Akko MOD007B Hall Effect Keyboard Review: För seriösa spelare

Viktiga takeaways

  • Akko MOD007B HE-tangentbordet använder Hall Effect-omkopplare för anpassningsbart aktiveringsavstånd, vilket ger spelare en fördel.
  • Tangentbordet erbjuder vackra Tokyo- eller Santorini-teman med matchande tillbehör.
  • Dess packningsfäste ger en mjuk skrivupplevelse, men den obekvämt placerade strömbrytaren och förvirrande trådlös parning i flera lägen är nackdelar.

Mekaniska tangentbord har alltid varit det bästa tangentbordet för spelare och proffs. Men om du gillar tävlingsspel eller e-sport kommer du snart att träffa begränsningarna för mekaniska tangentbord.

Så, Akko tar med MOD007B Hall Effect Keyboard för att hjälpa till att övervinna svagheterna hos mekaniska tangentbord och ge dig en fördel gentemot dina motståndare.

AKKO MOD007B PC

Akko MOD007B HE PC använder Hall Effect-switchar för att ge dig en spelfördel. Du kan också kraftigt anpassa tangentbordet med Akko Cloud Driver, så att du kan ändra dess aktiveringsavstånd och tilldela separata åtgärder för varje knapptryckningsåtgärd.

Formfaktor 75 %

Switchalternativ Akko Cream Yellow / Kailh Sakura Pink Magnetic Switch

Colorways Tokyo (rosa och vitt) / Santorini (blått och vitt)

Bakgrundsbelysning RGB

Dämpande packningsfäste

Keycaps PBT

Operativsystem som stöds macOS/Windows

Hot-swappable Ja

Batterikapacitet 3600mAh

Anslutning via kabel / 2,4 GHz / Bluetooth

Programvaruanpassningsbarhet Akko Cloud Driver

Mått 33,5 x 14,9 x 4,3 cm

Vikt 1,12 kg

Antal nycklar 83

Märke Akko

Numpad No

Fördelar

  • Hall Effect-brytare låter dig anpassa aktiveringsavståndet
  • Kommer i antingen vackra Tokyo- eller Santorini-teman
  • Packningsfäste erbjuder en mjuk och avslappnad skrivupplevelse

Nackdelar

  • Obekvämt placerat läge och strömbrytare
  • Ingen plats för 2,4 GHz-dongeln på tangentbordet

Ett snyggt tangentbord på ytan

Jowi Morales / MakeUseOf

Akko MOD007B Hall Effect-tangentbordet är ett 75 %-tangentbord, som har tagit bort det numeriska tangentbordet och slagit ihop kontrolltangenterna för en mer kompakt formfaktor. Den kommer också i två keycap-teman: Blue Santorini och Pink Tokyo.

Akko skickade oss MOD007B PC Tokyo för denna recension, som har rosa och vita tangenter med tryckta engelska och japanska tecken. Mellanslagstangenten har också Mount Fuji med en torii och några körsbärsblommor i förgrunden för att avsluta temat.

Alla dessa sitter på en vanlig vit plastfodral med två nivåer justerbara fötter. Du får också en vanlig vit ratt för att justera volym och RGB-ljusstyrka. Detta tangentbord skulle se bra ut på alla skrivbord. Även om du siktar på en minimalistisk spelstation kan dess design vara din dators fokuspunkt.

Nycklar och tillbehör med Tokyo-tema ingår

Jowi Morales / MakeUseOf

Utöver tangentbordet får du även flera tillbehör som matchar temat. Du hittar en lindad vit USB-C-kabel med en tjock matt gummibeläggning, en lavendelknappsavdragare, en lavendelbrytare och 19 extra Tokyo-tema knappsatser.

De extra knappsatserna innehåller japanska ikoner, men att installera dem kan potentiellt blanda ihop den perfekta rosa-vita kombinationen på lagernycklarna redan. Men de är fortfarande ett bra alternativ om du vill anpassa ditt tangentbord ytterligare och har memorerat placeringen av icke-alfanumeriska tangenter.

Jowi Morales / MakeUseOf

Akko MOD007B betyder seriösa affärer undertill

Det som skiljer Akko MOD007B från de flesta speltangentbord är att den använder Hall Effect-switchar istället för mekaniska nycklar. Mekaniska tangentbord fungerar genom att använda fjädrar för att kontrollera hur mycket tryck du behöver lägga på innan den stänger strömbrytaren.

Å andra sidan har Hall Effect-brytare inga rörliga delar. Istället använder den den ändrade positionen för två magneter för att bestämma en nyckels position. På grund av detta har Hall Effect-tangentbord en längre livslängd än traditionella mekaniska switchar, precis som Hall Effect-joysticks.

Jowi Morales / MakeUseOf

Den viktigaste fördelen med Hall Effect-tangentbord är dock att du kan anpassa deras manövertryck. Till skillnad från mekaniska tangentbord, där du måste byta ut switcharna eller märkena för att ändra hur mycket tryck du behöver lägga på innan en tangent aktiveras, kan du ställa in detta till önskat avstånd på Hall Effect-omkopplare.

Relaterad Hall Effect vs. Optical: Vilka mekaniska tangentbordsswitchar ska du välja? Mekaniska strömbrytare finns i alla former och storlekar, men vissa är mycket bättre än andra.

På Akko MOD007B kan du välja mellan 0,2 och 3,8 mm aktiveringsavstånd, vilket gör ditt tangentbord så lätt eller tungt som du behöver. Dessutom, eftersom du exakt kan bestämma en Hall Effect-tangents rörelse, kan du tilldela flera åtgärder till en enda tangenttryckning. Det betyder att du kan ställa in olika åtgärder för varje tangent som bara aktiveras beroende på dess position.

MOD007B är också kompatibel med trestifts mekaniska brytare. Så om du föredrar att använda mekaniska tangenter (eller om du spelar i en tävling som kräver mekaniska växlar), kan du enkelt byta ut dem på ditt tangentbord.

Jowi Morales / MakeUseOf

Skriver på Cloud Nine

Förutom fördelarna med Hall Effect-tangenter, levererar Akko MOD007B också en utmärkt skrivkänsla. Tangentbordet i sig använder ett packningsfäste för en mjuk och avslappnad skrivupplevelse. Och när du trycker hårt på tangenterna kommer du att märka att de sjunker in i fodralet, speciellt för nycklar nära kanterna.

Även när du bottnar i tangenterna kommer du att känna dig som om den är dämpad, vilket minskar stressen på dina fingertoppar. Och även om den inte har det basiga, häftiga ljud som vissa tangentbordsentusiaster letar efter, ger den fortfarande utmärkt hörbar feedback för varje tangenttryckning du gör.

Omfattande anpassning med Akko Cloud Driver

Naturligtvis är hårdvara inte bra om du inte kopplar ihop den med bra mjukvara. Tack och lov kommer Akko MOD007B med en lättanvänd och lättförståelig drivrutin. På huvudfliken kan du mappa om ditt tangentbord, ändra dess inställningar för dynamiska tangenttryckningar och ställa in anpassade aktiveringsavstånd för hela tangentbordet eller varje tangent.

Du kan också skapa upp till två funktionslager för att mappa mer än 100 tangenter och genvägar med bara två tryckningar. Slutligen finns det Macro-menyn för inspelning av makron och Light-menyn för att ändra tangentbordets RGB-belysning som du vill.

Men det bästa av allt är att alla ändringar du gör på tangentbordet lagras på det. Så även om du byter dator eller uppgraderar till en nyare enhet behöver du inte ladda ner drivrutinen och återskapa dina sparade tangentbordsinställningar.

Förvirrande flerlägesparning

Jowi Morales / MakeUseOf

Akko MOD007B är dock inte bara regnbågar och solsken. Hall Effect-tangentbordet har några nackdelar – särskilt när du använder det trådlöst.

Min största oro är de förvirrande Bluetooth- och 2,4 GHz-parningslägena. Istället för de vanliga tangentkombinationerna Fn+Q/W/E/R för att para ihop tangentbordet trådlöst, använder den Fn+E/R/T/Y/U. Och du skulle inte ens veta vilket läge du använder om det inte finns någon ansluten enhet (där den berörda nyckeln skulle börja blinka). Dessutom har den medföljande 2,4GHz-dongeln ingen plats på tangentbordet. Så du måste förvara den i en separat plastpåse och hoppas att du inte tappar bort den.

Det blir lite värre om du använder både Mac och Windows. Du måste växla mellan dessa operativsystem, som tyvärr sitter under caps lock-tangenten. Så, om du är som jag och använder både macOS och Windows, behöver du ständigt nyckelkapseldragaren (för att dra ut caps lock-tangenten) och strömbrytaren (för att försiktigt flytta reglaget till rätt läge) med dig.

Det hade varit bättre om Akko inkluderade åtminstone en enda färgskiftande LED-lampa för att indikera vilket läge tangentbordet för närvarande är på. Och kanske kunde de placera OS-lägesomkopplaren på en lättillgänglig yta.

Tveksam batteritid

Jowi Morales / MakeUseOf

Ett annat problem jag stötte på med Akko MOD007B är dess batteritid. Jag har aldrig fått slut på ström när jag granskar andra tangentbord, men det är första gången jag gjorde det med det här tangentbordet. Även med RGB-lamporna avstängda måste jag ladda oftare. Du kan inte heller kontrollera strömtillståndet medan du laddar – du måste koppla ur den för att se hur mycket ström som finns kvar genom att trycka på Fn+Mellanslag.

Dessutom sitter tangentbordets avstängningsknapp på OS-lägesreglaget (överst för macOS och på batteri, mitten för Windows och strömförsörjning avstängd och nederdelen för Windows med strömmen påslagen) under Caps Lock-knappsatsen, vilket gör det obekvämt att vrida av.

Givet att det här tangentbordet med största sannolikhet kommer att sitta på ditt skrivbord i trådbundet läge, är det fortfarande bättre att låta användaren stänga av tangentbordet när det inte används. Detta kommer att hjälpa till att spara ström, särskilt om du transporterar tangentbordet i väskan (som när du ska till en LAN-fest eller en tävling på plats) och vill använda det trådlöst.

Ditt tangentbord för Gaming Victory

Även om dessa problem kommer att påverka nischanvändare som jag negativt, kommer de inte att påverka de flesta användare. Du kan inte ignorera fördelarna med ett Hall Effect-tangentbord, speciellt om du tar dina matcher på allvar.

Nivån av anpassning du får med Akko MOD007B är oöverträffad, speciellt om du går över från ett mekaniskt tangentbord. Och även om vissa professionella matcher kan förbjuda funktionen Dynamic Keyboard, gör bara möjligheten att ställa in ett anpassat manövertryck detta tangentbord värt det.

Så om du är eller planerar att vara en seriös spelare är Akko MOD007B ett utmärkt val för ett primärt tangentbord. Och så länge du inte växlar ofta mellan Windows och Mac är det också ett fantastiskt allroundtangentbord.

AKKO MOD007B PC

Akko MOD007B HE PC använder Hall Effect-switchar för att ge dig en spelfördel. Du kan också kraftigt anpassa tangentbordet med Akko Cloud Driver, så att du kan ändra dess aktiveringsavstånd och tilldela separata åtgärder för varje knapptryckningsåtgärd.