Rensa bort skräpet och gör din Mac snabbare med MacPaw CleanMyMac

Skräpfiler är temporära filer som en gång var av enorm användning för att få ett jobb gjort. Men de har tjänat syftet och har inget verkligt värde.

Dessa filer gömmer sig i ett mörkt studentrum där de sällan uppmärksammas. Och det här är bra tills för många skräpfiler börjar ta upp värdefullt utrymme på din dator.

Så hur rensar du den här röran?

I den här artikeln kommer vi att diskutera hur skräpfiler sakta blir en mardröm för ditt macOS och även ger dig ett bra verktyg för att rensa bort skräpet och göra din Mac 10X snabbare.

Hur kan skräp påverka Macs prestanda?

Att ha skräpfiler på din Mac är inte ditt fel. Faktum är att du kanske aldrig vet när du har samlat massor av skräp på din Mac.

Men att tillåta dem på din dator när du är medveten om dem kan vara ditt värsta beslut.

Du kan fråga varför? 🤔

En bit skräp på din Mac är en av många anledningar till att ditt operativsystem blir långsammare med tiden. Ibland kan det till och med leda till att appar inte svarar eller frekventa systemfördröjningar.

Dessa skräp kompilerar cachar, loggar, rester av redan borttagna applikationer, oanvända lokaliseringar, dubbletter av filer och så vidare.

De lämnas ofta obesvärade, men eftersom dessa skräpfiler samlas på ditt system kan problem uppstå.

När allt kommer omkring, var kommer ditt operativsystem att lagra dessa filer? På din Macs interna diskutrymme, eller hur?

När dessa filer väl har lagrats tar de upp mycket lagringsutrymme, och när ditt lagringsutrymme fylls upp kan din enhet bli långsammare eller uppleva andra prestandaproblem.

Och du kan alltid hitta dessa bitar snabbt och ta bort dem? Nä!

Det spelar ingen roll hur gamla eller typ eller storlek dessa filer är; de ser identiska ut med andra filer på din lagring. Och med tanke på möjligheten att radera något viktigt undviker användare generellt att rensa skräp.

Detta gör biten större och starkare. Så hur löser du det här problemet? Det är genom att använda ett verktyg som CleanMymac.

CleanMyMac är ett populärt verktyg som används av de flesta Mac-användare för att rensa megaton skräp och få deras datorer att gå snabbare.

Vad är CleanMyMac?

CleanMyMac X, av MacPaw, är ett allt-i-ett-verktyg som ersätter dussintals optimeringsverktyg för Mac. Det kan vara vad som helst du säger att det ska vara:

✅ MacOS Cleaner

✅ Prestandaövervakning

✅ Malware Remover

Precis, du kan kalla det ditt personliga Mac-geni!

CleanMyMac X talar 11+ språk vilket gör det till ett mångsidigt verktyg för Mac-användare över hela världen. Det är ett surr runt branschexperter som TechCrunch, iMore, VentureBeat och mer.

Frågan du kan ställa är – Kan jag använda den för din Mac?

Tja, det beror på om din macOS-version är 10.12 eller högre med minst 210 MB RAM, CleanMyMac kommer att fungera som smör.

Hur kan CleanMyMac hjälpa?

MacPaws CleanMyMac är mycket mer än bara en skräprensare. Förutom att hjälpa dig att förbättra hastigheten och prestanda, ger den ett heltäckande skydd mot skadlig programvara och hjälper till med applikationshantering.

Låt oss dyka djupare och utforska några nyckelfunktioner i CleanMyMac:

Huvudfunktion

#1. Rengöring

CleanMyMac 4.12.1 (lanserades i november 2022) är 17 gånger snabbare och kraftfullare än sina tidigare versioner.

Dess speciella algoritm kan upptäcka gigabyte med bitar i alla hörn av din Mac, från systemmappar till gamla filer och appar som iTunes, Foton och Mail.

Dessutom erbjuder CleanMyMac en hel massa filter och en AI-driven smart assistent för att ordna filerna och granska dem innan de skickas till kyrkogården.

Det är en ganska sällsynt funktion!

Dessutom är kyrkogården inte särskilt långt. Du behöver bara klicka på en stor Smart Scan-knapp för att rensa bort skräpet, optimera din Mac och eliminera potentiella sårbarheter.

Du kan till och med lita på att appen raderar känslig data på ditt system; den tar bort oönskade filer och de digitala fotspår som är kopplade till dem när du surfar på webben.

#2. Förbättring i hastighet

CleanMyMac erbjuder olika verktyg för att förbättra prestanda och snabba upp din macOS som när du köpte den.

Inloggningsartiklar

Använd detta för att se listan över startprogram som körs i bakgrunden så att du kan slå på och av dem eller eliminera oönskade, trasiga eller dolda inloggningsobjekt.

Att göra detta minskar automatiskt belastningen på din processor och resulterar i en 4X snabbare uppstartstid för din macOS.

Frigör RAM

Vissa appar som videoredigerare eller webbläsare är minneskrävande. Ju längre de körs på ditt system, desto mer minne försöker de förbruka. Lämna bara lite RAM-minne till Mac.

För att förhindra detta kan du aktivera Frigör RAM närhelst din Mac saktar ner medan du kör tunga program.

Underhållsskript

Du initierar flera djupgående optimeringar genom att köra underhållsskript, som att ta bort och rotera gamla loggfiler, ordna om databaser och systembibliotek och köra andra allmänna underhållsuppgifter.

Dessutom hjälper verktyget dig också att verifiera och omedelbart reparera trasiga diskbehörigheter för att hjälpa din Mac att prestera bättre.

Stora konsumenter

Genom att använda detta kan du få alla minneshöggar att visas på din lista. Och därifrån kan du antingen stänga av oönskade program eller avsluta hängda appar för att frigöra välbehövligt minne med bara ett klick.

Starta agenter

Lanseringsagenter är granulära applikationer som stöder lansering av tunga appar på din Mac.

Dessa små stödjande appar glider på något sätt in i dina bakgrundsprocesser och förblir dolda samtidigt som de förbrukar en betydande del av ditt minne.

CleanMyMac X listar alla startagenter du kan inaktivera – de kommer inte längre att konkurrera om din Macs minne. Detta kommer att resultera i att din Mac blir snabbare.

#3. 360° skydd

CleanMyMac X kommer tillsammans med skydd mot skadlig programvara för din Mac. Den skannar på ett intelligent sätt din Mac mapp för mapp för att blockera all skadlig eller riskabel aktivitet.

Dessutom bekämpar det adware, ransomware och gruvarbetare för kryptovaluta, inklusive den allra senaste skadliga programvaran och hot som händer i MacOS.

Dessutom kan du använda CleanMyMac för att sopa all din webbläsarhistorik, gamla chattar och andra känsliga men gamla detaljer från webben.

Som en förebyggande åtgärd (ej nödvändigt) kan du också använda appen för att radera oönskade cookies, nedladdningar, föråldrade wifi-anslutningar och andra digitala fotspår.

#4. Applikationshantering

CleanMyMac är ett kontrollrum för alla dina appar; du kan ta bort eller uppdatera en app med ett klick.

För att göra din Mac ordnad och organiserad kommer CleanMyMac med en otrolig duo av avinstallationsprogram och uppdateringsprogram.

De förra tar helt bort oönskade appar (även skräpet den lämnar efter sig), och den senare söker omedelbart efter nya versioner, även de som inte ingår i Mac App Store.

Fördelar med att använda CleanMyMac

  • 🔎 Identifiera och radera snabbt skräp: Med CleanMyMacs unika algoritm tar det några sekunder att identifiera, granska och sopa allt skräp från din Mac. Dessutom kan du använda dess AI-drivna smarta assistent för att få tips och rekommendationer och effektivisera rengöringsprocessen.
  • ⚡ Få din Mac att starta upp snabbare: Efter att ha använt CleanMyMac på din macOS kan du njuta av en 4 gånger snabbare starttid än vanligt. Det gör det genom att optimera dina bakgrundsappar och minska belastningen på din processor, vilket gör att din Mac kan starta snabbare.
  • 💻 Fler responsiva appar: Eftersom din Mac nu är fri från skräp och optimerad för minne kan du förvänta dig 2,5 gånger fler responsiva appar.
  • ⏳ Spara tid och resurser: CleanMyMac hindrar dig från att spendera $$$ på service närhelst din Mac blir problematisk. Du förstår, hälften av systemproblemen är relaterade till igensättning av skräpfiler och dold skadlig programvara som CleanMyMac låter dig lösa med ett enda klick och utan att det kostar dig en förmögenhet.

Därefter kommer vi att titta på de andra produkterna som erbjuds av MacPaw.

Produkter som erbjuds av MacPaw

ClearVPN

ClearVPN är den första VPN-appen som använder AES-256-kryptering och avancerade protokoll för att ge en säker och enkel onlineupplevelse.

CleanMyPC

Precis som CleanMyMac-appen hjälper CleanMyPc Windows-användare att rensa bort skräpet och förbättra prestanda för deras system inom några minuter.

CleanMyDrive 2

CleanMyDrive 2 är en lättviktig enhetshanterare som låter dig kopiera filer snabbt till vilken enhet som helst med hjälp av dess dra-och-släpp-gränssnitt. Dessutom övervakar den utrymmet på din externa hårddisk och rensar automatiskt skräp när det behövs.

Setapp

Setapp är en prenumerationsbaserad appbutik med 230+ verktyg för att lösa varje uppgift på din Mac och iPhone. Det tar 10 sekunder att skriva uppgiften och hitta rätt app för att lösa den på Setapp.

Gemini 2

Gemini 2 är MacPaws intelligenta dubblettfilsökare som låter dig hitta dubbletter av filer och torka dem från hårddisken med ett klick.

Tvillingfoton

Gemini Photos är ett smart AI-drivet verktyg som skannar tusentals foton i ditt iPhone-fotobibliotek och segmenterar dubbletter, suddiga och oöppnade foton, för att senare raderas efter granskning.

Unarchiever

The Unarchiever av MacPaw är en ledande RAR-öppnare för Mac. Det är snabbt att installera, gratis att använda och kan avarkivera alla främmande tecken, även icke-latinska. Det stöder 18 globala språk, vilket gör det till ett populärt verktyg för Mac-användare över hela världen.

Wallpaper Wizard 2

Wallpaper Wizard 2 låter dig välja från ett galleri med vackra tapeter byggda för att passa en skarp näthinnaskärm (som din Mac). Den har 25 000 bilder och 4K-bakgrunder som uppdateras varje månad, så att du aldrig behöver Google ”HD Wallpapers” igen.

Encrypto

Encrypto låter dig lägga till toppnivå AES-256-kryptering till ditt fält och dina mappar innan du skickar det till vänner eller kollegor. Och det är enkelt att använda; bara dra och släpp en fil till Encrypto > Ange ett lösenord > Skicka den över.

Alternativ

Här är några alternativ till CleanMyMac.

Avast Cleanup Premium för Mac

Avast Cleanup för Mac är ett innovativt verktyg som skannar din hårddisk för att eliminera slösaktiga appar och dolt skräp på din Mac. Några av dess anmärkningsvärda funktioner är:

  • App Uninstaller: Använd avinstallationsprogrammet för att upptäcka all dold eller överbliven data från oanvända appar och avinstallera dem grundligt.
  • Diskrenare: Använd diskrensaren för att djupsöka din Mac och ta bort tusentals tillfälliga filer (skräp) och cache med ett klick.
  • Photo Cleaner: Segmentera bilder som ser likadana ut och suddiga bilder automatiskt för att granska och radera dem på en bråkdel av tiden.
  • Duplicate Finder: Upptäck enkelt duplicerade eller klonade filer, videor och andra dokument som förbrukar oönskat minne på din Mac.
  • Browser Cleaner: Håll dig skyddad och privat genom att regelbundet rensa din Macs webbläsarhistorik.

Avast Cleanup för Mac är det perfekta sättet att hålla din Mac igång smidigt. Dess kraftfulla funktioner kan snabbt rensa bort skräpfiler, optimera systemets prestanda och säkert ta bort filer, vilket säkerställer att din Mac alltid fungerar som bäst.

CCleaner

CCleaner är ett annat utmärkt alternativ till CleanMyMac. Även om plattformen inte kan matcha UI/UX-gränssnittet i CleanMyMac, är dess funktioner liknande när det gäller arbete och precision, som är följande:

  • Skanna fotogalleri: CCleaner skannar din hårddisk efter dåliga, suddiga, dåligt upplysta eller identiska fotofiler inom några sekunder och tar bort dem.
  • Förbättra prestanda: Identifiera enkelt redundanta appar som äter onödigt minne och avinstallera dem med ett klick.
  • 360°-skydd: Öka integriteten och säkerheten genom att automatiskt radera webbhistorik och automatiskt fylla i känsliga data med jämna mellanrum.

Med CCleaner kan du optimera din gamla Mac för att köra snabbare och hålla den nya friskare i flera år.

Nektony

MacCleaner Pro, av Nektony, är ett ledande verktyg som Mac-proffs använder för att göra sitt operativsystem snabbt, rent och organiserat. Dessutom erbjuder detta verktyg den mest detaljerade diskutrymmesanalysatorn jämfört med andra alternativ. Här är några av dess främsta funktioner:

  • Öka prestanda: Inaktiverar webbläsartillägg, tar bort oönskade plugins och mer så att din Mac kan snabba upp med bara några klick.
  • Fullständig systemrensning: Rengör ditt system från topp till botten, från nedladdningar till oönskade e-postbilagor, föremål i papperskorgen och till och med onödiga arkiv.
  • Disk Space Analyzer: Använd en enda instrumentpanel för att djupgående analysera Mac diskutrymmesanvändning, identifiera de största filerna och mapparna och ta bort gamla oanvända filer.

Nektony är ett professionellt Mac-rengöringsverktyg som håller din Mac ren, snabb och organiserad.

Slutord

Processen att rensa skräp från en macOS kan vara en skrämmande uppgift, men det är väl värt ansträngningen. Det hjälper inte bara att hålla din Mac igång smidigt, utan det kommer också att hjälpa till att skydda din data och integritet.

Genom att ta dig tid att rensa bort onödiga filer och applikationer kan du förbättra prestandan på din Mac avsevärt. Dessutom kan du frigöra värdefullt lagringsutrymme och minska risken för säkerhetsproblem.

Sammantaget är att rensa bort skräp från ett MacOS en enkel och viktig uppgift som kan göra stor skillnad i det långa loppet.

Därefter kan du kolla in sätt att avinstallera appar på Mac.