Allt Samsung tillkännagav vid sitt Galaxy Unpacked 2024-evenemang

snabblänkar

Viktiga takeaways

  • Samsung presenterade flaggskeppet Galaxy S24 Ultra och dess billigare syskon, S24 och S24+.
  • Förutom avancerad hårdvara, innehåller S24-serien banbrytande mjukvarufunktioner som Galaxy AI och Googles Circle to Search.
  • Samsung retade en hälsofokuserad smart ring innan han avslutade Galaxy Unpacked-evenemanget.

Som väntat visade Samsung upp sin flaggskeppssmarttelefon för 2024 vid sitt Galaxy Unpacked-evenemang i januari. Utöver det fokuserade företaget på AI under evenemanget och retade en ny produkt som det arbetar med. Vi kommer att diskutera dem alla nedan.

1. Galaxy S24 Ultra

Samsung

Galaxy S24 Ultra är Samsungs flaggskeppssmartphone för 2024 och kommer att tävla mot sådana som iPhone 15 Pro Max och Google Pixel 8 Pro med sin banbrytande hårdvara.

Till att börja med har Galaxy S24 Ultra en uppdaterad design med skarpa hörn och platta kanter, vilket gör att de svängda sidorna av sina föregångare slänger sig. Sidolisterna är gjorda av titan istället för aluminium, precis som iPhone 15 Pro-modellerna.

Kameramässigt har Samsung lagt bort 10x 10MP teleobjektivet från S23 Ultra för ett nytt 5x 50MP teleobjektiv. Detta är vettigt, eftersom ett 5x teleobjektiv är mer användbart i verkliga scenarier. Resten av kamerans hårdvara är identisk med sin föregångare.

Den drivs av 4nm Snapdragon 8 Gen 3, så även om den har samma 5 000 mAh batteri, Qualcomm hävdade 20-25 procent effektivitetsvinster skulle kunna göra det möjligt för den att hålla lite längre.

S24 Ultra kommer att finnas tillgänglig i fyra standardfärger från den 31 januari 2024: Titanium Grey, Titanium Black, Titanium Violet och Titanium Yellow. Priset börjar på $1 299,99 för 256 GB-modellen med 12 GB RAM. Du kan hitta mer exklusiva färgalternativ som Titanium Green, Titanium Blue och Titanium Orange på Samsungs S24 Ultra beställningssida.

2. Galaxy S24 och S24+

Samsung

Om du inte vill satsa på den förstklassiga Galaxy S24 Ultra eller vill ha en lite mer kompakt telefon, är S24 och S24+ utmärkta alternativ för valuta för pengarna.

Jämfört med sina föregångare har S24 och S24+ något tunnare ramar, vilket resulterar i skärmstorlekar på 6,2 respektive 6,7 tum. Sidorna har plattats ut, vilket liknar moderna iPhones.

Skärmarna är bättre på båda modellerna, eftersom de kan gå upp till 2 600 nits, precis som S24 Ultra. Den större S24+ får också samma QHD-skärm som toppmodellen.

Ingenting har förändrats på kamerasidan, eftersom dessa modeller har samma hårdvara som den senaste generationens modeller. Den drivs dock av samma Snapdragon 8 Gen 3-chip som S24 Ultra, så du kan förvänta dig upp till 30 % snabbare prestanda som Qualcomm hävdar.

Båda modellerna har också ett något större batteri än föregående års motsvarigheter, på 4 000 mAh för S24 och 4 900 mAh för S24+.

Precis som S24 Ultra kommer S24 och S24+ också att finnas tillgängliga i fyra standardfärger från 31 januari 2024: Onyx Black, Marble Grey, Cobalt Violet och Amber Yellow. Samsungs köpsida S24 erbjuder de exklusiva färgalternativen Jade Green, Sapphire Blue och Sandstone Orange. Priset börjar på $799,99 för S24 och $999,99 för S24+.

S24 börjar på 128 GB lagringsutrymme och kommer med endast 8 GB RAM, medan S24+ börjar på 256 GB lagringsutrymme och får 12 GB RAM som S24 Ultra.

Samsung

Samsungs flaggskeppssmartphones för 2024 drivs av artificiell intelligens. ”Galaxy AI” är Samsungs snygga term för detta; du kommer att märka dess närvaro i lagerappar som röstinspelare, anteckningar, foton, meddelanden och telefon.

I appen Telefon kan Galaxy AI till exempel översätta och transkribera telefonsamtal i realtid för båda deltagarna. Samsung är tillräckligt säker på den här funktionen för att du kan stänga av den andra personens röst så att du bara hör det AI-översatta ljudet.

I Notes-appen kan Galaxy AI generera sammanfattningar av dina anteckningar, åtgärda stavfel, översätta texten och automatiskt formatera innehållet till punkter. Galaxy AI kan också transkribera, översätta och sammanfatta dina inspelningar i Voice Recorder-appen.

Galaxy AI är också snyggt undangömt i Gallery-appen. Du kan använda den i fotoredigeraren för att flytta eller ta bort objekt från en bild, liknande Googles Magic Editor, som är en av de mest underskattade funktionerna i Pixel 8. För att komma åt Galaxy AI behöver du bara trycka på gnistren ikonen i någon av dessa appar.

Galaxy S24-sortimentet får också Googles Circle to Search-funktion, som låter dig trycka länge på hemknappen och söka efter allt som visas på din skärm. Du kan till exempel trycka på eller ringa in ett objekt på skärmen för att snabbt slå upp det på Google.

4. Galaxy Ring

Samsung/Youtube

Mot slutet av Galaxy Unpacked-evenemanget meddelade Samsung att de arbetar på en smart ring, kallad Galaxy Ring. Även om Samsung inte delade några ytterligare detaljer om den här produkten, kan du förvänta dig att den kommer att tävla mot populära smarta ringar som Oura och Ultrahuman.

Under 2024 verkar det som att Samsung är starkt beroende av AI för att driva sina produkter framåt, precis som Google gjorde med Pixel 8 och Pixel 8 Pro 2023. Oavsett, Galaxy S24, S24+ och S24 Ultra innehåller allt det avancerade hårdvara du kan förvänta dig av en smartphone i deras prisklass.