Vad är en smart skärm och bör du skaffa en?

Smarta skärmar blir på modet nu, särskilt med Googles Home Hub ute på marknaden nu. Men vad är egentligen smarta skärmar? Och är det den typ av enhet du behöver?

Om du inte är bekant med smarta skärmar, har du förmodligen åtminstone sett dem runt i någon kapacitet—Amazon har Echo Show, och Google har Home Hub. Och då har du Lenovo och JBL med sina synpunkter på den smarta skärmen. Men om du aldrig har använt en, kanske du är nyfiken på hur de fungerar och när de är användbara.

Smarta skärmar är smarta högtalare med skärm

När det kommer till kritan, är en smart skärm (som Echo Show eller Google Home Hub) bara en traditionell smart högtalare med en skärm påsatt för visuell presentation. Så tänk på ett vanligt Echo eller Google Home, men med en inbyggd skärm.

Jag beskriver det här som att det inte är en stor affär, men beroende på hur du använder den kan en smart skärm helt förändra hur du vanligtvis skulle använda en röstassistent i ditt hem.

Istället för att fråga Alexa eller Google Assistant om vädret och sedan bara lyssna på prognosen, kan de båda visa dig prognosen med den inbyggda displayen, vilket kan vara mycket mer användbart och användbart. På samma sätt, om du frågar dem om en bit av trivia (som den högsta byggnaden i världen eller hur många filmer Tom Hanks har medverkat i), ger displayen dig inte bara det enkla svaret, utan den kan visa dig mer information relaterad till din fråga.

Dessutom lyser den inbyggda displayen när du vill dra fördel av visuellt tunga röstkommandon, som att leta upp recept eller berätta för Google Assistant att visa dig videor av söta kattungar på YouTube. Naturligtvis, om du har en Chromecast ansluten till en närliggande tv, kommer detta att åstadkomma ungefär samma sak, men upplevelsen är sömlös när du har en inbyggd skärm.

Det finns också smarthome-kontrollerna. Du kan fortsätta att ge röstkommandon för att styra dina olika smarta hemenheter, men ibland är det också bra att ha pekskärmskontroller – de kan ibland vara snabbare och lite bekvämare än att ropa ut kommandon som kanske eller kanske inte förstås helt av röstassistenten . Och om du har en Nest Hello videodörrklocka kan du få videoflödet automatiskt att dyka upp på Home Hub när någon ringer på dörren, vilket är coolt.

Naturligtvis finns det sekundära funktioner hos smarta skärmar som många tycker om, nämligen att använda den som en slags digital fotoram. Och med den fantastiska AI som ligger bakom Google Photos gör Home Hub ett fantastiskt jobb med att automatiskt välja och välja de bästa bilderna att visa på skärmen när du inte aktivt använder den.

Så ska du köpa en?

En fråga som denna handlar om hur du vanligtvis använder din befintliga röstassistent. Åtminstone, om du någonsin använt din röstassistent och liksom önskat att du kunde se responsen, så kan en smart display vara ett värdigt köp.

Det kanske förenklar det lite, men om du ofta letar upp saker med ditt Echo eller Google Home som vanligtvis är visuellt tunga (som recept, till exempel), kan en smart skärm vara en betydande uppgradering jämfört med en vanlig smart högtalare.

Utöver det kan smarta skärmar ge dig en alternativ metod för att styra smarta hemenheter. Ibland finns det inte på korten att ropa ett röstkommando (som om någon sover i närheten), så att ha en pekskärm redo för att släcka lampor eller andra smarta enheter kan vara en stor bekvämlighet.

Och om något, om du inte är 100 % inställd på att dyka in i det smarta displayspelet, kan du prova det för mindre pengar genom att använda en Fire surfplatta, som har Alexa inbyggd och kan fungera som en sorts Echo Show.