre fönsterbågarna och är synliga, medan de infällda sensorerna är osynliga eftersom de är gömda inuti fönstret.

Syfte med fönster- eller dörrsensor

  • Att säkerställa bättre säkerhet för nära och kära är fortfarande det primära motivet för att installera dörr- eller fönstersensorlarm, särskilt för familjer med barn och äldre. Man kan ställa in larmet för att meddela dem när fönster och dörrar öppnas.
  • Håll brottslingar på avstånd med ett hemsäkerhetssystem som inkluderar integrering av dörr- och fönstersensorlarm och ger en övervakningsfunktion. Detta kommer att hjälpa till att kontakta myndigheterna, som kommer att kontrollera personen via telefonsamtal för att försäkra sig om om människor inuti är säkra eller inte.
  • Sinnesro är oerhört värdefullt. Om människor installerar dörrlarmsensorer och fönstersensorer kommer de att känna sig tryggare och tryggare i sitt hem. De kommer att oroa sig mindre när de lämnar hemmet för arbete eller semester.
  • Trådlösa dörrlarmsensorer kan användas på olika sätt. Till exempel, för att tända lampor när en dörr öppnas, hålla barn utanför medicinskåpet och utlösa smarta lampor, bland ovanstående skäl.

Användningar och funktioner för dessa enheter

Varningsalternativ

Entréer och utgångar är den sårbara delen av alla hem. Det är dessa områden där inbrottstjuvar försöker bryta sig in. Om dörren eller fönstret har sensorlarm kommer brottslingar att tycka att det är svårt att ta sig in. Denna sensor utlöses när någon försöker öppna dörren eller fönstret och en vibrerande klocka kommer att ljuda in. huset. Ljudet kan antingen vara ett svagt ljud eller ett spränglarm, vilket kan skrämma bort inbrottstjuven.

  Bygg kraftfulla diagram, visualisera data och skapa instrumentpanel i dina applikationer med FusionCharts

Integration

De bästa säkerhetssensorerna gör att enheten kan ansluta till den centralt övervakade säkerheten. Eftersom vissa märken gör det möjligt för personen att manövrera sin dörr, kan de låsa och låsa upp dörren på distans via smartphone. Man kan till och med övervaka aktiviteten på distans via en smartphone-app eller andra säkerhetsenheter med hjälp av en Z-wave-hub. Om någon öppnar dörren får de besked på telefonen via en app och kan även se vem som är vid dörren via en säkerhetskamera.

Rigga dem

Man kan också rigga dörrsensorerna, som att använda dem på skåpdörrar för att hålla barnen borta från sprit, altandörrar för att hålla barnen borta från poolen och till och med kontorsdörrar för att upprätthålla integriteten. Människor kan också använda dem för sina kassaskåp, brevlådor och skrivbordslådor.

Smart trigger

En person kan också placera dem på värdefulla föremål som att installera en kontaktsensor på en TV eller en möbel som sitter utanför hemmet. Man kan använda den som en smart trigger, som att installera en kontaktsensor på en garderobsdörr som tänder ljuset när man öppnar garderobsdörren. På samma sätt, när någon duschar, utlöser det badrumsfläkten som drar bort fukten.

Installation

För trådbundna sensorer behöver man professionell installation. Installationen är dock ganska enkel för ett trådlöst säkerhetssystem som batteridrivna sensorer. Man kan läsa DIY-instruktionerna för att installera enheten som kommer att tala om för personen som är den lämpliga platsen, ställa in alarmerande och avväpnande beteenden, nödvändiga batterier för enheten och montera sensorerna. Dessa är också kostnadseffektiva.

Låt oss nu titta på några av de bästa dörrlarmssensorerna och fönstersensorerna.

Ringlarmkontaktsensor är en trådlös sensor som låter användare veta när ett fönster eller en dörr öppnas eller stängs. Detta larm används i alla Z-wave-nätverk och Z-wave-certifierade enheter.

Den är enkel att installera och levereras med en snabbstartsguide för att säkerställa en snabb installation. Användaren får omedelbara mobilvarningar när dörrar och fönster öppnas i deras hus.

Den andra generationens ringlarmkontaktsensor är mindre och har utökade placeringsmöjligheter jämfört med sin tidigare version.

Ring Alarm kan monteras på såväl dörrar som fönsterkarmar. Den innehåller två 3V-batterier. Ringlarmskontaktsensorn är en av de bästa dörrlarm- och fönstersensorerna.

Sehomy

Sehomy erbjuder en smart trådlös fönstersensor, realtidslarm och Wi-Fi-dörrsensor. Det är en smart detektor. När en dörr eller ett fönster öppnas eller stängs skickar sensorn omedelbara meddelanden till smarttelefonen. Den är kompatibel med både Android- och iOS-system. Det krävs ingen hubb med detta system.

Sehomy har en funktion för varningsmeddelande push som skyddar hemmet med öppen/stäng dörr-detektering. Den visar också en varning för lågt batteri och påminner användaren om att byta de två AA-batterierna.

  11 bästa kunddataplattformen för växande företag

Sehomy-sensorn är lätt att installera. Du behöver bara ett 3M-lim för att fästa det på alla fastighetsdörrar.

YoLink är en fyradörrars/fönstersensorer och navsats. Den drivs av LoRa-teknik. Dess långdistanstäckning möjliggör användning i källare, skjul, veranda/uteplats, skjul, fristående garage och till och med avlägsna uthus på fastigheten.

Användaren kommer att få tidiga varningsmeddelanden i realtid i form av smartphone-bannervarningar, begränsade SMS/textmeddelanden och e-postmeddelanden.

Enheten förbrukar låg ström, vilket innebär att batterierna håller i över fem år med lite tömning i dem emellan. Det tillåter också tredjepartsintegration som Alexa och IFTTT. Funktionen för öppen påminnelse kommer att informera användarna om att dörrar eller fönster har stått öppna för länge.

Cove

Cove Dörr-/Fönstersensorn skyddar hemmets vanligaste ingångspunkter. Installationen tar några minuter eftersom den varken innehåller vajrar eller borrar. Utöver det finns det inga tråkiga Wi-Fi-konfigurationer eller konfigurerade samtal. Det är så lätt att använda att alla naive kan göra det. Man måste placera den stora biten på ramen och den lilla biten på dörren eller fönstret med hjälp av den självhäftande baksidan.

Med Coves professionella övervakningsplan kan man få aviseringar skickade direkt till sin telefon när dörrar och fönster är öppna. Den är kompatibel med fönster- och dörrstilar.

Den är helt trådlös och självtester varje timme om säkerhetsåtgärderna som är fördefinierade. Den ansluts också direkt till Coves pekskärmspanel via radiofrekvens. Den har ett litiumdrivet batteri.

Wyze

Wyze är en instegssensor för hemsäkerhetssystem som ger fönster- och dörrskydd. Denna enhet kräver Wyze Home Security System Core Kit. Användaren måste placera Wyze Contact Sensor på dörrar eller fönster på bottenvåningen. De kommer att meddelas om dörren är öppen eller lämnas öppen länge.

Wyze är helt trådlös och har 18 månader lång batteritid. Den kräver 1 AAA-batteri och denna ingångssensor fungerar bra med Alexa-rutiner. Den känner exakt av om dörren eller fönstret är öppet eller stängt eller har lämnats öppet och skickar omedelbara varningar till användaren. Wyze dörrlarmssensorer och fönstersensorer säljs för närvarande för 29,98 USD.

Aqara

Aqara Hub kräver en säker Wi-Fi-nätverksanslutning. Den ansluter alla Aqara-enheter och möjliggör sömlös integration mellan Aqaras sensorer och hemautomationsenheter. Den styr de anslutna lamporna på andra apparater från smarttelefonen. Användaren kan ställa in scheman, timers och scener via Aqara Home-appen för att hjälpa till att hantera hemmet snabbt.

Närhelst dörren eller fönstret öppnas oväntat kommer Aqara Dörr- och Fönstersensor att varna telefonen och aktivera det lokala larmet på Aqara Hub.

Inga produkter hittades.

Aqara Hub gör Aqara-enheter kompatibla med ett brett utbud av innovativa ekosystem för smarta hem och röstassistenter. De enheter som stöds är Apple HomeKit, Google Assistants, Alexa, Mi Home och IFTTT.

X-sense

X-sense är en instegssensor med öppnings/stäng dörr och fönsterdetekteringsfunktion. Den har upp till 10 långa års batteritid. Med funktionen för omedelbara appaviseringar kan användare känna till eventuella inbrott.

  Så här fixar du problem med Slack-ljud

Den förblir alltid ansluten till basstationen i alla husstorlekar, inklusive trädgårdar och uthus med en räckvidd på upp till 1 ¼ miles i det fria. Det fungerar bra med Google Assistant och Alexa.

Dessutom är den enkel att installera. Användaren kan installera X-sense ingångssensorn på ett par minuter genom att helt enkelt klistra fast den på dörren eller fönstret med hjälp av de medföljande monteringsskruvarna eller skumtejpen. Den passar alla typer av dörrar och fönster.

Eve HomeKit

Eve HomeKit är föraktiverat för oöverträffad användarvänlighet och avancerade säkerhetsoperationer. Det kommer att köras på ett ögonblick med en snabb och enkel installation. Det finns inget behov av en bro eller gateway. Man kan kontrollera dörren eller fönstret och se aktuellt öppet/stängt tillstånd med en blick från deras programvara.

Användaren kommer att få aktivitetsmeddelanden och automatiskt aktivera andra HomeKit-aktiverade tillbehör, t.ex. HomePod mini, HomePod eller Apple TV. Den stöder även Bluetooth och tråd.

Denna dörrlarmssensor och fönstersensor säkerställer 100 % integritet. Det finns inget eve-moln, ingen registrering och ingen spårning när du använder detta Eve Home Kit.

GE Personlig säkerhet

GE Personal Security Fönster- och Dörrlarm inkluderar fyra fönster- och dörrlarm, vart och ett med tre justerbara inställningar, dvs. av/ljud/larm. Dess höga larm på 120 decibel ljuder när dörren eller fönstret öppnas och hjälper till att avskräcka inkräktare och varna invånare. Det är ganska enkelt och bekvämt att installera. Det kräver inga ledningar, monteringsverktyg eller instruktioner.

Denna produkt är dock endast avsedd för inomhusbruk. Användaren kan snabbt kontrollera batteritiden. Den innehåller 4 LR44-batterier för varje larm.

Detta larmsystem är perfekt för hem, garage, lägenhet, studentrum, husbil och kontor. Den kommer till och med med en 90-dagars begränsad garanti.

Wsdcam

Wsdcam är ett dörr- och fönsterlarm för hemmet. Dörr-/fönsterlarmet avskräcker effektivt tjuvar genom ett 110dB högt larm och förhindrar att barn och husdjur går ut ur huset utan förvarning. Fönsterlarmsensorerna finns i fyra lägen. Det inkluderar på/av-inställningar och allmänt larm, konstant larm, stängning av dörr och dörrklockläge.

Användarna kan enkelt ställa in metoden efter deras behov. Den är utmärkt för hem, garage, husbil, lagersäkerhet, barnsäkerhet och till och med frysar och kylskåp.

Wsdcam är ett trådlöst larm av hög kvalitet och liten storlek. Den har en enkel peel-and-stick-installation och har dessutom låg batteriförbrukning.

Slutsats

När du väljer intelligenta säkerhetslösningar behöver du bara installera de senaste produkterna som använder avancerad teknik, har en bra underhållsservice, är lätta att installera och inte ger frekventa falsklarm, bland annat.

Dörrlarmssensorn och fönstersensorn måste integreras med det centrala hemsäkerhetssystemet och bör kunna stödja andra smarta enheter som Apple, Alexa och Google Assistant. Det bör tillhandahålla olika andra funktioner tillsammans med dess primära funktion. Det ska fungera bra med ett hembelysningssystem och kunna rigga hemmets kassaskåp, brevlådor och skrivbordslådor.