SwiP är en gratis profilväxlingsautomatiseringsapp för Android

Uppgiftsautomatisering har blivit ganska populärt bland mobilanvändare tack vare appar som Tasker. Tasker låter dig konfigurera olika scenarier baserat på aktuell plats, tid, händelse och så vidare, och automatiskt utlösa olika åtgärder baserat på dessa scenarier. Om du till exempel vill att din telefon automatiskt ska växla till tyst läge när den är ansluten för laddning, eller behöver stänga av WiFi när du är på resande fot, kan du enkelt uppnå det med Tasker. Det enda förbehållet med Tasker är att det är en betalapp, och även om den är värd varenda krona, betalar de flesta användare hellre inte ut pengarna. Om du letar efter ett gratis, eller ännu bättre, alternativ med öppen källkod, ge SwiP en chans. Utvecklad av XDA-Developers-medlemmen Flow-Chi, denna nya app automatiserar växling mellan olika enhetsprofiler. Den är inte i närheten av så flexibel eller funktionsrik som Tasker, men det den erbjuder borde räcka för den tillfälliga användaren. Dessutom gör dess enkelhet det mycket lättare att förstå. Detaljer efter hoppet.

SwiP:s startskärm har två flikar längst upp märkta ”Profiler” och ”Triggers”. Från under den förra kan du redigera befintliga profiler eller skapa nya. Dessa profiler är förinställda för systeminställningar och tjänster. För varje profil kan du ange olika ringsignalläge (normalt, tyst etc.), volym, GPS, Wifi och Bluetooth-inställning, ljusstyrka med mera. När du är klar trycker du på bockmarkeringen nära det övre högra hörnet för att spara dina ändringar.

Den andra fliken, Triggers, är vad som faktiskt låter dig specificera reglerna för vilka en viss profil ska vara aktiverad. Precis som Du kan skapa och konfigurera så många utlösare som du behöver på ett sätt som liknar profilerna. Inom en triggers konfiguration kan du specificera olika parametrar, såsom platskoordinater, tid, varaktighet, hörlursstatus (anslutna/bortkopplade) etc.

För varje utlösare måste du också ange profilen som aktiveras när villkoren i den är uppfyllda. Om du planerar att använda flera utlösare, glöm inte att ange en prioritet för varje.

Appen är fortfarande i beta, men verkar fungera utan problem. Ladda ner den till din enhet från Play Butik-länken nedan och låt oss veta hur det fungerade för dig.

Installera SwiP från Play Butik

[via XDA-Developers]