Android Live Wallpaper Switcher med konfigurerbara källor

Android står högt över sina konkurrenter på många områden, främst när det kommer till anpassningsmöjligheter och att ändra enhetens övergripande utseende och känsla. Ett sådant element är valet av tapeter. Om vi ​​tittar på de primära konkurrenterna, började iOS erbjuda tapetanpassning ganska sent på dagen, och även de är inte mycket användbara förutom på låsskärmen, eftersom hemskärmen vanligtvis är full av appikoner som döljer vad du än har ställt in som bakgrunden. På samma sätt är Windows Phone-bakgrunder endast synliga på låsskärmen. Med de olika start- och startskärmsval som du får med Android, är det plattformen där en annan bakgrund verkligen lyser.

Levande bakgrundsbilder, trots att de är batterisvin, är en av de främsta preferenserna för många användare. För ett tag sedan såg vi 500 Firepaper se dagens ljus – en utmärkt levande tapet som cirkulerade genom utvalda bilder från 500px-biblioteket. Med samma koncept många snäpp längre kommer Muzei – en levande tapet som automatiskt kan växla mellan bakgrundsbilder från en mängd andra källor, tack vare antalet tillägg som redan är tillgängliga för appen. Låt oss ta en närmare titt på vad den har att erbjuda.

Muzei kommer från den berömda utvecklaren av DashClock och talar kvalitet och finess från den första lanseringen. Konceptet bakom appen är att den fungerar med olika ”källor”, och som standard väljer den från ett bibliotek med populära konstverk, samtidigt som den ger dig möjlighet att inkludera ditt lokala fotobibliotek också.

Eftersom Muzei är öppen källkod är Goolge Play Store full av tillägg som utökar källsamlingen och låter dig inkludera sådana som 500px, Reddit, Flickr, Facebook och en mängd andra.

Det som verkligen skiljer Muzei är hur utvecklaren har lämnat saker öppet för utveckling av tillägg. De flesta av anpassningarna är beroende av källorna som du lägger till. Appen låter dig få ett meddelande när en ny bakgrundsbild appliceras och konfigurera ändringsintervallet. Kom också ihåg hur vissa bakgrundsbilder är så färg-/strukturrika att de tenderar att grumla ikonerna på hemskärmen? Muzei åtgärdar det genom att dämpa tapeten som standard, som sedan kan ställas i fokus genom att helt enkelt dubbelklicka på startskärmen. En enkel och elegant lösning, om du frågar mig.

Sammantaget är Muzei en av de bästa tapetapparna jag någonsin använt, inklusive den berömda 500 Firepaper. Appen är genomtänkt, elegant byggd och gör allt den lovar, och lite till. Ett måste om du är ett fan av Android-anpassning. Den här gratisappen kräver Android 4.2 eller senare för att fungera.

Installera Muzei från Play Butik