Hur skärminspelning på iPhone?

Skärminspelning på vilken enhet som helst är en praktisk funktion eftersom det kan finnas många tillfällen då du vill fånga vad som händer på din skärm.

Du kanske vill spela in ditt spel, demonstrera en process, visa ett intressant klipp för din vän eller av nästan vilken anledning som helst.

Efter introduktionen av iOS 11 har skärminspelning på iPhone blivit en bris och kräver inte längre att du letar efter ”out of the box”-vägar, eftersom det har blivit en framträdande funktion nu.

Processen är superenkel, och vi ska nu gå över det tillsammans med några andra sätt.

Låt oss hoppa direkt in.

Hur tar man en skärmdump på iPhone?

Eftersom att ta en skärmdump också är en form av att fånga din skärm, kommer vi att börja med det. Det finns flera sätt att ta en skärmdump på iPhone, så nedan är två av de enklaste.

Metod 1:

Steg 1: Håll ned sidoknappen och volym upp-knappen samtidigt på sidan du vill fånga.

Steg 2: En liten förhandsvisning av skärmdumpen ser ut så här:

Steg 3: När du trycker på det har du alternativ att ta bort, dela, redigera eller spara skärmdumpen.

Steg 4: Om du vill spara skärmdumpen på din enhet trycker du på där det står ”Klar” längst upp till vänster.

Steg 5: Tryck på ”Spara till foton”.

Metod 2:

För den andra metoden måste vi aktivera en funktion som heter AssistiveTouch.

Det är i grunden en bekväm flytande knapp som innehåller många kontroller i den som låter dig utföra åtgärder som att ta en skärmdump, öppna Siri, starta om enheten och olika andra åtgärder utan att behöva öppna din inställningsapp.

Följ stegen nedan för att aktivera den (om du inte redan har gjort det) och ta sedan en skärmdump med den.

Steg 1: Gå till Inställningar och tryck på ”Tillgänglighet”.

Steg 2: Tryck på ”Touch”.

Steg 3: Slå på AssistiveTouch om du inte redan har gjort det.

Steg 4: Öppna sidan du vill fånga och tryck på den flytande ikonen.

Steg 5: Från alternativen, tryck på ”Skärmdump”.

Steg 6: I likhet med den första metoden kommer en liten skärmdump att visas på skärmen. Tryck på det och spara det därifrån.

Hur spelar man in skärmen på iPhone?

Det är enkelt att spela in skärmen som en video på iPhone efter lanseringen av iOS 11. Här är stegen:

Steg 1: Öppna sidan du vill spela in.

Steg 2: Om du har iPhone X eller senare drar du ned kontrollcentermenyn uppe till höger, eller om du har iPhone 8 eller tidigare drar du upp den genom att svepa uppåt från botten.

Steg 3: Tryck på inspelningsknappen på skärmen.

Steg 4: En timer på 3 sekunder kommer att visas innan den börjar spela in. Vid den här tiden kan du stänga kontrollcentermenyn och gå tillbaka till sidan du vill spela in.

Steg 5: När du är klar med inspelningen öppnar du kontrollcentermenyn igen och trycker på inspelningsknappen på skärmen för att stoppa inspelningen.

Videon sparas automatiskt i ditt galleri.

Appar för att spela in skärmen på iPhone

Ovanstående metoder för att skärminspelning på din iPhone fungerar perfekt, men här är några tredjepartsprogram och appar som gör jobbet lika bra.

Dr Fone

Tillgänglig för Windows, Dr. Fone iOS Screen Recorder är ett fantastiskt verktyg som hjälper dig att fånga din iPhone-skärm sömlöst. Den kan spela in video, systemljud, spel, presentationer och nästan allt du kan tänka dig.

Det finns också ett alternativ att spegla din enhet på din datorskärm i HD och i realtid.

TechSmith Capture

TechSmith, känd för sin Camtasia-svit med appar för skärminspelning på din dator, har också en mobilversion, TechSmith Capturesom låter dig skärminspelning på din iPhone.

Det låter dig också spela in ditt ljud så att du kan lägga till röstberättelse över inspelningen.

Gå till Record

Med Gå till Record, kan du spela in din skärm eller importera inspelningar från ditt galleri och lägga till din egen kommentar till den. Den har också många redigeringsalternativ som låter dig lägga till din egen reaktionskamera ovanpå inspelningarna.

Du kan ladda ner den här appen på din iPhone.

Spela in det!

I likhet med ovanstående app, Spela in det! låter dig lägga till din egen bild-i-bild-reaktion och kommentarer ovanpå inspelningar. När du exporterar dina inspelningar kan du redigera dem via den inbyggda videoredigeraren.

DU-inspelare

DU-inspelare låter dig göra många inspelningsuppgifter förutom att normalt fånga din skärm, vilket inkluderar livestreaming till flera plattformar, som Twitch, Facebook och YouTube. Du måste också komma åt deras kraftfulla videoredigerare för alla korrigeringar du kanske vill göra.

Hur trimma dina inspelningar?

Innan du använder dina inspelningar genom att ladda upp någonstans eller dela dem med någon, rekommenderas att trimma start- och slutsektionerna eftersom det fångar kontrollcenterskärmen.

Uppenbarligen är det onödigt, speciellt om du inte vill göra något med inspelningen annat än att behålla den i ditt galleri. Men det är fortfarande en praktisk sak att veta, så här är stegen för det.

Steg 1: Gå till ”Foton”.

Steg 2: Hitta den inspelade videon du vill trimma och tryck på den.

Steg 3: Tryck på ”Redigera” i det övre högra hörnet.

Steg 4: Du kommer att se alternativ som dessa:

Steg 5: Du kan trimma, beskära, lägga till effekter, etc. För att trimma, för start- och slutreglaget till de punkter du vill behålla.

Steg 6: När du är nöjd trycker du på ”Klar”.

Steg 7: Du kan antingen spara den som en ny video eller åsidosätta ändringarna ovanpå den gamla.

Hitta den trimmade versionen i ditt galleri och du är klar!

Slutsats

Skärminspelning på iPhone har blivit en enkel uppgift på senare tid med standardalternativet, men det är fortfarande värt att titta på tredjepartsapparna om du letar efter fler funktioner som följer med det. De rekommenderas särskilt när du använder skärminspelningarna för mer än bara ”personlig” användning.

Relaterad:

Kontrollera iPhone, iPad och MacBook batteristatus med dessa 7 verktyg

4 sätt att dölja appar på iPhone

Ta bort iPhone-lås med Lockwiper

6 appar för att spegla din iPhone-skärm