Ändra utvald bildstorlek i WordPress: Förklaras i enkla steg

WordPress har varit det mest använda innehållshanteringssystemet genom åren, eftersom det beräknas ha en 64,2% marknadsandel bland annat CMS. Det faktum att användare utan kodningsexpertis kan bygga och lansera webbplatser med några få klick har varit en av de största attraktionerna.

WordPress har också en katalog med tusentals teman som användare kan anpassa för att passa deras behov. Det finns också tusentals plugins som webbplatsägare kan använda för att utöka funktionaliteten på sina webbplatser.

En utvald bild på dina sidor och inlägg är en av de saker du måste tänka på om du vill att din WordPress-webbplats ska vara unik, attraktiv och visuellt tilltalande.

Men du måste också se till att den här utvalda bilden har rätt dimensioner. Om den utvalda bilden är för liten kommer folk inte att se den.

Å andra sidan, om den här bilden är för stor, passar den inte på mindre skärmar som smartphones och surfplattor. I den här artikeln kommer jag att diskutera hur man ändrar storleken på den utvalda bilden på WordPress och varför det är viktigt.

En utvald bild är en visuell representation av din sida eller ditt inlägg. Den här bilden är synlig före titeln och ibland även känd som rubrikbilden. En sådan bild kommer att visas överst i dina inlägg på din WordPress-webbplats.

En utvald bild kommer också att visas när du delar inläggen/sidan till tredje parts webbplatser som sociala medieplattformar.

För att illustrera hur en utvald bild fungerar har jag använt ”WordPress” som min sökfras på adminvista.com.com. Min idé var att få alla WordPress-artiklar på vår hemsida. Från den här skärmdumpen kan du se att den utvalda bilden visas precis före titeln:

Men när du öppnar ett inlägg kommer den utvalda bilden att visas efter titeln men strax före introduktionen.

Utseendet på den utvalda bilden beror på temat eller anpassningen. Varför är utvalda bilder viktiga i ett inlägg/sida? Kan vi ha inlägg utan utvalda bilder? Det här är några av anledningarna till att du behöver en utvald bild:

  • Visuell tilltalande: Utvalda bilder är tänkta att göra ditt innehåll mer engagerande och attraktivt för dina kunder. Om du väljer en bra bild som din utvalda bild kommer du att skapa ett gott intryck och uppmuntra användare att interagera med ditt innehåll.
  • Social delning: Onlinevärlden fungerar bäst när du korsdelar ditt innehåll på olika plattformar. Den utvalda bilden kommer att visas när du delar ditt inlägg/sida på sociala medier. En attraktiv utvald bild ökar sannolikheten för att användare av sociala medier interagerar med ditt innehåll.
  • Innehållsstruktur: En bra webbplats bör vara välstrukturerad. Bilder och andra bilder hjälper till att dela upp innehållet i bitar och göra det mer läsbart. Du kan kombinera utvalda bilder med andra typer av bilder i dina långa artiklar.
  • Generering av miniatyrbilder: En miniatyr är en visuell representation som ger en snabb överblick över vad du hittar i ett inlägg. Utvalda bilder kan användas som miniatyrer i postarkiv och listor.
  • SEO-fördelar: Sökmotorer tar hänsyn till många saker när de rangordnar webbplatser. Du kan lägga till ditt fokus nyckelord i alt-texten i din utvalda bild och göra det upptäckbart av sökmotorer.

När du tar råa bilder med din kamera eller laddar ner stockfoton kanske de inte är optimerade eller korrekt storleksanpassade för att vara utvalda bilder. I de flesta fall kommer WordPress att välja standardstorleken på källbilden som storleken på de utvalda bilderna.

Tyvärr kanske detta inte passar olika användningsfall, och du bör därför ställa in dina utvalda bilder till något nära 1200 x 628 pixlar.

Det här är några av anledningarna till att du bör ändra storleken på den utvalda bilden:

  • Optimera webbsidors laddningshastigheter: Typen av innehåll och grafik du har på din webbplats påverkar den totala laddningshastigheten. Att optimera storleken på dina bilder säkerställer att du inte överbelasta servrarna och leder till dåliga hastigheter.
  • SEO-fördelar: Sökmotorer tar hänsyn till saker som laddningshastighet och användarupplevelse när de rangordnar webbplatser. Ändra storlek på utvalda bilder säkerställer att dina sidor laddas snabbt och att bilder är känsliga för olika skärmstorlekar.
  • Förbättra visuella tilltal: Att optimera dina bilder är det första steget mot att skapa ett bra intryck av din webbplats. Se alltid till att du optimerar dina utvalda bilder, eftersom de är det första folk interagerar med.

Vissa teman tillåter inte att du ställer in en utvald bild på ett enda inlägg som standard. Du vill väl inte missa fördelarna med att ha en utvald bild i dina inlägg? Lyckligtvis kan du fortfarande visa utvalda bilder på ett enda inlägg på WordPress genom manuell twerking.

Hur man ändrar WordPress-funktions bildstorlek

Utseendet på din webbplats beror på vilket tema du använder. Valet av redigerare är också ett viktigt övervägande när du ändrar storlek på dina utvalda bilder. I demonstrationssyfte kommer jag att använda en webbplats som körs på Newspaperex och använda WordPress Classic-redigeraren. Jag kommer också att använda en bild från Pixabay och kommer att ladda ner en med 1280*853 pixlar.

Följ dessa steg:

#1. Lägg till ett nytt inlägg: Förutsatt att du redan är inloggad på din WordPress-webbplats, leta överst efter ’+Ny’ och klicka på ’Inlägg’.

#2. Ställ in en utvald bild: Jag redigerar ett inlägg på mina utkast; Jag kommer att hoppa över andra uppgifter som att lägga till en titel och innehållet. Jag rullar till botten och klickar på ”ställ in utvald bild”.

Jag kommer att klicka på ”ladda upp filer”-ikonen eftersom jag redan har laddat ner bilden på min dator.

#3. Ändra storlek på bilden: Efter att ha laddat upp min utvalda bild valde WordPress automatiskt 1280*853 pixlar som dess dimensioner. Jag vill dock ställa in min bild på 1200 * 628 pixlar. Jag kan nu klicka på ”Redigera bild”.

Jag klickar sedan på ”Skala”.

Jag kan nu justera måtten till 1200 * 628 pixlar.

Spara dina ändringar och publicera ditt inlägg.

Att redigera bildens dimensioner i WordPress är en av många metoder du kan använda för att ändra storlek på dina utvalda bilder. Det här är andra tillvägagångssätt:

#1. Onlineverktyg

Du kan ladda upp ”färdiga att publicera” utvalda bilder efter att ha ändrat storleken på dem med hjälp av onlineverktyg. Om du vill ställa in ditt utvalda inlägg kan du ställa in det på 1200 * 628 pixlar med hjälp av ett onlineverktyg som Adobe Expressladda ner det och ladda upp det på din WordPress utan ytterligare ändringar.

Valet av verktyg beror på användbarheten. Du kan också använda några av dessa verktyg för att komprimera dina bilder och minska laddningstiden.

#2. Använder CSS

De flesta WordPress-webbplatsanvändare skriver inte CSS för att utforma sina applikationer. Men om du kan lite CSS kan du ändra storleken på din utvalda bild utan mycket kamp. Detta innebär att du skriver anpassad CSS i arket styles.css.

Det första du behöver identifiera är klassen som innehåller den utvalda bilden. Du kan sedan markera måtten på den utvalda bilden i den klassen. Om vi ​​till exempel har en klass som kallas high-flyers och vi vill lägga till vår anpassade CSS-kod, är detta vad vi ska ha:

high-flyers img {

    width: 100%; /* Make the image fill its container */
    height: auto; /* Maintain aspect ratio */
    max-width: 1200px; /* Limit the image width to 1200 pixels */
    max-height: 628px; /* Limit the image height to 628 pixels */
}

#3. Använder PHP

WordPress är designat för att tillgodose både utvecklare och icke-utvecklare. Du kan ändra storlek på dina utvalda bilder genom att redigera PHP-kod om du är en bra PHP-utvecklare. Det bästa sättet att redigera dina PHP-filer är att använda underordnade teman så att ändringar inte går förlorade när du uppdaterar ditt överordnade tema.

Du måste vara insatt i WordPress mapp- och filstruktur om du vill att detta tillvägagångssätt ska fungera. Leta upp functions.php i ditt barntema och lägg till denna kod:

<?php 
    set_post_thumbnail_size( 1200, 628, true ); // Set the dimensions to 1200x628 pixels with cropping
?>

Du bör dock vara försiktig, eftersom ett enkelt misstag kan ta ner hela din webbplats.

Hur man ändrar WordPress-bildstorlekar

En utvald bild är inte den enda typen av bild du kommer att ha i ditt inlägg/sida. Ett typiskt inlägg kommer att ha olika bilder och deras dimensioner skiljer sig åt. Olika teman kan ha olika dimensioner som standard. Du kan ställa in hur bilderna ska visas på din webbplats på din WordPress-instrumentpanel.

På din WordPress-instrumentpanel, navigera till ”Inställningar” och klicka på ”Media.”

Du kan nu ändra olika saker som miniatyrer, Max Width och Max Height för mellanstora och stora bilder. När du har gjort ändringarna klickar du på ”spara”.

Slutsats

Vi kan inte nog betona vikten av att ha utvalda bilder på dina inlägg och sidor. Vi hoppas att du förstår hur man ändrar storlek på utvalda bilder och varför det är viktigt.

Valet av tillvägagångssätt beror på dina färdigheter och preferenser. Se till att du väljer rätt bild eftersom dess utseende och metadetaljer signalerar användare att antingen ta din webbplats på allvar eller inte.

Du kan också utforska några fantastiska bildgeneratorer.